Santander

PSD2

Conoce sobre PSD2 y las medidas de Autenticación Reforzada (SCA) y cómo te afecta como comercio.

¿Qué es la

PSD2 són les sigles en anglès de la "Directiva de serveis de pagament" (Directiva 2015/2366 del Parlament Europeu i del Consell sobre serveis de pagament en el mercat interior). És la legislació de la Unió Europea (UE) que regula la prestació dels serveis de pagament i les transaccions de pagament electròniques, transposada a l'ordenament jurídic espanyol mitjançant el Reial decret llei 19/2018 de serveis de pagament i altres mesures urgents en matèria financera. La PSD2 renova i actualitza PSD reforçant la seguretat (autenticació reforçada) en els pagaments que han anat incorporant les novetats que la transformació digital ha comportat, com ara els pagaments amb el mòbil a comerços en línia, i renovant les noves figures que proveeixen serveis financers, entre d'altres.

La PSD2 vol que els usuaris de serveis de pagament es beneficiïn dels avantatges que ofereixen la innovació i la tecnologia, mantenint la confiança en el sistema de pagaments. Per això, la norma estableix l'autenticació reforçada o doble autenticació (SCA: Strong Customer Authentication).

Quins canvis suposa?

Comerç electrònic:

Un dels objectius principals de l'autenticació reforçada (SCA) és incrementar la seguretat en les compres en línia, per això, necessitaràs:

Què canvia en comprar en línia?

La Directiva PSD2 preveu algunes excepcions, i la seva aplicació és potestat del Banc, per la qual cosa en algunes ocasions no rebràs aquest missatge/notificació, per exemple en les operacions d'import molt baix, en les subscripcions, etc.

Què he de fer com a client?

   És imprescindible donar d'alta la teva targeta a Comerç Electrònic Segur (CES) i indicar un telèfon al qual rebràs un SMS amb un enllaç que et redirigirà a la pàgina d'identificació del Banc, on et demanarem el PIN de la targeta.
     

I com ho faig?

 
  • Dona d'alta la teva targeta a Comerç Electrònic Segur a través de l'aplicació, la banca en línia o trucant a la Superlínia: 915 123 123.
  • Si la teva targeta és Santander Corporate, ho pots fer en el servei d'atenció exclusiva de la línia Corporate 915 269 610.
  • Si no recordes el PIN, sol·licita'l novament a la teva oficina més propera.

 

Banca en línia i aplicació:

Des del 14 de setembre del 2019, per poder accedir a la teva banca en línia o aplicació, i en un futur proper també per poder fer pagaments en línia, pagar amb el mòbil o la targeta, cal que introdueixis dos factors d'autenticació d'entre tres categories:

La PSD2 preveu algunes excepcions, com ara les operacions en un comerç en línia prèviament classificat com "de confiança" pel client (whitelist), les transferències recurrents (mateix beneficiari i import) i les d'import molt baix.

Què he de fer com a client?

   Serà molt important que tinguis actualitzades les teves dades al Banc (telèfon i claus d'accés), perquè les necessitaràs perquè el Banc pugui autoritzar cadascuna de les operatives afectades.
     

I com ho faig?

  Com a persona que té accés a la gestió o consulta de les posicions d'una empresa, caldrà també que verifiquis el número de telèfon mòbil que el teu usuari digital té associat perquè puguis rebre l'sms amb el codi necessari per accedir a la banca en línia. Si utilitzes la criptocalculadora com a mètode de signatura recomanat als teus contractes no cal que disposis d'un número de telèfon mòbil associat.
  • Nosaltres t'avisarem a tu i a l'usuari administrador del contracte digital perquè pugui confirmar en línia i registrar el número de telèfon mòbil al qual vols rebre el missatge.
  • Sempre et pots adreçar a la nostra xarxa d'oficines per a qualsevol gestió.

¿Y si tengo un TPV Santander?

La PSD2 és una regulació europea sobre serveis de pagament electrònics. El seu objectiu és que els usuaris de serveis de pagament es beneficiïn dels avantatges que ofereix la innovació i la tecnologia, augmentant la seguretat i mantenint la confiança en els sistemes de pagament.

