Simulador d'ajuts directes
Coneix l'import dels ajuts directes de què es podria beneficiar el teu negoci.
El govern de Cantàbria ha publicat una línia Covid d'ajuts directes a autònoms i empreses per pal·liar els efectes de la COVID. Aquesta convocatòria d'ajuts públics forma part del Reial decret 5/2021, l'objectiu del qual és posar a disposició d'empreses i autònoms 7.000 milions d'euros en ajuts públics.
L'ajut de caràcter finalista consisteix en una quantia econòmica que s'haurà de destinar exclusivament a satisfer el deute i pagaments pendents a proveïdors i altres creditors, financers i no financers, així com els costos fixos incorreguts pel sol·licitant de l'ajut, sempre que aquests s'hagin produït entre l'1 de març del 2020 i el 31 de maig del 2021 i procedeixin de contractes anteriors al 13 de març del 2021.
Podran ser beneficiaris d'aquestes subvencions les empreses i autònoms que compleixin els requisits següents:
Així mateix, no es consideraran destinataris potencials aquells empresaris o professionals, entitats i grups consolidats que, encara que compleixin els requisits de la convocatòria, a la declaració de l'IRPF del 2019 hagin declarat un resultat net negatiu per les activitats econòmiques en què hagués aplicat el mètode d'estimació directa per a la seva determinació o, si escau, hagi resultat negativa en aquest exercici la base imposable de l'impost sobre societats ("IS") o de l'impost de la renda de no residents ("IRNR"), abans de l'aplicació de la reserva de capitalització i compensació de les bases imposables negatives, a excepció dels supòsits establerts a l'apartat 2 de l'article 3 del Decret 54/2021.
Addicionalment als requisits exigits, els beneficiaris de l'ajut hauran d'assumir les obligacions següents:
L'import dels ajuts es fixarà en funció de les despeses subvencionables referides a la sol·licitud de l'interessat, i en cap cas l'ajut podrà ser superior a les despeses considerades subvencionables.
Tot seguit es presenten els límits màxims d'ajut establerts en funció del tipus de beneficiari:
La presentació de la sol·licitud comporta el consentiment exprés del sol·licitant perquè es puguin efectuar les comprovacions que ha de dur a terme l'Administració Tributària en relació amb les situacions indicades als apartats 6 i 10 del formulari de sol·licitud. No obstant això, l'interessat podrà denegar aquesta autorització. En aquest cas, no s'admetrà la seva sol·licitud.
Així mateix, la presentació de la sol·licitud comportarà també l'autorització perquè es puguin recaptar les dades relatives a la identitat dels sol·licitants o els seus representants, que hauran de tenir els documents corresponents en vigor. En cas de no autoritzar de forma expressa la recaptació d'aquestes dades, s'haurà d'aportar CIF de l'entitat sol·licitant, o NIF, segons escaigui, i el DNI en vigor, o document equivalent, del seu representant.
Pel que fa a l'acreditació pels sol·licitants i beneficiaris dels ajuts d'estar al corrent en el compliment d'obligacions tributàries, d'altres de dret públic i de la Seguretat Social, aquesta s'efectuarà de manera simplificada, per mitjà de la declaració responsable inclosa al model de sol·licitud.
No se sol·licita cap altra documentació addicional acreditativa per adjuntar al formulari de sol·licitud.
Els beneficiaris dels ajuts públics estan obligats a justificar la utilització dels recursos concedits d'acord amb l'objecte d'aquest ajut. Per això, s'exigirà que els beneficiaris presentin la següent documentació justificativa abans del 31 de març del 2022:
Que s'ha verificat l'existència de les factures i justificants de pagament de les factures que es relacionen en un annex titulat "Compte justificatiu".
Que l'entitat beneficiària de la subvenció disposa dels documents originals.
Que les factures compleixen els requisits exigits al Reial Decret 1619/2012, del 30 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació.
Que les factures estan emeses a nom de la persona beneficiària de la subvenció, fan referència a despeses generades entre l'1 de març del 2020 i el 31 de maig del 2021 i procedeixen de contractes anteriors al 13 de març del 2021.
Que els justificants de pagament de les factures tenen data valor compresa entre la data de presentació de la sol·licitud de subvenció i el 30 de març del 2022.
Si hi consten altres ingressos o subvencions que hagin finançat l'activitat subvencionada, amb indicació de l'import i la procedència, si escau.
Addicionalment, es comprovarà que la persona o entitat beneficiària d'aquests ajuts no ha repartit dividends durant el 2021 i 2022 i que ha mantingut l'activitat econòmica fins al 30 de juny del 2022 mitjançant la informació facilitada per l'AEAT a la Comunitat Autònoma de Cantàbria. Sens perjudici d'això, la justificació del manteniment de l'activitat s'efectuarà mitjançant una declaració responsable, que haurà de presentar el beneficiari a través de mitjans electrònics abans del 31 de juliol del 2022.
El termini de presentació de sol·licitud s'inicia el 22 de juny i finalitza el 21 de juliol del 2021.
La presentació de sol·licituds, juntament amb la documentació requerida, es realitzarà exclusivament per via telemàtica mitjançant el DNI electrònic o un dels certificats electrònics reconeguts per la comunitat autònoma de Cantàbria.
El sol·licitant haurà d'accedir al formulari de presentació disponible a la seu electrònica del Registre electrònic comú de l'administració de la comunitat autònoma de Cantàbria (vegeu enllaç).
Així mateix, els interessats hauran de tenir en compte que l'atorgament d'aquestes subvencions es realitzarà per ordre de presentació de les sol·licituds, completes i conformes, fins a exhaurir el pressupost per a aquests ajuts.
Per a més informació en relació amb la convocatòria de l'ajut públic, es pot adreçar al Butlletí Oficial de Cantàbria (vegeu enllaç).
1. Els grups i els empresaris, professionals o entitats el volum d'operacions dels quals el 2020 hagi estat superior a 10 milions d'euros i que desenvolupin la seva activitat econòmica a més d'un territori autonòmic o a més d'una ciutat autònoma podran participar en les convocatòries que es realitzin a tots els territoris on operin.
Simulador d'ajuts directes
Coneix l'import dels ajuts directes de què es podria beneficiar el teu negoci.
Comunitat de Madrid
Comunitat Valenciana
Et pot interessar
Quins tipus d’IVA existeixen i a quins productes i serveis s’apliquen
BLOG SANTANDER
Claus per a un bon pla d'expansió
BLOG SANTANDER
En vull saber més
Set llibres per aprendre economia el 2024
BLOG SANTANDER