Aprendre matemàtiques a través del futbol. Aquest és l'objectiu de ‘LaLiga Santander Explica’. Traslladar els conceptes matemàtics, d'una manera didàctica i divertida, al públic infantil i juvenil a través d'un dels jocs preferits pels més petits: el futbol.

A través de divertits vídeos, ‘LaLiga Santander Explica’ resol tots aquells ‘dubtes freqüents’ que nens entre 7 i 14 anys consulten a Internet per exemple, què és el número Pi, com es desenvolupa el teorema de Pitàgores, quina és la proporció àuria o com fer equacions de primer grau.

Les matemàtiques són molt importants per a la nostra vida diària i, per descomptat, també per al futbol. No només per saber el nombre de gols marcats per cada jugador o les classificacions. Preparar un partit de futbol es converteix en una qüestió matemàtica en què s'estudien les jugades més freqüents, el nombre de passades o els percentatges de possessió. Fins i tot hi ha programes matemàtics adreçats a entrenadors. ‘LaLiga Santander Explica’ utilitza el futbol per resoldre dubtes matemàtics dels més petits creant vídeos atractius per al públic infantil.

Conscient que Internet és una de les eines més utilitzades avui dia, tant per a l'oci com per a l'estudi, ‘La Liga Santander Explica’ ha creat una proposta educativa creativa i visual per aprendre a utilitzar les noves tecnologies no només en l'oci, sinó com a eina educativa.

Els nostre cos i la seqüència de Fibonacci

Sabies que el cos humà s'assembla molt a un edifici construït de manera perfecta? O que la seqüència de Fibonacci està present no només al cos humà, sinó també a la natura i a la pintura? La successió o seqüència de Fibonacci és una successió matemàtica infinita que consisteix en una sèrie de nombres naturals que s'obtenen a partir del 0 i de l'1 i en els quals cada terme és la suma dels dos anteriors. Si es divideix qualsevol nombre de la successió de Fibonacci entre l'anterior, el resultat serà sempre un nombre molt semblant al que s'anomena Phi.

Doncs bé, el cos humà segueix aquesta proporció àuria (igual que l'estructura de nombroses flors, per exemple). Descobreix més dades interessants sobre la proporció àuria en aquest vídeo:


Estadístiques de partits i combinacions

Les operacions combinades permeten explicar les estadístiques dels partits: nombre de parades, nombre de gols, nombre de punts aconseguits durant la lliga o fins i tot esbrinar les estadístiques dels equips contrincants. En aquest vídeo, ‘LaLiga Santander explica’ dona les claus per esbrinar totes les dades que es necessiten per saber el nombre de gols necessaris en cada partit per estar en els primers llocs de la taula classificatòria.


Equips de futbol i divisions per dues xifres

Una altra de les preguntes freqüents dels més petits a Internet és com dividir per dues xifres. Per a un adult pot ser una operació senzilla, però per a un nen pot ser un autèntic maldecap. Com repartir 110 jugadors infantils fins a completar els equips necessaris per jugar una lliga? Acceptem el repte!


Equip i equacions de primer grau

Les equacions de primer grau ajuden a resoldre problemes quotidians. Com a exemple, farem servir aquest tipus d'operacions matemàtiques per calcular el preu d'unes pilotes sabent el diners totals gastats en una botiga, així com el preu de les samarretes que també es van comprar conjuntament. A més, ‘LaLiga Santander explica’ ofereix diversos trucs perquè aquestes operacions resultin més senzilles.


Amb aquests vídeos, els més petits descobriran que aprendre matemàtiques és senzill i, a més, pot convertir-se en un joc. LaLiga Santander explica’ pretén traslladar de la manera més senzilla les operacions matemàtiques bàsiques posant en relleu la seva importància en el dia a dia.


Valorar aquest article

Tu valoración ha sido guardada.

${loading}
×