Fons

destacats

Troba

el teu fons

Delega

la gestió

Nosaltres

t’hi ajudem

Descobreix per què destaquen i tria el que millor s'adapti a tu

Santander Sostenible Creixement, FI

El fons amb una gestió que valora la sostenibilitat financera, mediambiental, social i de govern corporatiu, més contractat pels nostres clients.

Santander Gestió Global Equilibrat, FI

És el fons mixt més contractat pels nostres clients de la Gamma Gestió Global.

Santander Renda Fixa Estalvi, FI

És el fons de renda fixa preferit pels nostres clients.

Santander Activa

Amb aquest servei de gestió de carteres, el teu banc inverteix per tu, mentre tu dediques el teu temps al que més t'agrada.

Tria el teu fons d’inversió

Fons de renda variable

Fons que inverteixen principalment en accions d’empreses de diversos sectors i àrees geogràfiques.

Fons sostenibles i solidaris

Inclou la primera gamma de fons d’Espanya gestionats sota el concepte de sostenibilitat.

Fons mixtos

Inverteix en actius de renda fixa i variable per a maximitzar la diversificació de la teva inversió.

Fons de renda fixa

Coneix aquests fons que inverteixen, principalment, en actius amb gran liquiditat i baix risc.

Fons de terceres gestores

Diversifica la teva cartera d’inversions amb fons d’altres gestores seleccionats pels nostres experts.

Si vols diversificar… Tens el servei de gestió de carteres, Santander Activa

Inverteix en una cartera de gestió discrecional

Santander Activa

Comença a invertir des de 1000€ amb aquest servei automatitzat d'inversió en el qual els nostres experts s'encarregaran de la gestió, mentre tu et dediques al que més t'agrada.

Coneix les claus per triar el teu fons d’inversió

Delega la gestió amb Santander Activa

El Banc gestiona les teves inversions a través d'un servei de gestió de carteres automatitzat que s'adapta a les teves expectatives de risc i termini.

Segons el risc que vols assumir

Descobreix la Gamma Gestió Global formada per tres fons, perquè triïs el que més s’adapta al teu perfil i al risc que estiguis disposat a assumir.

Si vols inversions sostenibles

Inverteix en empreses que aposten per la innovació, l’eficiència energètica i el benestar social.

Per a obtenir ingressos periòdics

La Gamma Generació de Rendes t'ofereix dos fons mixtos amb els quals podràs rebre una renda recurrent via reemborso de participacions i repartiment de dividend.

SOBRE ELS FONS DESTACATS

Els fons destacats s'han seleccionat segons dades de contractació del 01/01/22 al 31/12/22. Font: elaboració pròpia.

Què és un fons d’inversió

Un fons d’inversió és un instrument d’inversió format pel patrimoni de molts inversors particulars, en el qual les decisions d’inversió les pren una entitat gestora, que és qui té la representació i l’administració del fons d’inversió, ja que aquest no té personalitat jurídica.

Característiques dels fons d’inversió

CONTROL

La societat gestora realitza diàriament el control de la gestió i els riscos, i emet un informe periòdic de gestió. Pel seu costat, les entitats dipositàries i els auditors controlen la labor de gestió de la societat gestora dels fons.

GESTIÓ PROFESSIONAL

Un gran equip de professionals pren les decisions adequades en línia amb la política d’inversió de cada pla, seguint els criteris de risc establerts. La nostra gestora, altament qualificada, és Santander Asset Management.

DIVERSIFICACIÓ

Els fons d'inversió et permeten accedir a una cartera diversificada podent mitigar el risc de concentració en geografies, sectors o divises.

TRANSPARÈNCIA

Des del principi comptaràs amb tota la informació necessària recollida en la documentació legal del fons: el Document de Dades Fonamentals per a l'inversor (DDF), la informació sobre costos, despeses i incentius i la resta d'informació legal del fons. Allí trobaràs totes les dades per a comprendre on invertiràs el teu patrimoni.

