Z7_3OKIGJ82OO5F90QN9UNJV0GGD4
Z7_3OKIGJ82OO5F90QN9UNJV0GGD6

Estar preparat per mantenir la seguretat des de qualsevol lloc

En un món hiperconnectat i digital, el teletreball ha trencat les barreres de l'oficina. Per això, totes les persones que treballen a l'empresa han d'estar preparades per evitar ciberatacs i altres perills. Us deixem 3 consells senzills que tothom pot aplicar.

Personalitza allò que estigui per defecte.

Els ciberdelinqüents sempre busquen la baula més feble. Quan treballes des de casa, poden provar d'arribar als equips i a la informació de la teva feina a través d'altres dispositius electrònics connectats a la mateixa xarxa, per exemple: televisors, càmeres de seguretat, consoles de videojocs, etc.

  • Assegura't de canviar les contrasenyes predeterminades de tots els dispositius, ja que sovint es poden trobar en línia
  • Revisa les configuracions que venen per defecte i assegura't de saber quina informació estàs compartint i amb qui ho estàs fent. Personalitza-les perquè s'ajustin a les teves necessitats, per exemple, la teva impressora necessita accés a la ubicació? El teu assistent intel·ligent sempre està escoltant o l'has d'activar?

Segmenta el Wi-Fi

La majoria dels encaminadors et permetran crear dues xarxes. Redueix els accessos a la part amb l'activitat més sensible, creant: una per a dispositius de feina i transaccions segures (per exemple, la teva banca en línia o els mòbils de la teva empresa) i una altra per a convidats (clients/convidats), dispositius intel·ligents, etc., això sí, recorda que els dispositius connectats a una xarxa no es podran comunicar amb els de l'altra.

Per a barreres de comunicació encara més estrictes entre els dispositius connectats a casa, pots fer servir una VLAN (xarxa local virtual). Consulta la documentació del teu encaminador per veure si ho permet i posa't en contacte amb el teu proveïdor d'Internet perquè t'ajudi a configurar-lo.

Tria com reunir-te en línia

Si treballar de forma remota és una part integral del teu negoci, tria una plataforma que s'ajusti a les teves necessitats quant a nombre de participants, funcionalitat, etc. Assegura't d'entendre sempre els termes i les condicions que estàs acceptant, ja que pots estar consentint més del que creus.

No oblidis compartir els nostres 5 ciberprincipis amb els teus empleats per ajudar-los a mantenir-se segurs en línia, independentment d'on treballin.

Z7_3OKIGJ82OO5F90QN9UNJV0GCC4
${loading}
×