Z7_3OKIGJ82O8NCC0Q58CBIE98TL1

Política de galetes

Configurar cookies

S'informa l'usuari que aquest Lloc utilitza galetes o tecnologies similars (en endavant, ens hi referirem genèricament com a “galetes”), que serveixen per a l'emmagatzematge i recuperació de dades en un equip terminal (per exemple, un ordinador, un telèfon mòbil o tauleta) de l'usuari quan navega. En endavant, s'entendrà per “Lloc” qualsevol pàgina web, apartats d'una pàgina web, aplicació informàtica, plataforma o similars, titularitat de Banco Santander, S.A. (en endavant, el “Banc”) en què presti un servei de la societat de la informació.

 1. Què són les galetes?


  Les galetes són fitxers o arxius que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari que navega a través d'Internet o a través d'un altre tipus de plataformes i aplicacions (per exemple, les aplicacions per a telèfons intel·ligents i tauletes) i que, en particular, contenen un número que permet d'identificar unívocament el dispositiu de l'usuari, encara que aquest canviï de localització o d'adreça IP.

  També podem utilitzar tecnologies similars que serveixen per a l'emmagatzematge i recuperació de dades, com ara local shared objects o flash cookies1 , web beacons o bugs2, o píxels o balises web , i també qualsevol tècnica de presa de l'empremta digital del dispositiu -fingerprinting-.

  En general, aquestes tecnologies poden servir per finalitats molt diverses, per exemple, per permetre la navegació pel Lloc i habilitar funcions o serveis, reconèixer l'usuari com a client o potencial client del Banc, obtenir informació sobre el seu dispositiu, els seus hàbits de navegació o comportament en el Lloc, obtenir informació que l'usuari faciliti a través de formularis o simuladors, o fins i tot mostrar a l'usuari publicitat personalitzada sobre la base de la informació obtinguda. Els usos concrets que fem d'aquestes tecnologies es descriuen més endavant.

  El Lloc és accessible sense necessitat que les galetes estiguin activades per permetre la navegació a l'usuari i l'ús de les diferents opcions o serveis que hi existeixin. No obstant això, la desactivació o no activació d'algunes galetes per part de l'usuari pot limitar l'ús de determinats serveis i, per tant, no podrà executar determinades funcions.

 2. Com es pot autoritzar l'ús de galetes?


  D'acord amb aquesta Política de galetes, i sempre que l'usuari ho hagi consentit a través del bàner o de la configuració habilitada mitjançant el Tauler de configuració, el Banc utilitzarà galetes segons la descripció que es detalla tot seguit.

  L'usuari d'aquest Lloc podrà modificar o rebutjar la utilització de les galetes, excepte aquelles que tinguin una finalitat tècnica, de preferència o personalització. En aquest últim tipus de galetes, si és l'usuari mateix qui tria aquestes característiques, que permetin únicament la comunicació entre l'equip de l'usuari i la xarxa, i que resultin necessàries per assegurar el funcionament bàsic del Lloc o per prestar el servei que l'usuari hagués sol·licitat de manera expressa. Aquest tipus de galetes que el Lloc utilitza amb la finalitat de permetre el funcionament i la prestació dels serveis que s'hi ofereixen no necessiten notificar-se ni necessiten el consentiment de l'usuari per al seu ús i, per tant, no es poden desactivar, perquè són estrictament necessàries per a la navegació a través del Lloc i la prestació del servei sol·licitat.

  Dins d'aquest tipus de galetes exceptuades s'inclourien aquelles que s'utilitzen per permetre la gestió i operativa del Lloc i habilitar-ne les funcions i serveis, per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d'accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, realitzar el procés de compra d'una comanda, gestionar el pagament, controlar el frau vinculat a la seguretat del servei, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, comptar visites a l'efecte de la facturació de llicències del programari amb el qual funcionen alguns serveis, utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so, habilitar continguts dinàmics (per exemple, animació de càrrega d'un text o imatge) o compartir continguts a través de xarxes socials.

