Z7_3OKIGJ82OGK880Q9THPS66HU70
Z7_3OKIGJ82OGK880Q9THPS66HU72

ETF: fons d'inversió cotitzats

Els ETF són fons d'inversió que cotitzen en els mercats de valors. És a dir, igual que les accions, es poden comprar i vendre en borsa al preu de cotització, mentre que inverteixen en diferents actius (accions, bons i altres) com els fons d'inversió.

L'objectiu d'inversió d'un ETF és replicar la composició i el comportament d'un determinat índex de referència (per sector, matèries, etc.) o carteres de valors, per exemple, índexs de renda variable (Ibex 35, EuroStoxx 50, Nasdaq 100, etc.) o de renda fixa. Això fa que sigui un producte molt utilitzat per invertir per tendències o temàtiques perquè, un cop agrupats els actius d'una tendència en un índex, els ETF en repliquen el comportament.

Els ETF permeten:

 • Invertir en tendències o temàtiques, sense haver de triar en quines companyies invertir.
 • Invertir a curt, mitjà o llarg termini, depenent de quina sigui la seva estratègia d'inversió.
 • Diversificar la cartera per geografies i sectors.
 • Comprar i vendre participacions al preu de cotització.

Com és el procés per cercar ETF?

Amb una àmplia gamma d'ETF de multitud de gestores nacionals i estrangeres, pots trobar els ETF que t'interessin.

Un procés 100% digital

Entra a la teva àrea privada i accedeix al menú "Estalvi i inversió", on trobaràs els productes i tota la informació i eines digitals gratuïtes que necessitis.

Possibilitat d'invertir en temàtiques

A través d'un ETF es pot invertir en índexs com ara IBEX o Nasdaq o en temàtiques concretes, per exemple: biotecnologia, intel·ligència artificial, or...

Comprar i vendre al preu de cotització en qualsevol moment

Sobre ETF s'opera de la mateixa manera que en borsa; és a dir, és possible comprar i vendre participacions al preu de cotització. Pots accedir a l'operativa i a la informació que necessites. Consulta'n aquí les tarifes.

Si no ets client, fes-te client customer aquí i podràs accedir a totes aquestes eines digitals. També pots accedir a l'operativa i obtenir-ne més informació a qualsevol de les nostres oficines.

Quins riscos implica invertir a través d'ETF?

Invertir en ETF implica assumir un nivell de risc determinat que dependrà de la composició de l’ETF, de les fluctuacions del mercat i d'altres factors associats a la inversió en valors. Els ETF impliquen determinats riscos (de mercat, de crèdit, de liquiditat, de divisa, de tipus d'interès, de sostenibilitat, etc.), per la qual cosa existeix risc de perdre la totalitat o part de la inversió. Els riscos es detallen en el Fullet i en el Document de Dades Fonamentals (DDF) del ETF.

Parlem?

Si tens algun dubte o vols saber més sobre la inversió en ETF, deixa'ns les teves dades.

Z7_3OKIGJ82O84BE060577C99HN06
Z7_3OKIGJ82O84BE060577C99HNC6

Preguntes freqüents sobre ETF

 • Què són els ETF o fons d'inversió cotitzats?

 • Els ETF són productes d'inversió que tenen característiques dels fons d'inversió i que també cotitzen en els mercats de valors com les accions. Això vol dir que, tot i que no són accions, es poden comprar i vendre en borsa al preu de cotització.

  La particularitat dels ETF és que el seu objectiu d'inversió és replicar la composició i el comportament d'un determinat índex de referència (per sector, matèries, etc.) o carteres de valors, per exemple, índexs de renda variable (Ibex 35, EuroStoxx 50, Nasdaq 100, etc.) o de renda fixa.

  Igual que els fons tradicionals, els cotitzats inverteixen en una àmplia gamma d'actius. Això permet accedir a alguns actius que no estan disponibles de manera directa, com és el cas dels índexs, les matèries primeres o els mercats emergents. Però, a diferència dels fons tradicionals, els fons d'inversió cotitzats permeten operar de la mateixa manera que amb altres actius cotitzats: es poden comprar i vendre participacions d'un ETF al preu que arribi al mercat, en comptes de subscriure o reemborsar una participació a un valor liquidatiu calculat abans o després d'aquesta sessió.
 • Com es gestionen els ETF?

 • Els ETF els gestiona una entitat gestora, que pren les decisions d'inversió o desinversió sobre diferents actius, com ara accions, bons, derivats, etc., per complir la política d'inversió d'aquest fons. Tota la informació sobre la composició de l'ETF i sobre com s'invertirà es descriu al fullet d'informació del fons.

Informació d'interès

Abans de prendre una decisió d'inversió, ha de consultar la informació inclosa a la documentació legal de l'instrument financer (en el cas d'institucions d'inversió col·lectiva (IIC) al fullet i al Document de Dades Fonamentals (DDF), disponible tant a l'organisme supervisor corresponent com al mercat en què pogués estar admès a negociació aquest instrument o al web de l'entitat emissora o gestora de l'instrument. La decisió d'invertir en un instrument financer s'ha de prendre tenint en compte totes les característiques o objectius de l'instrument financer que es descriuen a la seva documentació legal. Els resultats anteriors no són un indicador fiable de resultats futurs i, si l'instrument financer està denominat en una divisa diferent de l'euro, el seu rendiment por incrementar o disminuir en funció de les fluctuacions monetàries.

Les opinions expressades en els informes d'inversions i anàlisi reflecteixen les opinions personals dels equips d'anàlisi que els emeten en el moment de l'emissió i es poden modificar. La posada a disposició d'aquesta informació no constitueix la prestació d'un servei d'assessorament en matèria d'inversió. En cap circumstància aquesta informació es podrà utilitzar ni considerar com una oferta de venda ni de compra. Qualsevol decisió d'inversió per part del receptor d'aquesta informació s'ha d'adoptar tenint en compte la documentació legal de l'instrument financer corresponent.

Això és una comunicació informativa. No és informació contractual, ni informació exigida per cap disposició legislativa, ni informació comercial, ni s'haurà de considerar una recomanació d'inversió ni un assessorament de cap tipus, i no és suficient per prendre una decisió d'inversió.

© BANCO SANTANDER, S.A. Tots els drets reservats – Domicili social: Paseo de Pereda, 9-12, SANTANDER. NIF A-39000013..

Z7_3OKIGJ82OGK880Q9THPS66HU71

ETF: Fons cotitzats

Icon / check Created with Sketch. Operativa 100% en línia.

Icon / check Created with Sketch. Diversificació en un sol producte.

Icon / check Created with Sketch. Compra i venda al preu de cotització.

Z7_3OKIGJ82OGK880Q9THPS66HU73
Z7_3OKIGJ82OO4H00QPTK041LMJK3

Et pot interessar

×
${loading}
×