Z7_3OKIGJ82O87ID0QF9JMTM8HIS1
Z7_3OKIGJ82O87ID0QF9JMTM8HIS3

El home staging és una pràctica que consisteix a realçar un habitatge per facilitar-ne la venda o el lloguer.

Significat i origen

L'expressió en anglès home staging significa literalment “posada en escena a casa”, que es podria traduir, més lliurement, com un conjunt de tècniques per condicionar un habitatge de forma que es realci el seu atractiu per als possibles compradors o inquilins. Aquesta pràctica, molt usual als Estats Units des de fa anys (només cal veure determinats programes de decoració americans), s'ha començat a aplicar també al nostre país. L'ofereixen algunes immobiliàries, però també hi ha professionals independents -home stagers- que es poden fer càrrec d'aquesta tasca.

Com presentar una casa per a la venda

De vegades, aquells que estan interessats a comprar un habitatge en descarten alguns només per les fotos que surten a l'anunci. Fotografies descuidades o de mala qualitat, habitacions plenes de mobles barrejats, decoracions molt personals, marbres plens de trastos, etc. Són aspectes que poden fer girar-se enrere més d'un possible comprador. El mateix pot passar si l'interessat visita l'habitatge i es troba amb un pis desordenat, brut o amb desperfectes que es podrien reparar fàcilment.

En què consisteix el home staging: avantatges i beneficis

El que fa el home staging és, més que decorar, condicionar un habitatge perquè qui el visiti interessat a adquirir-lo, es pugui fer una idea més exacta de les seves possibilitats i arribi a imaginar-se vivint-hi. Destacarà els punts forts del pis i minimitzarà els punts dèbils. Com ho fa? El home staging inclourà diverses tasques com les següents.

  • Netejar l'habitatge a fons.
  • Desembarassar les habitacions de mobles i objectes de decoració innecessaris. Les habitacions es veuran més àmplies i els interessats es podran fer una millor idea de com decorar l'espai al seu gust.
  • Ordenar el pis, reubicant els mobles en els llocs on quedin millor. Posar una tauleta a la terrassa o un petit escriptori a l'habitació faran veure al comprador noves possibilitats (esmorzar al balcó, tenir un lloc a casa per teletreballar) per a la seva futura llar que no s'havia plantejat.
  • Despersonalitzar l'habitatge, eliminant de la vista objectes personals, fotografies de la família, guarniments, etc.
  • Reparar petits desperfectes: una porta que no tanca bé, una rascada en una taula, un tirador trencat, etc.
  • Pintar l'habitatge si és necessari. Serà més fàcil vendre una casa acabada de pintar en un to neutre -blanc o beix- que si cada habitació està d'un color, hi ha taques de retolador en una habitació infantil, etc.
  • Decorar amb elements neutres (per exemple, cobrellits llisos, algun coixí sobre els llits, una manta suau al sofà) i un toc natural (un centre de flors, unes plantes, etc.)

Home staging: abans i després

Seguint aquests passos, el home staging aconsegueix que, en veure fotos de l'abans i el després d'un habitatge, no sembli el mateix. De fet, aquestes tècniques de home staging han d'anar acompanyades d'unes fotografies a l'altura: imatges ben il·luminades, enfocades, amb detalls de l'habitatge... Cal tenir en compte que els anuncis són el primer filtre per a aquells que estan pensant comprar un pis, per tant, no parar atenció a aquest aspecte pot frustrar tota la bona feina feta amb el home staging.

En definitiva, el que pretén el home staging és fer més atractiva la casa per als possibles compradors i aconseguir que es vengui com més aviat millor. Un home staging ben aplicat fins i tot pot fer apujar el preu de venda de l'habitatge.

Z7_3OKIGJ82O87ID0QF9JMTM8HI20

Valorar aquest article

Tu valoración ha sido guardada.

Z7_3OKIGJ82O87ID0QF9JMTM8HI23
${loading}
×