Política de galetes

I. SEGONA CAPA INFORMATIVA – POLÍTICA DE GALETES

S’informa l’usuari que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) i/o tecnologies similars que emmagatzemen i recuperen informació mentre navega (d’ara endavant, galetes). D’ara endavant, s’ha d’entendre el terme “lloc web” com la pàgina web, els apartats d’una pàgina web, l’aplicació (app), la plataforma o similars, titularitat de Banco Santander, SA (d’ara endavant, el banc).

 1. Concepte de galetes
  Les galetes són fitxers que s’emmagatzemen al dispositiu de l’usuari que navega a través d’Internet o a través d’un altre tipus de plataformes i aplicacions (per exemple, les app per a telèfons intel·ligents i tauletes) i que, en particular, contenen un número que permet identificar unívocament el dispositiu de l’usuari, encara que aquest canviï de localització o d’adreça IP.
  En general, aquestes tecnologies poden servir per a finalitats molt diverses, com, per exemple, reconèixer-te com a usuari, obtenir informació sobre els teus hàbits de navegació o de comportament al lloc web o, fins i tot, mostrar-te publicitat personalitzada a partir d’aquests. Els usos concrets que fem d’aquestes tecnologies es descriuen més endavant.
  Es pot accedir al lloc web sense necessitat que les galetes estiguin activades, si bé la seva desactivació pot limitar l’ús de determinats serveis o impedir-ne el funcionament correcte, ja que es no podran executar certes funcions.
 2. Protecció de dades
  Els usuaris poden disposar d’informació sobre els tractaments que el banc duu a terme sobre les seves dades dirigint-se al Delegat de Protecció de Dades o a l’Oficina de Privacitat del banc, posant-s’hi en contacte a través de privacidad@gruposantander.es, , o consultant la política de privacitat que s’incorpora a l’avís legal de la pàgina web del banc www.bancosantander.es.
 3. Autorització per a l’ús de galetes
  De conformitat amb aquesta política de galetes, i sempre que l’usuari ho consenti, el banc utilitzarà galetes segons la descripció que es detalla a continuació. L’usuari d’aquest lloc web pot modificar o rebutjar l’ús de galetes a continuació, excepte per a les galetes tècniques, de preferències o de personalització, que són necessàries per assegurar el funcionament bàsic del lloc web o per prestar-vos el servei que hàgiu sol·licitat i que no necessiten el vostre consentiment i, per tant, no es poden desactivar.
  Podràs gestionar els teus consentiments en relació amb les galetes que utilitza el banc a través de l’enllaç següent: AQUÍ
 4. 4. Tipus de galetes que s’utilitzen
  L’usuari que navega pel lloc web pot trobar galetes inserides directament per la persona titular del lloc web o galetes inserides per terceres entitats, de conformitat amb la informació que es detalla a l’apartat següent:
  4.1. Segons la finalitat (galetes pròpies i de tercers).
  A continuació es detallen les categories de galetes que es podrien instal·lar al dispositiu de l’usuari segons la seva finalitat i considerant que, d’acord amb la informació de la taula sobre cada galeta en particular, aquestes galetes poden ser instal·lades per la persona titular del lloc web o per tercers:
 • Galetes tècniques: són les que permeten a l’usuari navegar a través del lloc web i fer ús de les diferents opcions o serveis que ofereix. Inclou les galetes que es fan servir per permetre gestionar i operar el lloc web i habilitar-ne les funcions i els serveis, com, per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d’accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, efectuar el procés de compra d’una comanda, gestionar el pagament, controlar el frau vinculat a la seguretat del servei, efectuar la sol·licitud d’inscripció o de participació en un esdeveniment, comptar les visites pel que fa a la facturació de llicències del programari amb el qual funciona el lloc web, utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o de so, habilitar continguts dinàmics (per exemple, animació de càrrega d’un text o imatge) o compartir continguts a través de xarxes socials.
  També pertanyen a aquesta categoria, per la seva naturalesa tècnica i sempre que no s’utilitzin per a altres finalitats no exemptes, les galetes que permeten gestionar, de la manera més eficaç possible, els espais publicitaris que, com un element més de disseny o de “maquetació” del servei ofert a l’usuari, s’hagin inclòs en el lloc web, aplicació o plataforma a partir de criteris com el contingut editat, sense que es recopili informació dels usuaris amb finalitats diferents, com pot ser personalitzar aquest contingut publicitari o altres continguts.
 • Galetes de preferència o de personalització: Tsón les que permeten recordar informació perquè l’usuari accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la seva experiència de la d’altres usuaris, com, per exemple, l’idioma, el nombre de resultats que es mostren quan l’usuari fa una cerca o l’aspecte o el contingut del servei en funció del tipus de navegador a través del qual l’usuari accedeix al servei o de la regió des de la qual accedeix al servei, etc.
  No obstant això, si és el mateix usuari qui tria aquestes característiques (per exemple, si selecciona l’idioma d’un lloc web clicant la icona de la bandera del país corresponent), i només per a aquesta finalitat, es considerarà com un servei que l’usuari ha sol·licitat expressament i no se li sol·licitarà cap consentiment per instal·lar-les.
 • Galetes d’anàlisi o de mesurament: són les que permeten seguir i analitzar el comportament dels usuaris del lloc web, inclosa la quantificació dels impactes dels anuncis. La informació que es recull mitjançant aquest tipus de galetes s’utilitza en el mesurament de l’activitat del lloc web a fi d’introduir-hi millores en funció de l’anàlisi de les dades d’ús que fan els usuaris del servei.
 • Galetes de publicitat comportamental: són les que emmagatzemen informació del comportament dels usuaris i s’obté a través de l’observació continuada dels seus hàbits de navegació, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic per mostrar publicitat en funció d’aquest.
  El rebuig de l’ús de galetes de publicitat comportamental impedeix que el banc pugui mostrar a l’usuari publicitat personalitzada que sigui del seu interès. Tanmateix, no impedeix que el banc us pugui enviar publicitat genèrica de conformitat amb la política de privacitat.

