Simulador de jubilació

Calcula la pensió pública que cobraràs en arribar a la teva edat de jubilació.

Com puc saber a quina edat em podré jubilar?

Per saber a quina edat et podràs jubilar, has de tenir en compte dues variables que seran les que determinin el final del teu període laboral:

  • La teva edat: des que es va aprovar l'última reforma de les pensions l'any 2011, l'edat de jubilació s'ha anat endarrerint progressivament fins al 2027, quan s'arribarà als 67 anys. Per tant, l'edat mínima per jubilar-se dependrà de l'any en què estiguem: per al 2024, el barem se situa en 66 anys i sis mesos.
  • La teva vida laboral: l'altre factor que cal tenir en compte és el mínim d'anys cotitzats durant la teva vida laboral. Igual que amb l'edat, aquest mínim també s'està incrementant progressivament fins al 2027, quan s'arribarà als 38 anys i sis mesos El 2024, la cotització mínima que has de tenir per jubilar-te és de 38 anys.

Com funciona el simulador de jubilació?

El simulador fa una estimació de la pensió pública estimada en la data de jubilació, una estimació de salari en aquesta edat i la quantitat que necessitaries tenir estalviada per poder gaudir d'aquest salari.

Com afecten l'edat de jubilació i els anys cotitzats els resultats del simulador?

Com més llunyana sigui l'edat de jubilació, més estimació de salari en aquesta data prendrà l'eina (la planificació presuposa una revaloració segons la inflació en el salari). Condiciona igual que el nombre d'anys cotitzats per al càlcul de la pensió estimada que rebrem en la data de jubilació.

A més, a l'hora d'elaborar la recomanació d'estalvi, el termini que tinguem per estalviar condicionarà si és possible o no cobrir la diferencia que pugui existir entre la pensió pública estimada i l'últim salari percebut.

Et pot interessar

×
${loading}
×