Tota la cadena de subministrament ha d'estar preparada per als ciberatacs.

La majoria de les empreses depenen de tercers per oferir els seus productes o serveis. Aquests tercers poden encarregar-se de la seva logística, d'allotjar el seu lloc web, de proporcionar-los material d'oficina… i poden estar ubicats a qualsevol part del món. La tecnologia està obrint noves oportunitats, però també apareixen noves amenaces que no es poden ignorar.

Com succeeix?

En els atacs a la cadena de subministrament, els ciberdelinqüents identifiquen "la baula" amb la seguretat en línia més feble i proven d'obtenir accés als seus sistemes. D'aquesta manera, un cop compromesos, els és més fàcil arribar a altres empreses de la cadena.

Minimitza els riscos

Ser conscient dels riscos en línia relacionats amb la teva cadena de subministrament i prendre mesures per mitigar-los no només millorarà la teva seguretat, sinó que també t'ajudarà a generar confiança amb els teus clients i proveïdors.

  • Defineix els teus estàndards: defineix l'apetit de risc de la teva empresa i els estàndards mínims per als tercers amb què treballes. Per exemple, utilitzar un servei d'allotjament web compartit és una opció assequible, però probablement t'estimes més que la informació de la teva empresa estigui separada de la de la resta.
  • Avalua el risc dels teus proveïdors regularment: quan comencis a treballar amb un col·laborador nou, entén els controls i les pràctiques de seguretat que tenen implementats. Més endavant, segueix revisant-los regularment per assegurar-te que s'ajusten a les tendències canviants del mercat.
  • Mantingues el teu negocio en ordre: no es tracta només dels teus proveïdors, tu també formes part de la cadena. Estàs prenent les mesures adequades per protegir el teu negoci a la xarxa? Els nostres 5 principis de seguretat en línia ofereixen consells senzills i pràctics perquè tots els membres de l'empresa els puguin aplicar.

Què cal fer si algú de la cadena pateix un atac ?

  • Estableix un procés perquè et puguin avisar i assegura't que els empleats que hi interactuen estiguin al corrent.
  • Assegura't de tenir un pla de contingència sobre com seguir treballant fins que es resolgui el problema.
  • Executa una anàlisi de seguretat completa en els teus sistemes per comprovar que no has estat afectat. 
  • Canvia les contrasenyes en tots els comptes i programes que comparteixis amb el tercer afectat.

Si ets tu qui pateix un atac, notifica els membres de la teva cadena perquè puguin prendre les mesures adequades.

${loading}
×