  També pertanyen a aquesta categoria, per la seva naturalesa tècnica, aquelles galetes que permeten a aquest Lloc la gestió, de la forma més eficaç possible, dels espais publicitaris que, com un element més de disseny o “maquetació” del servei ofert a l'usuari, s'hagin inclòs sobre la base de criteris com ara el contingut editat, sense que es recopili informació dels usuaris amb finalitats diferents, com pot ser personalitzar aquest contingut publicitari o altres continguts.

  De la mateixa manera, s'inclouen dins d'aquesta categoria de galetes, sempre que sigui l'usuari mateix qui triï les característiques, aquelles que permeten al Lloc recordar informació perquè l'usuari accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la seva experiència de la d'altres usuaris, per exemple, l'idioma, el nombre de resultats que es mostren quan l'usuari fa una cerca, l'aspecte o el contingut del servei en funció del tipus de navegador a través del qual l'usuari accedeix al servei o de la regió des de la qual hi accedeix.

  El Banc no utilitzarà galetes que exigeixin el consentiment de l'usuari en cas que el bàner pel qual se li sol·licita el consentiment deixi de ser visible sense que l'usuari hagués realitzat alguna de les accions requerides per a l'obtenció o el rebuig del consentiment.

  L'usuari podrà gestionar en qualsevol moment els seus consentiments en relació amb la instal·lació i utilització de Galetes que fa servir el “Lloc” prement el botó “Configurar galetes” que posem a la seva disposició a l'inici d'aquesta Política de galetes.

 3. Quins tipus de galetes fem servir?


  L'usuari que navega pel Lloc pot trobar galetes instal·lades directament des d'un domini o equip del Banc, o bé galetes instal·lades des de dominis o equips gestionats per terceres entitats, d'acord amb la informació detallada a l'apartat següent:

  3.1. Segons la seva finalitat.

  Tot seguit es detallen les categories de galetes que es podrien instal·lar al dispositiu de l'usuari segons la seva finalitat i considerant que, d'acord amb la informació de la taula sobre cada galeta en particular, aquestes galetes les poden instal·lar el titular del Lloc o tercers:

 • Galetes tècniques: Són aquelles que permeten a l'usuari la navegació a través del Lloc i la utilització de les diferents opcions o serveis que hi existeixin, incloent-hi aquelles que s'utilitzen per permetre la gestió i operativa del Lloc i per habilitar-ne les funcions i serveis. Aquestes galetes es faran servir, per exemple, per controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d'accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, realitzar el procés de compra d'una comanda, gestionar el pagament, controlar el frau vinculat a la seguretat del servei, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, comptar visites a l'efecte de la facturació de llicències del programari amb el qual funciona el Lloc, utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so, habilitar continguts dinàmics (per exemple, animació de càrrega d'un text o imatge) o compartir continguts a través de xarxes socials.

  També pertanyen a aquesta categoria, per la seva naturalesa tècnica i sempre que no s'utilitzin per a altres finalitats no exemptes, aquelles galetes que permeten la gestió, de la forma més eficaç possible, dels espais publicitaris que, com un element més de disseny o “maquetació” del servei ofert a l'usuari, s'hagin inclòs al Lloc, aplicació o plataforma sobre la base de criteris com el contingut editat, sense que es recopili informació dels usuaris amb finalitats diferents, com pot ser personalitzar aquest contingut publicitari o altres continguts.

 • Galetes de preferència o personalització: Són les que permeten recordar informació perquè l'usuari accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la seva experiència de la d'altres usuaris, per exemple, l'idioma, el nombre de resultats que es mostren quan l'usuari fa una cerca, l'aspecte o el contingut del servei en funció del tipus de navegador a través del qual l'usuari accedeix al servei o de la regió des de la qual hi accedeix, etc.

  No obstant això, si és l'usuari mateix qui tria aquestes característiques (per exemple, si selecciona l'idioma d'un lloc web fent clic a la icona de la bandera del país corresponent), i només per a aquesta finalitat, es considerarà com un servei sol·licitat expressament per l'usuari i no se li sol·licitarà un consentiment per a la instal·lació.

  Aquestes galetes també permeten personalitzar l'aspecte o contingut del servei en funció del tipus de navegador o dels seus accessos i recorregut per la web.

