• Què és el franc suís i on s'utilitza?

 • El franc suís és la moneda oficial de Suïssa i del petit Principat de Liechtenstein. També és moneda de curs legal als enclavaments de Campione d'Italia (a Itàlia) i Büsingen am Hochrhein (a Alemanya), on es pot utilitzar indistintament amb l'euro.

  Un franc suís es divideix en 100 cèntims. Actualment hi ha en circulació bitllets de 10, 20, 50, 100, 200 i 1000 francs suïssos (abreviats amb Fr.) i monedes de 5, 10 i 20 cèntims, i ½ (mig), 1, 2 i 5 francs suïssos.
 • Com està el franc suís davant l'euro?

 • El valor de l'euro i del franc suís canvia cada dia. Per això, una bona manera de conèixer la cotització del franc suís davant l'euro és mitjançant el nostre convertidor de moneda. Aquest valor et servirà de referència quan facis el canvi de moneda.
 • Aviat viatjaré a Suïssa. Amb quina antelació he de sol·licitar el canvi d'euros a francs suïssos?

 • Sempre que necessitis canviar euros per qualsevol altra moneda estrangera, com ara francs suïssos, és aconsellable fer la sol·licitud de moneda al teu banc amb diversos dies d'antelació. En funció de la divisa i de la quantitat que en demanis, aquest procediment pot trigar.
 • Es poden sol·licitar bitllets de francs suïssos en línia?

 • Si, és possible sol·licitar bitllets de francs suïssos amb l'App del Banco Santander o mitjançant la web del Banco Santander. D'aquesta manera, te'n podràs assegurar d'aconseguir a qualsevol oficina del Banco Santander els bitllets de francs suïssos que necessites per al teu viatge.

  Sol·licitar moneda estrangera des de l'App Santander

  Si necessites canviar euros per francs suïssos, pots sol·licitar-ho mitjançant l'App del Banco Santander i després recollir els bitllets a una oficina. Per fer-ho, accedeix a la posició global amb la teva clau d'accés i segueix aquests passos:

  1. Prem "+" al menú principal.
  2. Tria l'opció "Moneda estrangera".

  3. Un cop dins d'aquest menú, selecciona la divisa que t'interessi, indica la quantitat que vols obtenir i tria l'oficina on vols recollir les divises.

  4. Ens posarem en contracte amb tu per indicar-te la data i hora de la recollida.

  Fes el canvi de divisa mitjançant la Banca en línia

  Si necessites canviar euros per francs suïssos, pots fer la gestió a la web del Banco Santander i després recollir els bitllets a una oficina. Per fer-ho, utilitza la teva clau d'accés per accedir a la Banca en línia i segueix aquests passos:

  1. Selecciona el teu compte.

  2. Tria l'opció "Compra moneda estrangera" al menú dret.

  3. Emplena el formulari, indicant-hi el compte bancari contra el qual vols carregar l'operació, l'import, la moneda estrangera que necessitis i l'oficina on vols retirar-ne els bitllets. Hauràs d'indicar també com vols que el banc es posi en contacte amb tu per recollir els bitllets.
 • Convertir francs suïssos a euros: què faig amb la moneda estrangera que em sobri en tornar del viatge?

 • Si a la tornada del viatge vols canviar bitllets (no monedes) de francs suïssos que t'hagin sobrat, ho podràs fer a qualsevol de les oficines del banc.

Et pot interessar

×
${loading}
×