T’han multat per un excés de velocitat o per parlar pel mòbil? Et preocupa el futur del teu permís de conduir? Necessites comprovar els teus punts del carnet en 8 clics, així sortiràs de dubtes.

Primer clic. Entra a la web de la Direcció General de Trànsit.

Segon clic. Al menú superior, busca l’epígraf “Permisos de conduir” i selecciona l’apartat “Consulta de punts”. En aquesta pantalla es presenten tres opcions. Si vols anar ràpid et recomanem el tercer camí, el que apareix al menú lateral: Consulta de punts amb usuari i contrasenya.

Els dos primers mètodes exigeixen mecanismes d’identificació a través de: Cl@ve, que és la plataforma comuna de les diferents administracions; o a través d’un certificat digital o un document d’identitat electrònic. També pots fer la consulta de manera presencial a qualsevol Direcció o Oficina de Trànsit. En aquest cas, has de sol·licitar cita prèvia per Internet o trucant al 060.

Com et pots identificar en el sistema de consulta de punts

Si és la primera vegada que consultes els teus punts, t’has d’identificar en el sistema. És molt senzill.

Tercer clic. Entra al requadre a peu de pàgina de color groc amb la indicació “Sol·licitar la clau d’accés a la consulta del saldo de punts”.

Hi has d’introduir el número del teu document d’identitat, NIF o NIE, i la data d’expedició del teu carnet inicial. Aquesta és la data d’expedició, no la de renovació. En el següent pas el sistema et sol·licitarà una adreça electrònica per enviar-te la clau provisional d’accés.

Quart clic. T’has identificat davant del sistema, que et mostrarà una pantalla informativa indicant l’enviament d’un missatge electrònic amb la clau provisional.

Els passos definitius per consultar el teu saldo de punts

Cinquè clic. Ja tens la teva clau provisional. Ara torna a la pantalla de “Consulta de punts”. Entra i reinicia el procés a “Consulta de punts amb usuari i contrasenya”.

Sisè clic. Ara t’has de dirigir, una vegada més, a “Consulta de saldo de punts (sense certificat)”. Ets molt a prop de l’objectiu. Torna a introduir el teu document identificatiu i la clau provisional. Afegeix la combinació de números i lletres que et demana el requadre inferior.

Setè clic. El sistema vol personalitzar la seva resposta. Per aquest motiu apareix la pantalla “Modificació de clau d’accés”. No et desanimis. És el requisit final. Emplena les dades que et sol·liciten i canvia la contrasenya que t’envia la DGT per la que més t’agradi.

Recorda apuntar aquesta combinació especial per a properes consultes. Et simplificarà el procés.

Vuitè clic. Objectiu assolit. Tens davant teu la pàgina “Saldo actual de punts”.

Com pots consultar els punts del carnet amb la teva clau

Per fer la consulta amb la teva clau ja personalitzada, el procés es redueix a 4 passos:

  1. Entra a la pàgina de referència de la DGT.
  2. Dirigeix-te a l’apartat “Consulta de punts”.
  3. Busca l’opció “Consulta de punts amb usuari i contrasenya”.
  4. Accediràs a una nova pàgina en la qual hauràs d’afegir el teu número de document d’identitat i la clau personal. Emplena el codi de validació i fes clic. Ja ets davant del teu saldo definitiu.

El sistema de carnet per punts

Si el teu permís de conduir té menys de 3 anys de vida, només disposes de 8 punts. El saldo puja a 12 punts si has superat el període inicial de prova sense sancions que retallin el capital de partida.

Les conductores i els conductors que compleixen tots els preceptes en la seva activitat al volant tenen un premi: 2 punts extra sobre el capital inicial si durant 3 anys no reben cap multa d’importància, és a dir, que no impliqui una retirada de punts.

El saldo habitual és de 14 punts, però pots assolir els 15 si superes un altre període extra de 3 anys “net” d’infraccions. És la medalla d’or a la conducció assenyada.

Valorar aquest article

Tu valoración ha sido guardada.

${loading}
×