Z7_3OKIGJ82OO4H00QPPAPCIDDDK4
Z7_3OKIGJ82OO4H00QPPAPCIDDDK6

L’economia ha passat de ser un tema que semblava només reservat per a especialistes a estar present en les converses quotidianes de molts ciutadans. Segur que, en més d’una ocasió, tant en una xerrada d’amics com en una sobretaula familiar, t’has vist parlant de la prima de risc, del deute públic, del dèficit o del mercat financer, entre altres temes. Si aquest 2023 t’has proposat entendre millor que hi ha darrere de tots aquests termes tan presents en el nostre dia a dia, aprofita aquests llibres per aprendre economia sense que hagis de ser-ne un expert.

Economía Básica, de Thomas Sowell

És un clàssic dels llibres per aprendre economia. Es tracta d’un manual per a aquells que volen entendre com funciona aquesta ciència, de manera senzilla i allunyada de fórmules matemàtiques o equacions complicades. Amb un estil amè i fàcil de llegir, permet a qualsevol tipus de lector entendre com funciona l’economia, independentment de la seva formació acadèmica o grau de coneixement d’aquesta disciplina.

La Psicología Económica, de Richard H. Tahler

Richard H. Thaler, Premi Nobel d’Economia el 2017, ens parla en aquest llibre sobre com l’ésser humà no actua sempre guiat per criteris racionals i és propens a cometre errors. Els nostres desitjos, valors, pors, prejudicis o afectes, per exemple, influeixen clarament en la nostra valoració i judici de les coses, així com en la nostra presa de decisions, tant a l’hora de comprar un despertador com de sol·licitar una hipoteca. Molt amè i didàctic.

Compendio básico de finanzas, de Ramón A. Ramos Arriagada, Juana F. Rosario Díaz i Jaime de Pablo Valenciano

Molt útil tant per a les persones que vulguin emprendre un negoci, per a empresaris o directius financers, com per a les persones que vulguin fixar els seus coneixements bàsics sobre economia o en vulguin adquirir els coneixements bàsics. Aquest manual es basa en conceptes, tècniques i models de l’administració financera de l’empresa, amb el qual aprendràs diferents tècniques, així com diferents models en els quals aplicar-les. També et permetrà aprofundir en aspectes relacionats amb les decisions de finançament, mercats de futurs i de derivats, així com analitzar les decisions d’inversió.

Fundamentos de economía, de Paul Krugman, Robin Wells i Kathryn Graddy

Manual de referència per a nombrosos docents d’economia de tot el món, explica amb un enfocament didàctic conceptes econòmics i les seves aplicacions pràctiques. A més, aquesta tercera edició incorpora casos d’èxit recents i un capítol sobre la crisi financera. A més, té l’aval que un dels seus autors és Paul Krugman, premi Nobel d’Economia el 2008 per les seves teories sobre el comerç i la geografia econòmica.

Cómo funciona la economía para Dummies, de Leopoldo Abadía

Aquest llibre apropa l’economia des de la perspectiva d’algú que no és economista. L’autor recorre al seu humor i sentit comú per explicar què és l’economia i com funciona, en l’àmbit estatal i mundial, per la qual cosa la lectura et resultarà amena i instructiva. La inflació, el paper dels bancs, l’impacte de les decisions de l’FMI a la teva butxaca, la crisi econòmica i les seves causes, l’atur, o consells per estalviar, són alguns dels temes que aborda aquesta publicació. A més, tot s’explica escenificat en un petit poble inventat, San Quirico, que representa un sistema global a petita escala que podria ser la societat actual.

Economía de la empresa, de Juan Manuel Soriano, Juan Antonio Torrents, María Carmen García i Jesús Viscarri

Des d’un vessant molt pedagògic, aquest llibre t’aproparà als conceptes primordials de l’economia, però també del dret. L’objectiu no és cap altre que donar una visió global de la gestió empresarial, mitjançant una adequació dels coneixements teòrics a la tan canviant realitat social actual.

¡Por fin! Un libro pensado por y para el vendedor, de Jesús María Fernández Acebes.

Com et podràs imaginar pel títol, està més centrat en el camp de les vendes, però és que no pots oblidar que es tracta d’un camp fonamental, perquè, en definitiva, d’això depèn la supervivència de qualsevol empresa. Per això, en aquest llibre, l’únic protagonista és el venedor. D’una banda, busca sensibilitzar l’empresa sobre la rellevància que té aquest perfil i la importància que li ha de donar en la seva estructura. I, de l’altra, intenta transmetre al venedor el valor que té la seva feina, sense la qual l’empresa no podria sobreviure.

Com veus, conèixer de manera bàsica l’economia és a l’abast de qualsevol i hauria de ser una cosa obligada per a tothom. I és que comprendre els pilars fonamentals i alguns conceptes clau d’aquest camp et poden ajudar de manera important en la vida quotidiana, així com en la gestió de l’economia domèstica.

Z7_3OKIGJ82OO4H00QPPAPCIDDDK5

Valorar aquest article

Tu valoración ha sido guardada.

Z7_3OKIGJ82OO2I60QB7IM7JH5CK1
${loading}
×