Z7_3OKIGJ82OO5F90QN9UNJV00TE2
Z7_3OKIGJ82OO5F90QN9UNJV00TK2

Dirigit a empleats amb accés a les finances de l'empresa

Els atacs de Business Email Compromise (BEC), o Frau del CEO, generalment es dirigeixen als empleats que tenen accés a les finances de l'empresa amb l'objectiu d'enganyar-los perquè transfereixin fons. La majoria de vegades es fan per correu electrònic, però també es poden produir a través de trucades, missatges de text o missatges instantanis.

Com succeeix?

Generalment, l'atacant comença identificant qui serà l'objectiu i recopila la seva informació pública, la qual cosa inclou llocs webs personals, corporatius i xarxes socials

Amb aquesta informació dissenya un atac a mida, normalment suplantant a:

  • Un alt executiu dins de l'empresa, que sol·licita ajuda per completar una operació confidencial i urgent.
  • Un proveïdor o soci extern, que demana actualitzar les seves dades bancàries de pagament, per apropiar-se del següent pagament.

Minimitza els riscos

  • Coneix la teva empremta digital: esbrina quina informació està disponible públicament a Internet sobre tu i el teu negoci. És important anunciar-se, però exposar massa informació proporciona als atacants les dades necessàries per cometre fraus com el del CEO.
  • Pensa abans de fer clic o de respondre: abans d'actuar, fes-te aquestes senzilles preguntes que t'ajudaran a identificar el phishing.
  • Verifica la informació: utilitza un canal alternatiu per confirmar qualsevol sol·licitud sospitosa. No facis servir mai les dades incloses en la comunicació que fa que dubtis. En el cas d'una trucada, no siguis tímid, penja i tornar a trucar tu mateix al número de confiança.

Què has de fer si et veus afectat per un Frau del CEO?

Com més aviat ho comuniquis, millor. Informa al teu responsable, a les autoritats i a teu banc tan aviat com puguis.

Z7_3OKIGJ82OO5F90QN9UNJV00JQ1
${loading}
×