Z7_3OKIGJ82OO5F90QN9UNJV00DV3
Z7_3OKIGJ82OO5F90QN9UNJV00T00

Defineix els processos i canals per informar

  • Estableix processos perquè els empleats comuniquin incidents. Assegura't que saben a qui han d'informar si reben missatges sospitosos; això pot ser un càrrec específic dins de l'empresa o una bústia de correu general habilitat a l'efecte.
  • Coneix quins recursos externs hi ha disponibles, per exemple: organitzacions i organismes governamentals locals o nacionals, als quals notificar els incidents de ciberseguretat. Recorda que pots contractar gratuïtament i confidencialment amb INCIBE en el 017.
  • Si no estàs segur si un missatge prové o no de Santander o si no reconeixes algun moviment del teu compte, posa't en contacte amb nosaltres immediatament mitjançant l'adreça phishing@gruposantander.es


Fomenta una cultura de ciberseguretat

Tots els empleats haurien de saber actuar en cas de rebre un ciberatac:

És important que se sentin còmodes i que comuniquin aquest tipus d'incidents, ja que això crearà una cultura de seguretat.
Anima a tercers amb els quals treballes perquè apliquin un enfocament similar. Com més organitzacions tinguin implementades pràctiques de seguretat en línia, més difícil serà per als ciberdelinqüents aconseguir els seus objectius.

Pensa en els teus clients

Podria donar-se el cas que el negoci suplantat sigui el teu. Ofereix un procés (una adreça electrònica o un número de telèfon) perquè els teus clients et comuniquin qualsevol missatge sospitós en el qual s'estiguin fent passar per tu, això et pot servir d'alerta i et pot permetre prendre mesures.

Z7_3OKIGJ82OO5F90QN9UNJV00TP6

Més consells per mantenir la seguretat de la teva empresa

Protegeix les teves dades i actualitza el teu equip

La seguretat en línia comença amb els teus dispositius digitals.

Icon / Plus Created with Sketch.

Sigues discret: revela només allò necessari

Tothom ha de saber què es pot fer públic o no.

Icon / Plus Created with Sketch.

Detecta les comunicacions malicioses

Icon / Plus Created with Sketch.

Cuida i actualitza les teves contrasenyes

Per resguardar la teva informació i sistemes.

Icon / Plus Created with Sketch.

${loading}
×