Com has de triar el teu pla de pensions?

SEGONS LA TEVA EDAT

L’estratègia d’inversió d’un pla de pensions ha d’estar adaptada a les teves necessitats segons el temps que quedi per a la teva jubilació. Per estalviar amb el mateix pla de pensions fins al moment de la teva jubilació, disposes de la Gamma El Meu Projecte Santander Sostenible.

Aquesta gamma de plans de pensions utilitza una estratègia de cicle de vida. Això significa que cada pla té un nivell de risc inicial en funció de l’edat i l’horitzó d’inversió fins al moment de la jubilació. Amb el pas del temps, es va reduint l’exposició als actius de risc i augmentant la inversió en renda fixa.

SEGONS EL RISC QUE VULGUIS ASSUMIR

Perquè puguis triar un pla de pensions d’acord amb el risc que estiguis disposat a assumir disposes de la Gamma El Meu Pla Santander.

Tu només hauràs de decidir entre tres nivells de risc. A partir d’aquí, un equip d’experts invertirà els teus estalvis en diferents percentatges de renda fixa i variable, d’acord amb el que hagis triat.

SEGONS EL QUE VULGUIS PER A LA TEVA JUBILACIÓ

Amb el Simulador de Plans descobreix quant has d’aportar mensualment per aconseguir els ingressos que desitges en el moment de la teva jubilació.

A través de 5 preguntes, sabràs quant necessites estalviar mes a mes perquè els ingressos de la teva jubilació siguin els que t’imagines i quin serà l’estalvi fiscal fins a la teva jubilació.

AMB UN MÍNIM GARANTIT

Si vols tenir un interès mínim garantit que no depengui de les fluctuacions dels mercats, la teva millor opció són els Plans de Previsió Assegurats.

Els Plans de Previsió Assegurats (PPA) són assegurances d’estalvi; com que garanteixen una rendibilitat mínima seran els més adequats per a tu si tens un perfil conservador.

Troba un pla d’acord amb les teves necessitats

SEGONS TU EDAT

Gamma El Meu Projecte Sostenible

Tria un pla que inverteix amb criteris de sostenibilitat. Estalvia segons la teva edat sense canviar de pla fins que et jubilis.

EN VULL SABER MÉS

SEGONS EL RISC

Gamma El Meu Pla

Planifica el futur i estalvia d’acord amb el risc que estàs disposat a assumir.

EN VULL SABER MÉS

Plans de pensions de renda variable

Estalvia a llarg termini invertint en companyies que cotitzen en els principals mercats.

Plans de pensions de renda fixa

Estalvia per a la jubilació invertint principalment en el mercat de bons.

Plans de previsió social

Estalvia per a la teva jubilació a través d’EPSV si vius al País Basc.

Simulador de plans de pensions

Descobreix quant has d’aportar mensualment per assolir els ingressos que vols en la teva jubilació.

Avantatges d’estalviar en un pla de pensions

 FISCALITAT

Les aportacions que es facin a plans de pensions suposen una reducció directa en la base imposable de l’impost de les persones físiques (IRPF). Aquestes aportacions tenen com a límit anual:

 • Per a la persona titular, l’import més baix entre 8.000 euros i el 30% dels rendiments nets de la feina i activitats econòmiques.
 • A favor del cònjuge, sempre que aquest tingui uns rendiments nets de la feina i activitats econòmiques inferiors a 8.000 euros, 2.500 euros anuals.
 • Per a persones amb alguna discapacitat, incloses les que aquesta faci, tenen un límit anual de 24.250 euros. Per a persones emparentades, el límit és de 10.000 euros.

En el cas que s’excedeixi el límit fiscal, l’excés podrà reduir la base imposable dels cinc exercicis següents amb el mateix límit.

A més, no perdem mai aquest avantatge fiscal. Després de la jubilació, podem continuar aportant al pla de pensions i desgravar aquestes aportacions.

