Santander Activa, el teu gestor digital d'inversions

 • Santander Activa és un servei de gestió de carteres automatitzat (robo advisor).
 • 100% digital y a la teva mida. Contractació senzilla exclusiva per a clients digitals, quan i on vulguis, a través de l'aplicació o el web de Santander.
 • Inversió inicial des de 1.000 €.
 • Marca el teu ritme d'inversió amb aportacions periòdiques automàtiques des de 100 €, per invertir poc a poc i amb menys esforç.
 • Per fer el seguiment de la inversió, comptaràs amb un equip d'especialistes de Santander Asset Management. La teva cartera s'ajustarà de forma automàtica, sense que hagis de fer cap gestió.
 • Des del web i l'aplicació podràs veure com es comporta la teva cartera 24/7.
 • Amb un cost de 0,70%+IVA anual sobre el patrimoni que tinguis invertit i una comissió d'èxit del 5%+IVA anual sobre beneficis2.
 • Podràs cancel·lar en qualsevol moment i sense cost el servei de gestió de carteres. Consulta els costos i les despeses associats al servei i als instruments financers contractats i que es mantenen a través del servei

Comença ara...

No tardaràs més de 7 minuts.

Santander, el lloc per a les teves inversions

Tindràs un equip
d'especialistes dedicat a
la teva inversió

Format, al tancament del 2021,
per 791 empleats de tot el món,
dels quals 235 són professionals
d'inversió.

Més de 51 anys
gestionant les inversions
dels nostres clients
 
A través de la nostra gestora
Santander Asset Management,
present a 10 països.

+193.000 milions d'euros
gestionats

Per a clients individuals i
intermediaris per la nostra gestora,
Santander Asset Management.

Icon / PlayerCreated with Sketch.

Com funciona Santander Activa?

Una inversió automatitzada per moure els teus diners, mentre tu dediques el teu temps a allò que més et vingui de gust.

Quins riscos implica invertir a través de Santander Activa?

Invertir en fons d'inversió a través d'aquest servei implica assumir un nivell de risc determinat que dependrà dels fons en què s'inverteixi en cada moment, de la composició de cada fons, de les fluctuacions del mercat i d'altres factors associats a la inversió en valors, per la qual cosa hi ha el risc de perdre la totalitat o una part de la inversió.

En general, invertir en fons implica assumir els riscos següents:

 • DE CRÈDIT
  A causa de la qualitat dels actius en els quals inverteix, així com dels seus emissors. És el risc que l'emissor no pugui atendre els pagaments.
 • DE MERCAT
  És la possibilitat que els instruments financers cotitzin o tinguin un valor per sota del preu que hem pagat per ells. En aquest sentit, les inversions es poden veure afectades per:

  Risc de tipus d'interès: les variacions dels tipus d'interès afecten el preu dels actius de renda fixa. La sensibilitat a aquest risc depèn de la durada d'aquests actius. 

  Risc de tipus de canvi: fluctuació del valor de canvi en el cas dels actius denominats en divises diferents de la de referència de la participació.

  Risc de mercat per inversió en renda variable: derivat de les variacions en el preu dels actius de renda variable.

  Risc d'invertir en mercats emergents: els canvis polítics o les circumstàncies econòmiques poden afectar el valor de les inversions.

  Risc de concentració geogràfica o sectorial: la concentració de la nostra inversió en una mateixa zona o sector augmenta el risc de mercat.

 • PER INVERSIÓ EN INSTRUMENTS FINANCERS DERIVATS
  La inversió en derivats (futurs, opcions, etc.) pot incorporar un risc superior a causa de la naturalesa d'aquests productes.
 • DE LIQUIDITAT
  És el risc de no trobar contrapartida al mercat i, per tant, que no es pugui vendre un producte.
 • DE SOSTENIBILITAT
  Aquests riscos corresponen a esdeveniments o condicions mediambientals socials o de governança. El risc de sostenibilitat de les inversions dependrà, entre d'altres, del tipus d'emissor, del sector d'activitat o de la seva localització geogràfica.

