ETF

Què són els fons d’inversió cotitzats?

Els ETF són fons d’inversió que cotitzen als mercats de valors. A l’igual que les accions, es poden comprar i vendre en borsa al preu de cotització.

A l’igual que els fons tradicionals, els cotitzats inverteixen en una àmplia gamma d’actius, i això permet als inversors accedir a actius als quals no podria accedir de manera directa, com és el cas dels índexs, les matèries primeres o els mercats emergents.

Però, a diferència dels fons tradicionals, els fons d’inversió cotitzats permeten als inversors operar de la mateixa manera que amb altres actius cotitzats: permeten comprar i vendre al preu que assoleixi en el mercat en lloc de subscriure o reemborsar una participació a un valor liquidatiu que s’ha calculat abans o després d’aquesta sessió.

La particularitat dels ETF és que el seu objectiu d’inversió és replicar la composició i el comportament d’un determinat índex de referència (per sector, matèries, etc.) o carteres de valors, per exemple, índexs de renda variable (Ibex 35, Eurostoxx 50, Nasdaq 100, etc.) o de renda fixa.

Els ETF els gestiona una entitat gestora que pren les decisions d’inversió o desinversió sobre diferents actius, com ara accions, bons, derivats, etc., per complir amb la política d’inversió d’aquest fons. Tota la informació sobre la composició de l’ETF i com s’invertirà es descriu al fullet d’informació del fons.

Qui pot invertir en fons d’inversió cotitzats?

Els ETF són productes dirigits a inversors amb experiència i coneixement del funcionament dels mercats financers. Aquest tipus d’inversió requereix una vigilància constant de la posició, ja que pot perdre la inversió feta.

El fullet d’informació de l’ETF recull amb detall totes les seves característiques i els riscos als quals està exposat.

Com puc comprar ETF?

Si vols començar a invertir en fons cotitzats, ho pots fer a Banco Santander a través de:

  • BANCA EN LÍNIA

Si ets client, entra a la teva àrea privada i accedeix als nostres productes d’inversió i a la plataforma d’inversió SO:FIA, l’eina més completa per fer les operacions en mercats estatals i internacionals.

Tot això a partir de només 3 euros per operació, fins a 2.000 euros.1.

En cas contrari, fes-te’n client.

  • OFICINES

A la nostra xarxa d’oficines podràs comprar ETF i altres productes d’inversió en els quals estiguis interessat.

Troba

Si vols començar a invertir, aconsegueix aquí els productes per començar ara mateix.

ETF

Icon / check Created with Sketch. Amb un import mínim d’inversió accessible.

Icon / check Created with Sketch. Diversifica sense haver d’invertir en diferents actius.

Icon / check Created with Sketch. Accedeix a actius com matèries primeres i molt més.

Et pot interessar

×
${loading}
×