 • Galetes d'anàlisi o medició: Són aquelles que tracta el Banc o tercers i que permeten el seguiment i l'anàlisi del comportament i el nombre dels usuaris del Lloc, inclosa la quantificació dels impactes dels anuncis. La informació obtinguda mitjançant aquest tipus de galetes es fa servir per mesurar estadístiques de l'activitat del Lloc (per exemple, per saber quines pàgines són les més o menys visitades o com naveguen els visitants pel lloc), amb la finalitat d'introduir millores en funció de l'anàlisi de la navegació i de les dades de l'ús que fan els usuaris del servei. De la mateixa manera, utilitzem aquestes galetes per elaborar models analítics, d'acord amb la nostra Informació desenvolupada sobre protecció de dades. .

 • Galetes de publicitat comportamental: Són aquelles que, tractades pel Banc o per tercers, emmagatzemen informació del model i sistema operatiu de l'equip terminal (per exemple, un ordinador, un telèfon mòbil o una tauleta des del qual es connecta al Lloc), i el comportament dels usuaris obtinguda a través de l'observació continuada dels seus hàbits de navegació per Internet, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic per a mostrar publicitat en conseqüència. No obstant això, la decisió de presentar publicitat dirigida basada en l'elaboració d'aquests perfils en cap cas comporta la presa de decisions individuals automatitzades per part del Banc amb efectes jurídics per a l'usuari o que l'afectin significativament de manera similar. Per a aquesta finalitat també es podran utilitzar tecnologies similars, com ara píxels, que complementen la informació obtinguda per determinades galetes d'aquest tipus.

  El fet de rebutjar l'ús de galetes de publicitat comportamental impedirà al Banc recollir informació sobre la navegació de l'usuari i mostrar-li publicitat personalitzada del seu interès basada en aquesta informació. No obstant això, no impedirà que el Banc, en cas que l'usuari sigui client o potencial client del Banc, pugui, d'acord amb les seves preferències, seguir tractant les seves dades amb finalitat comercial d'acord amb la seva política de privadesa.

 • Galetes de compartició de l'identificador d'usuari: Són aquelles que permeten compartir l'identificador únic de l'usuari amb els nostres col·laboradors de galetes analítiques i publicitàries perquè puguin interactuar amb l'usuari d'acord amb les seves polítiques de galetes i en cas que l'usuari hagi consentit la instal·lació de les seves galetes.

        3.2. Segons l'entitat que les gestioni:

 • Galetes pròpies: són les que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini gestionat pel titular del Lloc i des del qual es presta el servei sol·licitat per l'usuari.

 • Galetes de tercers: són les que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini que no gestiona el titular del Lloc, sinó una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.

       3.3. Segons el temps que romanen actives:

 • Galetes de sessió: són les que s'han dissenyat per recaptar i emmagatzemar dades mentre l'usuari accedeix a un Lloc. Aquestes galetes no s'emmagatzemen al terminal de l'usuari quan caduca la sessió o tanca el navegador.

 • Galetes persistents: són aquelles en què les dades segueixen emmagatzemades al terminal de l'usuari quan abandona el Lloc i a les quals es pot accedir i es poden tractar durant un període definit pel responsable de la galeta, que pot ser des d'uns quants minuts fins a diversos anys.

Podeu consultar les galetes que utilitzem a continuació:

 1. Informació bàsica sobre protecció de dades personals.

  Qui és el responsable del tractament de les dades?

  Banco Santander, S.A. (d'ara endavant, el "Banc" o "Banco Santander").
  Adreça postal: C/ Juan Ignacio Luca de Tena, 11-13, 28027 Madrid.
  Contacte Delegat de Protecció de Dades/Oficina de Privadesa: privacidad@gruposantander.es

