Z7_3OKIGJ82OGFQE0QPKBOGK5O4L6
Z7_3OKIGJ82OGFQE0QPKBOGK5O4L5

Consells de seguretat per a la teva compra en línia

Cada vegada és més comú que fem les nostres compres per Internet, però alerta! Has de tenir en compte una sèrie de factors per protegir les teves dades bancàries a l’hora de fer els pagaments.

És molt important que evitis connectar-te a una xarxa Wi-Fi oberta quan vagis a fer una compra. També has de desconfiar de les “gangues” que et trobis per la xarxa. Per això és recomanable que a l’hora de fer una compra sempre triïs comerços de confiança.

Per identificar si els comerços són segurs, fixa’t sempre que l’adreça de la pàgina web comenci per “https” i que tingui un cadenat a la barra d’adreces. I si, a més, la pàgina en què estàs comprant té donat d’alta el servei de Comerç Electrònic Segur (CES), estaràs afegint un plus de seguretat als teus pagaments en línia.

Més consells:

  • Fes cas del teu sentit comú. Has vist una oferta massa bona per ser real? Quasi segurament serà una estafa.
  • Els anuncis de les xarxes socials no sempre són fiables. Abans de fer clic, considera si l'anunci és de fiar comprovant l'adreça web i analitzant la pàgina.
  • Les botigues amb adreces que tenen caràcters estranys o dominis inusuals diferents a .com o .es són altament sospitoses.
  • Fixa't també en el disseny i el contingut de la pàgina. Un lloc web mal dissenyat o amb faltes d'ortografia pot haver estat creat per robar dades personals o de pagament. Les botigues en línia reals acostumen a cuidar molt aquests aspectes per als seus clients.
  • Si un descompte supera el 55 %, hi ha motiu de sospita.
  • A una pàgina de compres segura, les dades de contacte i les polítiques de cancel·lació i devolució han de ser clarament visibles.
  • Abans de comprar a una botiga poc coneguda, analitza les ressenyes dels clients. Cerca el nom de la pàgina amb la paraula "opinions" o "estafa" per assegurar-te que la botiga té una bona reputació.
Z7_3OKIGJ82OGFQE0QPKBOGK5O6U4

Icon / PlayerCreated with Sketch.

Fes les teves compres a comerços electrònics fiables

Fes les compres a comerços en línia de confiança. Et mostrem pas a pas com els pots reconèixer.

Z7_3OKIGJ82OGFQE0QPKBOGK5O4D6
Z7_3OKIGJ82O8K440Q5KABB8MVTS3
Z7_3OKIGJ82OGFQE0QPKBOGK5O4D5

Et pot interessar

×
${loading}
×