Z7_3OKIGJ82O0UT30QPD5UDNM0UQ6

Com pots demanar una nota simple al registre de la propietat?

La nota simple és el document en el qual es recullen diferents circumstàncies de la situació jurídica d’un bé immoble determinat. Es tracta d’un resum de les dades del Registre de la Propietat. Inclou informació sobre la identificació de la finca, la persona titular i les possibles càrregues, si l’habitatge està hipotecat o té algun tipus d’embargament. També inclou informació sobre la descripció física de la finca: la superfície útil i construïda, la parcel·la, la divisió horitzontal o el número de referència cadastral, a més dels seus accessos.

La nota simple és purament informativa, però en el cas que vulguem sol·licitar autorització per a la venda d’un habitatge de protecció oficial (HPO) o un habitatge de protecció pública (HPP), és obligatori adjuntar-la juntament amb la sol·licitud del permís de venda.

Sol·licitar una nota simple al Registre de la Propietat és un tràmit senzill per al qual es necessita alguna d’aquestes dades:

  • Dades registrals de la finca: número de Registre de la Propietat, així com el municipi i la ubicació per facilitar la localització de l’immoble.
  • Identificador únic de finca registral (IDUFIR): cada habitatge disposa d’un número únic que s’associa a cada immoble. No cal tenir més dades per sol·licitar la nota simple si disposem de l’IDUFIR de l’habitatge.
  • Titularitat: nom complet de la persona propietària, a més del NIF d’aquesta.
  • Localització: l’adreça completa de l’habitatge.

Pots demanar la nota simple de manera presencial al Registre de la Propietat al qual correspongui l’immoble o bé a través de la tramitació en línia, a la web del Col·legi de Registradors. Si sol·licites la nota simple en línia, la rebràs automàticament a l’adreça electrònica que vas indicar a la sol·licitud. Per aconseguir la nota simple has d’abonar la taxa corresponent.

A l’hora de taxar un habitatge per sol·licitar una hipoteca, el taxador necessita la nota simple amb data no anterior als últims tres mesos.

Z7_3OKIGJ82OO4H00QPTK041LIF17

Et pot interessar

×
${loading}
×