  Per què tractem les dades?
  En determinades circumstàncies, l'ús de galetes implica un tractament de dades personals dels usuaris que visiten el Lloc, quan aquests s'identifiquen o faciliten determinades dades identificatives o de contacte que permeten distingir la navegació d'uns usuaris d'uns altres, quan l'usuari s'identifica a través d'una adreça IP o quan s'utilitzen identificadors únics que permeten distingir uns usuaris d'uns d'altres i realitzar-ne un seguiment individualitzat (per exemple, un ID de publicitat). En particular, si l'usuari és client del Banc i ha accedit prèviament a la seva Banca en línia (àrea privada) o quan és un usuari no registrat però ha facilitat determinades dades identificatives o de contacte a través dels formularis del Lloc (client potencial), mitjançant l'ús de galetes pròpies, el Banc el pot identificar com a client o client potencial i obtenir informació de la seva navegació o que hagi facilitat a través de formularis o simuladors disponibles al Lloc i tractar-la per a les finalitats descrites a l'apartat Ús de galetes i tecnologies similars al web i a l'aplicació del Banc de “Clients” i de “Potencials” de la política de privadesa, que podrà consultar prement el desplegable “Per a què tractem les seves dades personals i sobre quina base de legitimació?”, a la qual es pot accedir des de https://www.bancosantander.es/ca/informacion-proteccion-datos.


Com obtenim les teves dades?

 1. Directament de tu, a través de la informació que ens facilites quan navegues per les nostres pàgines web i aplicacions de telefonia mòbil, mitjançant la utilització de galetes o qualsevol altre tipus d'identificador en línia o a través de l'empremta digital del teu dispositiu o terminal.
 2. Col·laboradors del Banc als quals hagis prestat el teu consentiment per a l'ús de galetes que comporten la comunicació al Banc de la teva informació recopilada per mitjà d'aquestes galetes amb finalitats d'anàlisi o de publicitat.


A qui comunicarem les dades?

Comunicarem les teves dades personals a:

 1. Col·laboradors del Banc: quan ens facilitis el teu consentiment. Podràs accedir al llistat complet de terceres entitats col·laboradores del Banc a les quals comunicarem les teves dades a través d'aquest enllaç.
  Podràs informar-te de les comunicacions que realitzen aquests tercers, incloent-hi les transferències internacionals de dades, si escau, a les seves polítiques de galetes corresponents.
 2. Proveïdors de serveis del Banc: El Banc compta amb la col·laboració d'alguns tercers proveïdors de serveis que tenen accés a les dades personals dels usuaris i que tracten aquestes dades, com a encarregats del tractament, en nom i per compte del Banc com a conseqüència de la seva prestació de serveis. Per exemple, Google Ireland Limited (en endavant, “Google”).

  El Banc segueix uns criteris estrictes de selecció de proveïdors de serveis per tal de donar compliment a les seves obligacions en matèria de protecció de dades i es compromet a subscriure amb ells el corresponent contracte de tractament de dades mitjançant el qual els imposarà, entre d'altres, les següents obligacions: aplicar mesures tècniques i organitzatives apropiades; tractar les dades personals per a les finalitats pactades i atenent únicament a les instruccions documentades del Banc; i suprimir o retornar les dades al Banc un cop finalitzi la prestació dels serveis.

  Entre els serveis que el Banc contracta en tercers proveïdors hi ha el de mesurament d'audiències o anuncis, serveis analítics, de publicitat etc .

Es produiran transferències de les dades a tercers països?
Si l'usuari consent la instal·lació de galetes, ha de tenir en compte que s'instal·laran, entre d'altres, galetes pròpies els serveis de les quals els proporciona el nostre proveïdor Google. La instal·lació de les galetes de Google podrà implicar la realització per part de Google de transferències internacionals de dades als Estats Units, la qual cosa podria suposar, en casos molt aïllats i específics, l'accés a les dades de l'usuari per part de les autoritats d'aquest país per tal de desenvolupar tasques d'investigació i de seguretat nacional.

No obstant això, el Banc únicament transferirà les dades a tercers països si hi ha una decisió d'adequació que determina que és un país amb un nivell de protecció equiparable al de la Unió Europea o, si no, aplicant garanties adequades d'acord amb la normativa de protecció de dades, com ara la signatura de Clàusules contractuals tipus o Normes corporatives vinculants. L'interessat podrà sol·licitar informació addicional sobre aquestes garanties adequades a través dels mitjans de contacte que s'indiquen a l'apartat “Quins són els drets dels usuaris?”

Quant de temps conservarem les dades?
Les dades personals recollides es conservaran mentre duri la relació contractual amb l'Usuari o mentre siguin necessàries per a la finalitat amb la qual es van recollir, tot això d'acord amb els termes que preveu l'apartat “Quant de temps conservarem les teves dades?" de la política de privadesa.

