Què és un dipòsit a termini fix?

Què són els dipòsits a termini fix?
Un dipòsit a termini fix, també conegut com a imposició a termini fix o IPF, és un producte financer mitjançant el qual un particular (persona física) o una empresa (persona jurídica) diposita una quantitat de diners a una entitat financera durant un termini de temps determinat a canvi d’una remuneració a un tipus d’interès prèviament fixat. L’abonament d’interessos es pot fer després que acabi el termini de manera íntegra o periòdica, durant el termini que duri el dipòsit.

També ha que tenir en compte la liquiditat i saber si existeix penalització en cas que es vulgui disposar dels diners abans del final del termini fixat.

Quins són els beneficis d’un dipòsit a termini fix?

  • Rendibilitat sense risc: es coneix per endavant quina rendibilitat obtindrem pels nostres diners.
  • Inversió garantida: la rendibilitat i el capital invertit estan assegurats i disposen del suport del Fons de Garantia de Dipòsits fins als 100.000 euros en cas d’impagament per part de l’entitat financera.
  • Contractació ràpida: la contractació d’un dipòsit a termini fix suposa un procés molt senzill i ràpid de formalitzar.
  • Més rendibilitat en funció del termini de venciment: com més gran sigui el termini de venciment, més alta serà la rendibilitat que s’obtindrà.

Quins són els desavantatges d’un dipòsit a termini fix?

  • Rendibilitat reduïda: en l’entorn actual de mercat, les rendibilitats ofertes per aquests productes són inferiors davant altres tipus de productes.
  • Cancel·lació anticipada: tal com hem comentat abans, tot i que en alguns dipòsits a termini fix no es cobren comissions per cancel·lació anticipada, la majoria dels bancs cobren comissions per retirada anticipada dels diners dipositats.
  • Capital immobilitzat: en els casos en què l’entitat no permeti la retirada anticipada, el client no podrà disposar del capital fins que finalitzi el termini acordat.

Et pot interessar

×
${loading}
×