Les prestacions, amb caràcter general, es poden rescatar en forma de capital (d’un sol cop) o de renda (seleccionant l’import o el termini), i tributen integrant-se en la base imposable de l’IRPF al 100% com a rendiment de la feina.

La quantitat percebuda en capital es podrà reduir un 40% per a aportacions prèvies al 2007. Legalment s’estableix un termini per aplicar aquesta reducció en funció de la data de jubilació.

Es poden efectuar traspassos entre plans de pensions sense tributació.

Fiscalitat aplicable a territori comú, per als territoris forals s’aplicarà la fiscalitat pròpia vigent en cada moment.

SEGURETAT

Una alternativa d’inversió fiable.

Els clients i els seus productes contractats estan protegits per la Direcció General d’Assegurances i Fons de Pensions (DGSFP), l’organisme públic que supervisa els plans de pensions.

Així mateix, la societat gestora realitza diàriament el control de la gestió i els riscos, i emet un informe periòdic de gestió.

TRANSPARÈNCIA

Des del principi tindràs tota la informació necessària recollida en el document de dades fonamentals per al partícip, la fitxa de producte, les especificacions dels plans, així com els informes financers dels fons de pensions. En aquests documents trobareu totes les dades per comprendre, de manera clara i senzilla, el pla de pensions en què invertiràs el patrimoni.

LIQUIDITAT

Els plans de pensions només es poden rescatar en determinades contingències i supòsits, ja que l’objectiu de l’estalvi invertit en aquests productes és estalviar per a la jubilació:

 • Si t’has jubilat.
 • Si pateixes una incapacitat permanent total, absoluta i gran invalidesa.
 • Si mors.
 • Si tens dependència severa o gran dependència.
 • Si pateixes una malaltia greu pròpia o de familiars directes.
 • Si ets aturat de llarga durada.

PLANIFICACIÓ

Amb els plans de pensions pots planificar una estratègia d’estalvi a llarg termini, establint un pla d’aportacions periòdiques que t’ajudi a estalviar a poc a poc quantitats petites, més còmodament que un cop l’any amb un import molt més gran.

DIVERSIFICACIÓ

Totes les categories de productes tenen diferents objectius d’inversió. Això ens permet diversificar el nostre estalvi i triar el que més s’ajusta a les nostres necessitats:

 • Plans de pensions de cicle de vida que ajusten les inversions de manera automàtica en funció de la nostra edat.
 • Plans de pensions perfilats que ens ofereixen una inversió diversificada en funció del nostre perfil de risc.

GESTIÓ PROFESSIONAL

Un gran equip de professionals pren les decisions adequades en línia amb la política d’inversió de cada pla, seguint els criteris de risc establerts. La nostra gestora, altament qualificada, és Santander Pensiones (http://www.santanderassetmanagement.es).

El patrimoni dels plans de pensions i el dels plans de previsió de les EPSV estan exposats a les fluctuacions en els preus de mercat i altres variables, de manera que no es pot assegurar la recuperació del capital inicial invertit.

DIGILOSOFÍA

Si tu també penses que primer són les persones i després tota la resta, i que ser digital no és un fi, sinó un mitjà, aleshores estem connectats. Quan vulguis. Com vulguis. On vulguis.

El teu banc sempre està amb tu

Posa’t en contacte amb el teu gestor per telèfon, correu electrònic o xat. Concerta cites presencials o fes servir l’assistent per resoldre dubtes i aprèn a efectuar operacions a través de vídeos.

SO:FIA, plataforma d’inversió

Opera en borsa i consulta les teves inversions. Simula i compara amb eines d’anàlisi.

Aconsegueix les teves claus

Banca en línia, gaudeix del teu banc siguis on siguis

Fes un seguiment dels teus estalvis i inversions des del telèfon mòbil. No perdis ni un detall de les teves finances siguis on siguis.

Aconsegueix les teves claus

Accedeix-hi

Les teves inversions a un clic

Consulta, estudia i gestiona els fons d’inversió, plans de pensions, comptes de valors i inversions en borsa.

Accedeix-hi

Et pot interessar

×
${loading}
×