Quins són els drets dels usuaris?
L'usuari podrà exercir davant del Banc els seus drets d'accés, rectificació, oposició, limitació, portabilitat i supressió o consultar qualsevol qüestió relacionada amb el tractament de les seves dades de caràcter personal, mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a privacidad@gruposantander.es o per correu postal a l'adreça següent: C/ Juan Ignacio Luca de Tena, 11-13, 28027 Madrid (A/A. Delegat de Protecció de Dades/Oficina de Privadesa).

Més informació
L'usuari podrà consultar informació detallada sobre el tractament de les seves dades a la nostra pàgina web, a la qual es pot accedir des de https://www.bancosantander.es/ca/informacion-proteccion-datos o bé adreçant-se al Delegat de protecció de dades/Oficina de privadesa del Banc.

En el cas d'acceptar l'ús de galetes de tercers, l'usuari ha de tenir en compte que aquestes galetes estan subjectes a les seves pròpies condicions particulars, incloses les seves polítiques de protecció de dades, alienes al control del Banc.

 1. Com es poden desactivar o eliminar les galetes?

  L'usuari podrà revocar o ajustar el consentiment relatiu a les galetes en qualsevol moment, prement el botó “Configura les galetes” al qual fa referència l'apartat 2 i que està disponible a l'inici d'aquesta Política, i també a través de plataformes comunes que poguessin existir per a aquesta finalitat o a través del seu navegador.

  En cas que l'usuari desitgi revocar el consentiment per mitjà dels navegadors que utilitza, haurà de configurar-lo d'acord amb els termes previstos a continuació:

  (i) Microsoft Internet Explorer: a l'opció de menú “Eines”, seleccionant “Opcions d'Internet” i accedint a “Privadesa”.
  (ii) Firefox, per a Mac a l'opció de menú “Preferències”, seleccionant “Privadesa”, accedint a l'apartat “Mostra les galetes” i, per a Windows, a l'opció de menú “Eines”, seleccionant “Opcions”, accedint a “Privadesa” i després a “Utilitza una configuració personalitzada per a l'historial”.
  (iii) Safari, a l'opció Safari, seleccionant “Preferències” i “Privadesa”.
  (iv) Google Chrome, a l'opció de menú Eines o a la pestanya de Chrome (per a Mac), seleccionant “Opcions” (“Preferències” a Mac), accedint a “Configuració avançada” i després a l'opció “Privadesa i seguretat” i “Configuració del lloc web” i finalment marcant “Galetes i dades de llocs”.
  (v) Microsoft Edge, a l'opció de menú “Configuració i més”, seleccionant “Configuració”, accedint a “Galetes i permisos del lloc” i després a “Administra i elimina galetes i dades del lloc”.

  Tingues en compte que, si has acceptat galetes de tercers, hauràs d'eliminar-les des de les opcions del navegador. En aquest sentit, es recomana a l'usuari que consulti l'ajuda del seu navegador o que accedeixi a les pàgines web d'ajuda dels principals navegadors que pot trobar als enllaços següents:

  Internet Explorer
  Firefox
  Safari
  Chrome
  Microsoft Edge

  També pot utilitzar eines de bloqueig de galetes de rastreig de tipus “do not track”. Si l'usuari vol obtenir més informació sobre com revocar el consentiment prestat o sobre el procediment per deshabilitar les galetes, o si vol fer alguna pregunta sobre la Política de galetes del Lloc, es pot adreçar a les adreces especificades a l'apartat 4. Informació bàsica sobre protecció de dades personals..

 2. Data de vigència de la Política.

  Aquesta política es va modificar per última vegada el 10 de gener del 2024 i podrà ser objecte de modificacions ulteriors quan ho exigeixi la legislació vigent en cada moment o quan hi hagi alguna variació en l'ús de les galetes que s'utilitzen al Lloc. En aquest cas, i si és necessari, el Banc tornarà a demanar a l'usuari el consentiment per utilitzar-les.

  Per tal que l'usuari estigui informat en tot moment sobre les galetes que utilitzem i les seves finalitats, li recomanem que accedeixi al contingut d'aquesta política quan visiti el nostre Lloc.${loading}
×