Reformar la cuina és una de les obres més habituals a la llar. En comprar un pis de segona mà o bé quan han passat anys pel nostre habitatge, la reforma de la cuina sol ser una prioritat, perquè és una de les estances de la casa on més temps hi passem.

Obrir la cuina al menjador, col·locar una illa, renovar les instal·lacions d'aigua i llum, instal·lar un sòl nou i revestiment a les parets, canviar els mobles i els electrodomèstics són les reformes més sol·licitades. Però, saps quant costa reformar per complet una cuina? En aquest post desglossem les diferents partides que cal tenir en compte en la reforma, t'expliquem què és allò que fa apujar el pressupost i on pots estalviar.

Preu de la reforma d'una cuina

Com sempre, els diners que et vulguis (o et puguis) gastar serà el que definirà com serà la reforma de la cuina i quant costarà. Una forquilla pot anar des dels 2.000 € (per a un rentat de cara exprés a la cuina) fins als 15.000 € (o més, si disposes de pressupost i vols una reforma de luxe), i el preu mitjà de la reforma d'una cuina de 7 m² està entre els 6.000 i els 9.000 euros. En aquest pressupost estarien incloses les feines de demolició i desenrunament, la renovació de revestiments, la instal·lació de mobiliari i electrodomèstics nous, i la renovació d'instal·lacions.

Què inclou el preu d'una reforma?

Cal tenir en compte que el que més farà apujar la reforma d'una cuina és si cal renovar les instal·lacions generals o si es canviarà la ubicació de la cuina dins del pis. En el primer cas, si ens trobem amb un pis antic, és possible que les conduccions del gas o de l'aigua no compleixin la nova normativa o estiguin deteriorades, per tant és el moment d'aprofitar la reforma de la cuina per canviar-les i evitar problemes futurs. És una inversió que val la pena fer, encara que apugi el preu de la reforma.

Si no canviem de lloc la cuina (en aquest cas estaríem parlant d'una reforma integral de l'habitatge) les altres partides que cal contemplar en el pressupost de la reforma de la cuina són les següents:

  • La mà d'obra: el seu cost pot suposar entre el 10 i el 15% del pressupost total. En una reforma de cuina hi intervenen paletes, electricistes, fontaners i fusters. Tot i que es poden contractar els serveis individualment, resulta més pràctic i econòmic tancar un preu final amb una empresa de reformes en comptes de pagar les tarifes per hora.
  • La mida de la cuina: com més metres tingui, més hores de feina i més materials faran falta i, per tant, el pressupost s'apujarà. 
  • La qualitat dels materials: revestiments, armariets i electrodomèstics poden apujar el preu de la reforma d'una cuina un 20% segons la qualitat (perquè serveixi de referència, a Internet hem trobat preus de rajoles i cairons des de 8 €/m2 i fins a 100 €/m2).
  • La marca i el disseny: si optem per mobles o electrodomèstics de disseny i marca ho pagarem en el preu (per exemple, un frigorífic de marca blanca et pot costar des de 300 €, un de marca de luxe, més de 1.000 €). 

Com estalviar a la reforma de la cuina

Si volem estalviar en el preu de la reforma de la cuina, hi ha alternatives.

Es pot fer una reforma econòmica i ràpida (per exemple, per a la cuina d'una segona residència o per a un pis de lloguer) sense haver de canviar els mobles. Si estan en bon estat, simplement amb una capa de polida i pintura i uns tiradors nous aconseguiràs donar-los un aspecte més actual.

Per estalviar també pots col·locar panells adhesius en el frontal de la cuina en comptes de substituir les rajoles, o instal·lar un sòl vinílic sobre el paviment anterior.

Una altra forma d'abaixar el pressupost és limitar el revestiment ceràmic a la zona de feina i pintar la resta de parets (la pintura és més econòmica que les rajoles).

A l'hora de triar els electrodomèstics també podem reduir el pressupost: al mercat hi ha moltes marques que ofereixen aparells amb una relació qualitat-preu molt bona i aquests són cada vegada més eficients des del punt de vista energètic, així que també et permetran estalviar en la factura de la llum.

Tens pressupost: això és en el que has d'invertir

Si disposes d'una mica més de diners per a la reforma de la cuina, els pots invertir en els elements més importants de l'estança:

  • El marbre: és una de les parts de la cuina que més es fan servir, per tant, convé que sigui de qualitat i durador. Hi ha molts materials i un ampli rang de preus: de porcellana, de granit, de marbre, de Silestone, de fusta, laminats, etc.
  • El sòl: el sòl de la cuina suporta molt desgast, per tant, és important que, a més d'estètic, sigui resistent a taques, cops i rascades, i que sigui fàcil de netejar i antilliscant.
  • Els mobles: són els que definiran l'estil de la cuina: moderna, clàssica, industrial, nòrdica, etc. Però no només és qüestió d'estil, és important que siguin funcionals, resistents a la humitat i a la calor, i fàcils de netejar. Hi ha molts materials (i preus) per triar: laminats sintètics, mobles lacats, de fusta natural, etc.
  • Els electrodomèstics: tria electrodomèstics intel·ligents, que puguis controlar des del mòbil, i que siguin de baix consum energètic perquè, a la llarga, et faran estalviar a la factura elèctrica.          

En definitiva, per aconseguir la millor reforma de la cuina és important una feina de planificació prèvia on tinguis en compte tots els detalls que implica l'obra i triar professionals amb experiència i que sàpiguen assessorar-te, i amb els quals acordis un preu tancat. D'aquesta manera podràs treure profit fins a l'últim cèntim del pressupost i millorar la funcionalitat de la cuina. Recorda també que una bona reforma de la cuina pot augmentar el valor del teu habitatge significativament.

Valorar aquest article

Tu valoración ha sido guardada.

${loading}
×