Z7_3OKIGJ82O05V60QTKSEM265AO3

Com es notifica un canvi de domicili a la DGT?

Si canvies de domicili, estàs obligat a comunicar a Trànsit la nova adreça en un termini de 15 dies perquè et puguin fer arribar qualsevol notificació. Si no ho fas, podries no assabentar-te de l'arribada d'una multa i que, per tant, es passi el termini per pagar-la. És un tràmit senzill que pots fer a través de diferents mitjans.  

Canvi de domicili per Internet 

Una de les opcions que tens és recórrer a l'aplicació de Registre electrònic de la DGT. Pots accedir-hi utilitzant certificat digital, DNI electrònic, cl@ve pin o cl@ve permanent. Si tens més d'un vehicle cal que facis una sol·licitud per vehicle que vulguis canviar d'adreça fiscal.

La mateixa DGT s'encarregarà de verificar les teves dades de residència a través de l'INE. En cas que l'adreça consultada no coincideixi amb el teu domicili actual, pots adjuntar el teu DNI o NIE, el certificat d'empadronament o qualsevol rebut que acrediti aquesta nova adreça.

En el termini d'una setmana tindràs el canvi fet.

És important que sàpigues que no podràs sol·licitar el canvi a través d'aquesta via si es tracta d'un canvi de domicili de Canàries, Ceuta o Melilla a la Península.

A les oficines de la DGT

Independentment del motiu del canvi, sempre pots tramitar-lo de manera presencial a qualsevol Prefectura o Oficina de Trànsit. Això sí, cal que sol·licitis cita prèvia trucant al 060 o a través d'Internet.

Adreça't als ajuntaments amb conveni

Hi ha una sèrie d'ajuntaments amb conveni en què pots tramitar directament el canvi de domicili. Consulta si el teu n'és un al web de la DGT.

 Qui pot realitzar el canvi de domicili a la DGT?

El canvi de domicili d'un vehicle pot sol·licitar-lo tant el titular com una persona autoritzada en nom seu. En el cas de particulars, correspon al propietari o persona autoritzada. En el cas d'usuaris de rènting, aquest tipus de tràmits no implica cap gestió per part del client.

Si no ho faràs tu, per facilitar-te el tràmit, pots designar un representant a través del Registre d'apoderaments de la DGT. Tot i que aquesta persona podria personar-se sempre que disposi d'un document signat on l'autoritzis a realitzar la sol·licitud i on expressi el seu caràcter gratuït. La DGT ja compta amb un model d'autorització que pots descarregar i emplenar al seu web.

Quan sol·licitis cita prèvia en el 060, has d'indicar el teu DNI i el de la persona a la qual autoritzes.

Documentació necessària per sol·licitar el canvi

Si tramitaràs el canvi per Internet, necessitaràs el certificat digital, DNI electrònic, cl@ve pin o cl@ve permanent per accedir a l'aplicació. Si la nova adreça no coincideix amb la que apareix al padró de l'INE, adjunta el teu DNI o NIE, el certificat d'empadronament o un rebut on consti la teva nova adreça. En el cas de vehicles d'empresa, hauràs d'adjuntar la seva targeta d'identificació fiscal. 

Per fer la gestió per telèfon no necessites cap document. Comprovaran que el nou domicili coincideix amb el del padró de l'INE i, si es així, faran el canvi. 

Per realitzar el tràmit de manera presencial necessitaràs l'imprès de sol·licitud que et donaran a Trànsit. A més:

  • Si sol·licites el canvi com a persona física, has de portar el DNI.
  • Com a persona jurídica, no oblidis la targeta d'identificació fiscal i acreditació de la representació i identitat de la persona que signi.

Cost del servei

Aquest tràmit és gratuït i, si necessites un nou permís de circulació per al teu vehicle per canvi de domicili, tampoc tindrà cap cost si presentes el permís antic.

Per a vehicles procedents de Canàries, Ceuta i Melilla a la Península o Balears, per anotar-ne la importació hauràs d'abonar la taxa 4.1 de 8,50 euros. Abans hauràs d'haver pagat i presentat el document que acredita que s'ha despatxat el vehicle a la duana.

Z7_3OKIGJ82O05V60QTKSEM265A42

Et pot interessar

×
${loading}
×