Vols reformar un bany sense obres? Descobreix les claus i els secrets per actualitzar una de les estances de la casa que més fem servir sense necessitat de grans pressupostos. Senzill, ràpid i, sobretot, sense obres.

Si estàs pensant a renovar un bany a casa, descobreix aquí alguns consells per treure el màxim profit de la reforma.

Renovar les parets del bany

Una de les maneres més fàcils de renovar una habitació és amb una mà de pintura. També en un bany, tant si té pintura com si està enrajolat. La majoria dels banys estan enrajolats, però això no suposa cap problema per fer una reforma del bany sense obres. Saps com ho pots fer? Hi ha diverses opcions:

  • Pots optar per cobrir les rajoles amb una pintura específica. L'esmalt per a rajoles és una pintura per a interior resistent a l'aigua i a la calor, de màxima adherència i rentable, i que convé aplicar-ne un parell de capes. Un pot de 750 ml permet cobrir una superfície de 7,5 m².
  • Una altra manera de modernitzar el bany sense obres és cobrir les rajoles velles amb un vinil autoadhesiu, un revestiment que es col·loca molt fàcilment. Estan fets d'un material resistent a l'aigua, a la calor i als rajos de sol i que, a més, es pot rentar.

Renovar el sòl del bany

Una altra de les claus per reformar un bany sense fer obres és el sòl. Només amb cobrir les rajoles amb un sòl vinílic l'estança tindrà un altre aspecte, més còmode i modern. Pots optar per un acabat d'imitació a la fusta, rajoles hidràuliques, mosaic ceràmic, marbre, etc., però sempre convé triar un model resistent al desgast i a la humitat.

Posar les làmines de sòl vinílic és fàcil i ràpid: només cal tallar la làmina amb un cúter amb la mesura que vulguis i, gràcies a l'adhesiu que incorpora a la part inferior, s'adhereix fàcilment sobre la superfície que vulguis. A més del format làmina, al mercat hi ha disponibles llosetes quadrades o rectangulars.

Per a la reforma d'un bany també pots triar un sòl vinílic en clic, en el qual les peces s'encaixen les unes amb les altres amb un sistema de clic. És una instal·lació fins i tot més ràpida que la del vinílic autoadhesiu.

Renovar el moble de lavabo

Per seguir reformant el bany sense necessitat d'obres, una altra idea és canviar el moble del lavabo. Per exemple, si el bany actual té un lavabo de peu, es pot substituir per un moble de lavabo baix que, a més de ser molt decoratiu, resoldrà les necessitats d'emmagatzematge a l'estança.

És important mesurar bé l'espai i la ubicació del desguàs, perquè condicionarà el tipus de moble que es podrà col·locar, i valorar si cal comprar un sifó nou o més peces d'unió de PVC en cas que el desguàs quedi descentrat. Per col·locar el moble cal ser una mica manetes, però no caldrà trucar a un paleta o fontaner. Hi ha molts webs de reformes on expliquen el procés pas a pas. L'important és prendre les mesures necessàries i ajustar-se a les recomanacions.

Si no t'atreveixes amb aquesta renovació, pots canviar el look del lavabo només amb pintar-lo o recobrir-lo amb un vinil adhesiu.

Substituir l'aixeta per una columna de dutxa

Continuant amb aquesta reforma de bany sense obres, un altre canvi senzill que pots fer és substituir l'aixeta de la dutxa o la banyera per una columna de dutxa que tingui dos ruixadors, un superior amb efecte pluja i un altre manual i més petit, i una aixeta termostàtica, per poder triar la temperatura de l'aigua. Un canvi que posarà el teu bany a l'altura d'un spa.

No caldrà fer obres si no s'han de modificar les preses d'aigua. Només caldrà desmuntar les aixetes antigues i tots els aplics i col·locar la nova columna de dutxa amb els ancoratges que s'inclouen al kit d'instal·lació.

Actualitzar els complements

I, per acabar, la part de la reforma que farà que el resultat final sembli un bany nou són els complements. És aquí on entrarà en joc l'estil de decoració que vulguis aconseguir a l'estança, el pressupost i les necessitats. Canviar el mirall, els aplics de llum, el llum del sostre, els accessoris del bany (barra de tovalloler, porta-rotlles, penjadors) és una tasca força senzilla per a la qual només cal prendre les mesures, descargolar els elements vells i cargolar les peces noves. Un altre canvi que gairebé no costa res, però que pot donar una nova vida al bany, és canviar la cortina de la banyera.

Per completar la reforma, busca un moble d'emmagatzematge per col·locar-hi els elements d'ús habitual al bany, com ara tovalloles, sabons, pots de xampú i cremes, els rotllos de paper higiènic, l'assecador de cabell, la màquina d'afaitar, etc. Depenent de si tens més o menys metres al bany, pots triar entre una àmplia varietat de prestatges, carrets, calaixeres o cistells per col·locar-hi tots aquests objectes.

Col·locar una planta o un arranjament floral en un racó del lavabo o en un prestatge serà l'últim detall amb el que podràs completar aquesta reforma exprés del bany sense obres.

Valorar aquest article

Tu valoración ha sido guardada.

${loading}
×