LIQUIDITAT

La liquiditat dels nostres fons permet que puguis disposar de la quantitat de la teva inversió que necessitis de forma gairebé immediata. Al nostre blog t’expliquem la diferència entre un fons d’inversió i un pla de pensions.

Aquests són els supòsits especials de liquiditat:

 • Si t’has jubilat.
 • Si pateixes una incapacitat permanent total, absoluta i gran invalidesa.
 • Si mors.
 • Si tens dependència severa o gran dependència.
 • Si pateixes una malaltia greu pròpia o de familiars directes.
 • Si ets aturat de llarga durada.
 • Si estàs afectat per la COVID-19.

FISCALITAT

Si ets una persona física i resident fiscal a Espanya, pots traspassar la teva inversió d’un fons a l’altre sense tributar en l’impost de la renda IRPF1 en el moment del traspàs. Només tributaràs quan reemborsis les teves participacions, cosa que et permetrà planificar la fiscalitat i el moment idoni de materialitzar totes les plusvàlues o una part d’aquestes. A més, si posposes la tributació mitjançant traspassos, tindràs la possibilitat d’aconseguir més rendibilitat de les teves inversions per l’efecte multiplicador de la capitalització dels possibles rendiments de les teves inversions.

Riscos dels fons d’inversió

DE CRÈDIT

A causa de la qualitat dels actius en els quals inverteix, així com dels seus emissors, és el risc que l'emissor no pugui fer front als pagaments.

DE MERCAT

És la possibilitat que els valors cotitzin per sota del preu que hem pagat per ells. En aquest sentit, les inversions es poden veure afectades per:

 • Risc de tipus d’interès: les variacions dels tipus d'interès afecten el preu dels actius de renda fixa. La sensibilitat a aquest risc depèn de la durada d'aquests actius.
 • Risc de tipus de canvi: fluctuació del valor de canvi en el cas dels actius denominats en divises diferents de la de referència de la participació.
 • Risc de mercat per inversió en renda variable: derivat de les variacions en el preu dels actius de renda variable.
 • Risc d’invertir en mercats emergents: els canvis polítics o les circumstàncies econòmiques poden afectar el valor de les inversions.
 • Risc de concentració geogràfica o sectorial: la concentració de la nostra inversió en una mateixa zona o sector augmenta el risc de mercat.

PER INVERSIÓ EN INSTRUMENTS FINANCERS DERIVATS

La inversió en derivats (futurs, opcions, etc.) pot incorporar un risc superior a causa de la naturalesa d'aquests productes.

DE LIQUIDITAT

És el risc de no trobar contrapartida al mercat i, per tant, que no es pugui vendre un producte.

DE SOSTENIBILITAT

Aquests riscos corresponen a esdeveniments o condicions mediambientals socials o de governança. El risc de sostenibilitat de les inversions dependrà, entre d'altres, del tipus d'emissor, del sector d'activitat o de la seva localització geogràfica.

Per a informació més detallada dels riscos dels fons d'inversió, consulta el Fullet del fons i el seu document de Dades Fonamentals per a l'inversor.

1. Aplicable a persones físiques residents a Espanya

Connectats, sempre

Si tu també penses que primer són les persones i després tota la resta, i que ser digital no és un fi, sinó un mitjà, aleshores estem connectats. Quan vulguis. Com vulguis. On vulguis.

El teu banc sempre està amb tu

Posa’t en contacte amb el teu gestor per telèfon, correu electrònic o xat. Concerta cites presencials o fes servir l’assistent per resoldre dubtes i aprèn a efectuar operacions a través de vídeos.

SO:FIA, plataforma d’inversió

Opera en borsa i consulta les teves inversions. Simula i compara amb eines d’anàlisi.

Banca en línia, gaudeix del teu banc siguis on siguis

Fes un seguiment dels teus estalvis i inversions des del telèfon mòbil. No perdis ni un detall de les teves finances siguis on siguis.

Aconsegueix les teves claus

Les teves inversions a un clic

Consulta, estudia i gestiona els fons d’inversió, plans de pensions, comptes de valors i inversions en borsa.

Accedeix-hi

Et pot interessar

×
${loading}
×