El darrer setembre va entrar en vigor un nou requeriment de la directiva de serveis de pagament (PSD2), que estableix la necessitat d'autenticació reforçada (SCA: Strong Customer Authentication) i que és obligatori per a les transaccions realitzades a comerços electrònics a partir del dia 31 de desembre del 2020.

En el cas del pagament amb targetes, la forma més habitual per a aquesta autenticació és el que es coneix com 3DSecure. La seva versió 1.0 s'utilitza des del 2001 per millorar la seguretat de les transaccions en l'entorn en línia, ajudant-te a prevenir el frau i protegint-te dels repudis de les transaccions.

Seguretat amb 3DSecure v2.2

La nova versió 3DSecure 2.2 simplifica els processos d'autenticació mitjançant la inclusió de paràmetres addicionals que ajudaran els emissors de targetes, en alguns casos, a autenticar els seus titulars sense necessitat de sol·licitar-los el doble factor d'autenticació. Aquest canvi requereix adaptacions al teu comerç perquè compti amb les capacitats per recollir les dades obligatòries 3DS necessàries per complir la PSD2.

Això significa que el teu comerç es beneficiarà d'una millor experiència de pagament per als teus clients, augmentant les ràtios de conversió en un percentatge de les transaccions.

Desenvolupa una millor experiència a la teva botiga en línia

Actualment ja està disponible l'entorn d'integració, per la qual cosa pots implicar els teus equips de desenvolupament en el projecte i fer les proves que necessitis. A l'abril estarà disponible l'entorn de producció i podràs començar a fer transaccions incloent-hi aquests nous paràmetres, a més de començar a familiaritzar-te amb la nova experiència de pagament a la teva botiga en línia.

Per facilitar-te la integració, aquí tens disponibles les guies d'integració. A més, posem a la teva disposició el nostre equip especialitzat en comerç electrònic perquè t'ajudi durant el procés. Posa't en contacte amb ells a psd2@santander.soportetpv.com o a través del telèfon 91 050 34 04, opció 2.

Recorda que l'autenticació reforçada (l'ús del doble factor d'autenticació) serà obligatòria a partir del 31 de desembre del 2020. Tanmateix, et recomanem que comencis a implementar-la com més aviat millor perquè puguis optimitzar els teus processos i maximitzar així la conversió de les transaccions. Com ja saps, l'últim trimestre de l'any és molt intens en vendes de comerç electrònic (Black Friday, Cyber Monday, Nadal) i de ben segur que tindràs altres temes importants en què centrar la teva atenció.

Acceso Proveedores Terceros

Accés a comptes per part de proveïdors tercers

En compliment del Reial decret llei 19/2018, de 23 de novembre, de serveis de pagament i altres mesures urgents en matèria financera i seguint les especificacions del Reglament delegat 2018/389 de la Comissió, de 27 de novembre del 2017, pel qual es complementa la Directiva (UE) 2015/2366 del Parlament Europeu i del Consell en allò relatiu a les normes tècniques de regulació per a l'autenticació reforçada de clients i uns estàndards de comunicació oberts comuns i segurs, Banco Santander, com a proveïdor de serveis de pagament gestor de comptes, dona accés als seus sistemes als proveïdors de serveis d'iniciació de pagaments, als proveïdors d'informació sobre comptes i als proveïdors de serveis de pagament que emetin instruments de pagament basats en targetes a través d'una interfície específica.

Per facilitar l'accés d'aquests tercers a la interfície s'habilita un espai dedicat on es pot accedir a:

  • La documentació tècnica de la interfície específica en diversos formats.
  • Una instal·lació de prova per portar a terme proves funcionals i de connexió.


A més, en cas de necessitar ajuda es posa a disposició un equip de suport amb el qual es pot contactar a través de les adreces de correu electrònic següents:

Estadístiques de rendiment i disponibilitat de la interfície dedicada (PDF 18.05 KB)

Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500
Pàgina oficial de Santander Advance a Linkedin
Canal oficial de Banco Santander Advance a Twitter
Pàgina oficial de Banco Santander Espanya a Facebook
Canal oficial de Banco Santander a YouTube
Cuenta oficial de Banco Santander España en Instagram