CARACTERÍSTIQUES

AVANTATGES FISCALS

PREGUNTES FREQÜENTS

Pla d’estalvi flexible per a la teva jubilació

Els plans de previsió assegurats (PPA) són assegurances d’estalvi que faciliten acumular un estalvi per complementar la pensió pública en el moment de la jubilació.

Disposes de dues tipologies de plans de previsió assegurats en funció del moment en què et trobis:

 • Amb el Pla Futur PPA podràs anar constituint un capital per gaudir-ne en el moment de la teva jubilació.
 • Amb el Pla Ara PPA podràs disposar de l’estalvi que has acumulat per a la jubilació en forma de renda flexible.

Pla Futur PPA

El Pla Futur PPA és una assegurança d’estalvi flexible, amb la qual podràs anar acumulant un capital que rebràs en el moment de la jubilació. Per a persones d’entre 18 i 65 anys.

Les característiques d’aquest pla de previsió assegurat són:

 • Dissenya el teu propi pla d’estalvi: tria la quantitat que vols aportar, des d’un mínim de 30 euros al mes fins a un màxim de 2.000 euros l’any,1 així com la periodicitat (mensual, trimestral, semestral o anual).
 • Podràs fer aportacions extraordinàries quan vulguis.2
 • Els teus estalvis tenen rendibilitat garantida: el tipus mínim garantit es podria veure incrementat per un tipus d’interès superior millorat semestralment.
 • Quan et jubilis, rebràs l’estalvi acumulat en forma de capital únic, renda o combinant totes dues opcions.
 • En cas de mort, les teves persones beneficiàries rebran un capital addicional.

Pla Ara PPA

Si ja disposes d’un estalvi per a la jubilació en un pla de pensions o en un PPA i ha arribat el moment que en gaudeixis, el pots mobilitzar al Pla Ara PPA per rebre una renda a la teva mida mentre la resta de l’estalvi es continua revalorant.

El Pla Ara PPA t’ofereix:

 • Dissenyar la teva pròpia renda. Tria la periodicitat i la quantitat que vols rebre. Modifica tant l’import com la periodicitat, si ho consideres oportú.
 • Gaudir d’un interès garantit. Obtindràs un tipus mínim garantit que es podria veure incrementat per un tipus d’interès superior millorat semestralment.

Parlem?

Si en vols més informació, apropa’t a qualsevol de les nostres oficines.

Avantatges fiscals dels plans de previsió PPA

Els plans de previsió assegurats (PPA) tenen avantatges fiscals1.

Si contractes el Pla Futur PPA com el Pla Ara PPA pots obtenir els següents beneficis: pots realitzar aportacions a un PPA, podràs reduir en la base imposable general de l'IRPF fins al 30% de la suma dels rendiments nets del treball i d'activitats econòmiques, amb un límit de 2.000 €. L'aportació màxima anual que dona dret a una reducció fiscal per al territori comú és de 2.000 € anuals. Per a la Comunitat Foral de Navarra, el límit màxim anual és de 2.000 € per als menors de 50 anys i de 5.000 € per als majors de 50 anys. Per als residents al País Basc, aquest límit és de 5.000 € independentment de l'edat.

Parlem?

Si en vols més informació, apropa’t a qualsevol de les nostres oficines.

Preguntes Freqüents

¿Puedo rescatar mis ahorros de un Plan Futuro PPA? Icon / PlusCreated with Sketch.Icon / minusCreated with Sketch.

Los planes de previsión asegurado son contratos ilíquidos, por lo que solo se puede disponer de ellos en el caso de producirse alguna de las contingencias cubiertas. No obstante se puede disponer anticipadamente en los supuestos de enfermedad grave o desempleo de larga duración. A partir de 2025 se podrán rescatar las primas abonadas con al menos diez años de antigüedad.

¿Qué es el tipo mejorado semestral? Icon / PlusCreated with Sketch.Icon / minusCreated with Sketch.

El Plan Futuro PPA tiene un tipo de interés mínimo garantizado, pero Santander Seguros podrá aplicar un tipo de interés superior al garantizado, que se calcula semestralmente y en función de la rentabilidad de la cartera de inversiones asignada.

Seguro mediado por Santander Mediación Operador de Banca-Seguros Vinculado S.A., NIF A28360311, a través de su red de distribución Banco Santander S.A. Operador inscrito en el Registro de la Dirección General de Seguros y Fondos de Pensiones con nº OV-0042. Responsabilidad civil y capacidad financiera cubiertas según legislación vigente. Compañía Aseguradora: Santander Seguros y Reaseguros Compañía Aseguradora, S.A. Consulte las Compañías Aseguradoras con las que el Operador mantiene un Contrato de Agencia para la distribución de productos de seguro en www.santandermediacionobsv.com.

Puc rescatar els meus estalvis d’un Pla Ara PPA? Icon / PlusCreated with Sketch.Icon / minusCreated with Sketch.

En el moment en què comencis a cobrar la teva renda flexible, tindràs disponibilitat total dels teus estalvis. Abans d’aquell moment el producte és il·líquid, per la qual cosa només en podràs disposar en cas que es produeixi alguna de les contingències cobertes. Tanmateix, és possible recuperar-los en cas de malaltia greu o atur de llarga durada. A partir del 2025 es podran rescatar les primes abonades amb almenys deu anys d’antiguitat.

Quant dura la meva renda flexible? Icon / PlusCreated with Sketch.Icon / minusCreated with Sketch.

L’import de la renda que hagis definit anirà disminuint el saldo acumulat que mantens en el Pla Ara PPA. El saldo, així com l’import i la periodicitat de la renda, en determinaran la durada. Deixaràs de percebre la renda flexible quan el saldo acumulat al producte sigui de 0 euros.

Parlem?

Si en vols més informació, apropa’t a qualsevol de les nostres oficines.

Preguntas Frecuentes

  ¿Puedo rescatar mis ahorros de un Plan Futuro PPA? ¿Qué es el tipo mejorado semestral?

Plans de previsió assegurats (PPA)

Icon / check Created with Sketch. Redueix la base imposable en la declaració de la renda

Icon / check Created with Sketch. Obtén un interès garantit sobre els teus estalvis

Icon / check Created with Sketch. Decideix cada quant aportaràs i quant

Et pot interessar

×
${loading}
×