Preguntes freqüents

 • Què és un Robo Advisor?

 • Un robo advisor és un gestor automatitzat que t'ofereix una cartera d'inversions adaptada al teu perfil inversor1.

  Un dels principals avantatges dels robo advisor és que t'ajuden a invertir sense la necessitat de convertir-te en un expert, per la qual cosa tindràs temps per dedicar-lo a allò que més t'agradi. Els nostres gestors especialitzats faran un seguiment constant de la inversió i s'encarregaran de la gestió. Es faran càrrec de les decisions sobre la composició de la cartera i els ajustos es faran de forma automàtica.

 • Quins requisits calen per contractar Santander Activa?

 • Contractar Santander Activa, el nostre servei d'inversió (robo advisor) és molt senzill. Només necessites ser client de Banco Santander i tenir accés a la teva part privada o a l'aplicació Santander. A més, per prestar-te aquest servei, cal que tinguis un test d'idoneïtat en vigor.

  Per poder contractar el producte has de viure a Espanya. El contracte és unititular, és a dir, només tu en pots ser el titular.

  Només necessitaràs 1.000 euros per començar a invertir. A més, podràs programar aportacions periòdiques automàtiques des de 100 euros mensuals.

 • El puc contractar amb una altra persona?

 • Santander Activa és un servei exclusiu digital per a titulars únics (unititulars), per tant, no el pots contractar amb una altra persona.

  Si vols invertir amb una altra persona i compartir la titularitat del producte, adreça't a la teva oficina Santander més propera i t'informarem de quina és la millor manera de fer-ho.

 • Quant costa i com es cobra?

 • El cost del servei és 0,70%+IVA anual sobre el patrimoni de la teva inversió i una comissió d'èxit del 5%+IVA anual sobre els beneficis obtinguts.

  Els costos associats a la prestació del servei de gestió de carteres són una comissió fixa que es merita diàriament i es liquida trimestralment sobre el valor efectiu del patrimoni de la cartera gestionada, sense mínim; la comissió d'èxit que es merita i liquida anualment sobre la diferència positiva que presenti el valor efectiu de la cartera cada any, restant les aportacions i sumant les detraccions a la cartera efectuades durant el període. Hi ha altres costos i despeses associats al servei i als instruments financers contractats i que es mantenen a través del servei de gestió de carteres, que pots consultar.

 • En què s'inverteixen els meus estalvis?

 • Els teus diners s'invertiran en fons d'inversió que variaran amb el temps segons les circumstàncies de mercat i el teu perfil com a inversor. Aquest últim aspecte el valorarem amb un test senzill (test d'idoneïtat).

  Gestionarem la teva inversió per tu i prendrem les decisions sobre la composició de teva cartera conforme al teu perfil. Els ajustos es faran de forma automàtica.

  Tot i que gestionem els teus diners per tu, podràs saber on i en què s'han invertit sempre que vulguis i de manera molt senzilla, a través de l'aplicació i el web de Santander.

 • Com puc seguir l'evolució de la inversió i què passa si canvien les meves circumstàncies?

 • Podràs fer el seguiment de la inversió en tot moment a través de l'aplicació o el web de Banco Santander, on disposaràs de tota la informació sobre l'evolució de la teva cartera i els fons que la componen.

  A més, des de Santander et mantindrem informat periòdicament del comportament de la teva inversió i de les principals accions que hi facin els nostres experts.

  I, si les teves circumstàncies o el teu perfil d'inversor canvien, si vols també podràs modificar la forma d'invertir, modificant el risc que vulguis assumir en cada moment1.

  En definitiva, tu sempre tens el control de la teva inversió.

 • Quan puc disposar dels meus diners?

 • Santander Activa no té un termini mínim d'inversió, per tant, podràs cancel·lar el servei de gestió de carteres quan vulguis. Consulta els costos i les despeses associats al servei i als instruments financers contractats i que es mantenen a l'empara del servei.