4.2. Segons l’entitat que les gestiona.:

 • Galetes pròpies: són les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat per la persona titular del lloc web i des del moment en què es presta el servei sol·licitat per l’usuari.
 • Galetes de tercer: són les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini que no està gestionat per la persona titular del lloc web, sinó per una altra entitat que tracta les dades que s’obtenen a través de les galetes.

4.3. Segons el termini de temps que estan actives:

 • Galetes de sessió: són les dissenyades per obtenir i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a un lloc web. Aquestes galetes no queden emmagatzemades al terminal de l’usuari quan caduca la sessió o quan tanca el navegador.
 • Galetes persistents: són les que continuen emmagatzemant les dades al terminal de l’usuari quan aquest abandona el lloc web, de manera que es pot accedir a les dades i tractar-les durant un període definit per la persona responsable de la galeta, el qual pot ser d’uns minuts o de diversos anys.

Podeu consultar les galetes que utilitzem a continuació:

 1. 5. Maneres de desactivar o eliminar les galetes
  L’usuari pot revocar o ajustar el consentiment relatiu a les galetes en qualsevol moment a través del panell de configuració al qual fa referència l’apartat 3 i que consta en l’enllaç següent AQUÍ, a través de les plataformes comunes que hi pugui haver per a aquesta finalitat o a través del seu navegador.
  En cas que l’usuari vulgui revocar el consentiment per mitjà del navegador que utilitza, l’ha de configurar en els termes que es preveuen a continuació:
  (i) Microsoft Internet Explorer: a l’opció de menú “Eines”, seleccionant “Opcions d’Internet” i accedint a “Privadesa”.
  Firefox, per a Mac, a l’opció del menú “Preferències”, seleccionant “Privadesa”, accedint a l’apartat “Mostra les galetes”; i per a Windows a l’opció de menú “Eines”, seleccionant “Opcions”, accedint a “Privadesa i seguretat” i després a “Utilitza els paràmetres personalitzats de l’historial”.
  (iii) Safari, a l’opció Safari, selecciona “Preferències” i “Privadesa”.
  (iv) Google Chrome, a l’opció del menú “Eines” o a la pestanya de Chrome (per a Mac), seleccionant “Configuració” (“Preferències” a Mac), accedint a l’opció “Privadesa i seguretat” i, finalment, a l’opció “Galetes i altres dades dels llocs web”.
  Cal que tingueu en compte que si heu acceptat galetes de tercers, les haureu d’eliminar des de les opcions del navegador. En aquest sentit, es recomana que consulteu l’ajuda del vostre navegador o que accediu a les pàgines web d’ajuda dels navegadors principals:
  Firefox
  Internet Explorer
  Safari
  Chrome
  També podeu fer servir eines de bloqueig de galetes de rastreig del tipus “do not track”. Si l’usuari volgués més informació sobre com pot revocar el consentiment prestat o sobre el procediment per deshabilitar les galetes, així com fer alguna pregunta sobre la política de galetes del lloc web, es pot posar en contacte amb la persona titular a través de l’adreça superlinea@bancosantander.es, indicant a l’assumpte “Política de galetes”.
 2. Data de vigència de la política:
  Aquesta política es va modificar per última vegada el 15 de setembre del 2020 i pot ser objecte de modificacions ulteriors quan així ho exigeixi la legislació vigent en cada moment, o quan hi hagi alguna variació en l’ús de les galetes que s’utilitzen en el lloc web; en aquest cas, i si és necessari, us tornarem a sol·licitar el consentiment per utilitzar-les.
  Amb l’objectiu que sempre tingueu tota la informació sobre les galetes que utilitzem i les seves finalitats, us recomanem que accediu al contingut d’aquesta política quan visiteu el nostre lloc web.
${loading}
×