Saps què és Help Flash i per què la Direcció General de Trànsit (DGT) en recomana l'ús? Substituirà aquest dispositiu lluminós els triangles d'emergència tradicionals per a la senyalització d'un vehicle en cas d'avaria? T'ho expliquem tot. 

Què és 

Help Flash és un llum d'emergència molt similar a una sirena que s'adhereix al sostre del vehicle gràcies a la seva base magnètica. Es tracta d'una balisa lluminosa que un cop col·locada s'activa, emetent una llampada de llum groga visible a llarga distància que ens permet avisar la resta de conductors sobre el perill que suposa un cotxe aturat a la calçada per avaria o accident.

És un dispositiu compacte, automàtic, autònom i fàcil d'utilitzar que neix com el resultat de l'experiència de dos ex-guàrdies civils de Vigo: Jorge Torres i Jorge Costas. Es tracta d'un projecte 100% gallec que permet senyalitzar un vehicle sense que calgui sortir del cotxe. L'empresa amb seu a Nigrán va néixer el 2013, però no va ser fins al 2016 quan van desenvolupar un prototip en 3D del producte que va despertar l'interès d'associacions i col·lectius com Avata, RACE o l'Associació Nacional d'Amputats d'Espanya (Andade). 

Help Flash com a substitut dels triangles d'emergència

El 1999 la DGT establia l'obligatorietat de portar al cotxe dos triangles de seguretat per senyalitzar el vehicle en cas d'haver d'aturar-lo a la vorera d'emergència per un accident o avaria.

En cas d'avaria o aturada forçosa, la senyalització mitjançant triangles ens obliga a baixar del vehicle i caminar per la calçada per col·locar-los a la distància fixada per la DGT, de 50 metres com a mínim. Això suposa un risc elevat d'atropellament, sobretot en autovies i autopistes o en condicions de lluminositat deficient.

Amb el Help Flash aquest perill desapareix ja que el col·loquem sobre el sostre del vehicle traient només la mà per la finestreta, sense necessitat de baixar.

Quan serà obligatori portar el senyal V-16?

Les últimes reformes anunciades per la Direcció General de Trànsit inclouen l'ús del senyal V-16, l'entrada en vigor del qual està prevista per al 2021. Tot i que en un principi els Help Flash no substituiran els triangles de senyalització d'emergència, seran una alternativa o fins i tot un complement.

No obstant això, el més probable és que aquest llum d'emergència substitueixi els triangles el 2024. A partir d'aleshores serà obligatori portar-lo al cotxe. Els vehicles comprats a partir d'aquesta data comptaran amb el dispositiu de sèrie; la resta d'usuaris n'hauran d'adquirir un.

Com senyalitzar un accident o avaria amb Help Flash

Si estem a la carretera i detectem una avaria al cotxe o tenim un accident, el Help Flash permet senyalitzar la nostra posició en menys de 30 segons i fins a un quilòmetre de distància en condicions de baixa lluminositat. Només hem d'abaixar la finestreta i col·locar-lo sobre el sostre de l'automòbil. En aquell mateix moment, o bé per contacte amb la xapa o bé perquè l'hem activat manualment, començarà a funcionar emetent un senyal lluminós d'avís de perill que pot ser vist a un quilòmetre de distància

Requisits i característiques del nou llum d'emergència per a cotxes

Qualsevol dispositiu de l'automòbil ha d'estar homologat per la DGT, per la qual cosa és imprescindible que el senyal V-16 estigui homologat. Per a això ha de complir un seguit de requisits

  • Irradiació. El sistema òptic ha d'estar dissenyat de manera que la llum cobreixi un camp de visibilitat horitzontal de 360 graus i en vertical com a mínim de ± 8 graus cap amunt i cap avall.
  •  Intensitat luminosa. Ha de ser, en el grau 0, entre 40 i 80 candeles efectives, i en els graus ±8, de com a mínim 25 candeles. En ambdós casos, aquesta intensitat s'ha de mantenir durant almenys 30 minuts.
  • Grau de protección IP. Almenys ha de ser IP54.
  • Estabilitat. L'equip ha d'estar dissenyat per quedar estable sobre una superfície plana, de manera que no es desplaci davant d'un corrent d'aire que exerceixi una pressió dinàmica de 180 Pa, en la direcció més desfavorable per a la seva estabilitat.
  • Freqüència de llampada entre 0,8 i 2 Hz.
  • S'ha de garantir el funcionament de la llum a temperatures de -10 ºC i 50 ºC.
  • L'alimentació del dispositiu ha de ser autònoma a través d'una pila o bateria que garanteixi el seu ús al cap de 18 mesos. Es considerarà que els dispositius que utilitzin una bateria recarregable, sempre que la càrrega es pugui realitzar al vehicle mateix, compleixen aquest requisit.

Ara ja saps com funciona Help Flash i quines són les seves característiques principals. Aquest tipus de senyalització lumínica està homologada per la DGT, encara que el seu ús de moment no és obligatori.


Valorar aquest article

Tu valoración ha sido guardada.

${loading}
×