  D'aquesta manera no has de renunciar als teus diners durant cap termini de temps i els tindràs sempre disponibles.

 • Quant tarden els diners a invertir-se?

 • El mateix dia en què contractis el servei de Santander Activa iniciarem el servei de gestió de la teva cartera. Veuràs la inversió feta en un màxim de 8 dies hàbils.

  Quan facis aportacions addicionals, cal que tinguis en compte que aquestes ordres poden tardar uns quants dies a executar-se si en aquell moment els nostres gestors estan actualitzant la teva cartera. En aquest cas, els diners podrien tardar uns quants dies a invertir-se.

 • Qui gestiona els meus diners i com ho fa?

 • Comptem amb un equip d'especialistes de Santander Asset Management, amb més de 51 anys d'experiència en inversions, que farà el seguiment de la teva inversió i la teva cartera s'ajustarà de forma automàtica. Fem rebalancejos (ajustos en la teva cartera) mensualment. També es poden fer ajustos en moments puntuals si el mercat ho requereix.

 • Puc fer aportacions addicionals més endavant?

 • Sí, podràs fer aportacions addicionals quan vulguis. Des de l'aplicació o el web de Banco Santander, pots consultar l'evolució de la teva cartera i gestionar-la com vulguis i també pots fer totes les aportacions que vulguis, amb un mínim de 100 euros cadascuna.

  A més, podràs programar aportacions periòdiques automàtiques des de 100 euros mensuals, per invertir poc a poc i amb menys esforç.

 • Puc tenir diverses estratègies d'inversió a la vegada?

 • Sí, podràs contractar totes les carteres que vulguis, sempre que el perfil de risc de cadascuna sigui igual o menor al risc corresponent al teu perfil d'inversor. Valorarem aquest perfil amb un test senzill (test d'idoneïtat).

 • Com puc saber el meu perfil d'inversor?

 • El primer pas és conèixer-te millor. Per accedir a aquest servei cal fer un test senzill que només t'ocuparà uns quans minuts. Aquest test s'anomena test d'idoneïtat i ens servirà per entendre quins són els teus coneixements i experiència inversora, la teva situació financera i els teus objectius d'inversió, i per assignar-te el teu perfil d'inversor.

  Amb aquest test s'intenta evitar que contractis un producte o servei que realment no és adequat per a tu, entre altres aspectes, per la complexitat o els riscos que comporta.

 • Com puc incorporar aquest servei a la declaració de la renda?

 • S'aplicarà la fiscalitat de fons d'inversió als partícips en les diferents operacions que es produeixin: subscripció, reemborsament, traspàs, etc.

  Quan cancel·lis el servei i rescatis els diners (tots o una part) reemborsant participacions dels fons, hauràs d'incloure com a guanys o pèrdues patrimonials les plusvàlues o minusvàlues obtingudes amb la teva inversió. La plusvàlua obtinguda, si escau, se sotmetrà a retenció d'acord amb la normativa vigent.

  Recorda que el tractament fiscal de les inversions depèn de les teves circumstàncies individuals com a inversor i que pot variar en el futur.

 • Com puc invertir sense necessitat de ser un expert?

 • Una de les opcions d'invertir sense haver d'estudiar diferents productes, mercats, etc. és delegar-ne la gestió als experts de la mà de Santander Activa.

  En un senzill procés de contractació totalment digital sabrem quin perfil inversor tens i et proposarem una estratègia d'inversió adaptada a tu. Aquesta estratègia s'adaptarà al llarg del temps, tenint en compte les circumstàncies dels mercats i respectant sempre el risc amb el qual et sentis còmode.

  En definitiva, una solució “tot en un” per no renunciar a invertir sense necessitat de ser un expert.

Santander Activa

Icon / check Created with Sketch. Mou els teus estalvis.

Icon / check Created with Sketch. Inverteix de manera senzilla.

Icon / check Created with Sketch. Segueix la teva inversió sempre que vulguis.

Et pot interessar

×
${loading}
×