Z7_3OKIGJ82O0UT30QPD5UDNM0504

Què és NASDAQ?

El Nasdaq és l’acrònim de National Association of Securities Dealers Automated Quotation i és la segona borsa de valors electrònica automatitzada més gran dels Estats Units.

Es caracteritza per comprendre les empreses d’alta tecnologia en electrònica, informàtica, telecomunicacions, biotecnologia, etc.
El Nasdaq no està ubicat en un lloc físic, sinó en una xarxa de telecomunicacions. Les persones no s’ubiquen en un lloc de la borsa on les transaccions de compra són compensades amb les de venda en nom dels inversors.

Té els seus propis índexs:

  • Índex NASDAQ-100: aquest inclou cent de les empreses més grans que es troben a la llista d’aquesta borsa basada en el volum de venda que presenten les accions de les companyies esmentades. Aquest índex reflecteix les empreses dedicades a les telecomunicacions, el maquinari i el programari, però no conté companyies financeres o que es dediquin a inversions purament.
  • Índex NASDAQ Composite: és el grup d’accions que es troben a la llista d’aquesta borsa electrònica i inclou més de 3 mil companyies sense importar-ne el gir. En aquest es poden incloure companyies financeres i d’inversions, així com de tecnologia en general.
  • Índex NASDAQ de biotecnologia: fa una llista de les empreses farmacèutiques i de biotecnologia que estiguin a la llista del NASDAQ Composite. És requisit que les companyies que es vulguin afegir a aquest índex cotitzin únicament dins del NASDAQ i tinguin una operativitat superior a les 100 mil accions.
Z7_3OKIGJ82O0UT30QPD5UDNM0505

Et pot interessar

×
${loading}
×