Claus i pilars principals del pla de recuperació
ECONOMÍA Y FINANZAS I 22 d’abril de 2021
El pla de recuperació per a Europa té per objectiu reconstruir l'economia europea després de la pandèmia de covid-19 i fer-la més sostenible, digital y resilient davant de futures crisis. Per fer-ho s'han establert objectius clau i sis pilars fonamentals per a la recuperació.
En matèria de sostenibilitat, el Pacte Verd Europeu és el full de ruta de la Unió, que s'ha fixat com a meta per assolir la neutralitat climàtica per al 2050, dissociar el creixement econòmic de la utilització de recursos, impulsant l'economia circular, restaurar la biodiversitat i reduir la contaminació.
En digitalització, el programa Europa Digital marca el camí a seguir. Amb ell, la UE vol accelerar la transformació digital de l'economia i la societat europees traslladant els seus beneficis a ciutadans i empreses.
Es fons que es canalitzen a través del pla de recuperació per a Europa tindran tres objectius clau:
Per assolir aquests objectius, les actuacions finançades amb fons del Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència (MRR), el principal instrument de NextGenerationEU, han de girar al voltant de sis pilars principals:
Així, per rebre suport del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, els països de la UE han d'establir un paquet coherent de projectes, reformes i inversions vinculats a aquests sis àmbits d'actuació. Cada Estat membre ha de dissenyar un Pla Nacional de Recuperació i Resiliència que inclogui les reformes i els projectes d'inversió necessaris per assolir aquests objectius, tenint com a principis inspiradors els quatre aspectes indicat a l'Estratègia Anual de Creixement Sostenible de la Comissió Europea: la sostenibilitat mediambiental, la productivitat, l'equitat i l'estabilitat macroeconòmica.
La Comissió ha animat els Estats membre perquè presentin plans d'inversió i reforma en els següents àmbits:
A més, els Plans nacionals de recuperació i resiliència han d'incloure estratègies detallades per afrontar els reptes específics de cada Estat membre i han de complir les següents condicions:
Espanya ha presentat el seu pla nacional el 30 d'abril, dins de límit establert per a això i s'espera que siguin avaluats i aprovats per la Comissió Europea al juny 2021. En el Reglament europeu sobre el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, aprovat el passat mes de febrer, es detallen es objectius d'aquest instrument financer i les condicions de la seva execució.
Si necessites més informació pots consultar la secció d'ajudes i subvencions d'impulsa empresa.
Valorar aquest article
Tu valoración ha sido guardada.
Posts relacionats