Actualització de programari és igual a seguretat i estabilitat

“Actualitzar ara? Tot funciona bé, així que segur que no és necessari.” A tots ens ha passat pel cap aquesta frase alguna vegada. I tots estàvem equivocats. Les actualitzacions de programari i de seguretat són de vital importància per al funcionament correcte dels nostres dispositius i, sobretot, per poder fer totes les gestions de manera segura.

Cada vegada que els fabricants treuen una nova actualització és per millorar la que ja tenies, afegir noves característiques, produir menys errors i allunyar possibles vulnerabilitats de sistema. Per tant, amb cada nova actualització de programari i seguretat fas que els teus dispositius electrònics siguin més estables i segurs.

A Banco Santander sabem que la teva seguretat en línia és de vital importància, per això et portem les millors recomanacions perquè puguis navegar d’una manera segura a través d’Internet gràcies a les actualitzacions de dispositius.

QUIN PROGRAMARI HAS D’ACTUALITZAR?

Tot i que ho has de fer sempre en tots els programes, aplicacions i programaris que t’ho demanin, per evitar problemes de seguretat és bàsic que actualitzis:

  1. Navegadors web. Internet Explorer, Chrome, Mozilla Firefox o Safari són els navegadors més utilitzats. També són la primera porta d’entrada de programari maliciós (malware) als teus dispositius. No oblidis fer-ne servir sempre la versió més recent per evitar l’accés a la teva informació privada. Això és especialment important si fas compres en línia o si fas ús de la banca en línia als teus navegadors web. Tant la banca com el comerç electrònic disposen de totes les garanties per evitar el frau amb les seves actualitzacions constants.
  2. Antivirus i altres programes de seguretat. Es tracta d’una capa de seguretat extra de vital importància per als dispositius. Però perquè puguin dur a terme la seva tasca correctament, els has de mantenir actualitzats perquè et puguin protegir davant de les noves amenaces de programari maliciós que es van creant.
  3. Sistema operatiu. És el programari que fa que el teu dispositiu funcioni correctament, tant si és un ordinador, una tauleta o un telèfon. Amb les actualitzacions es millora el funcionament i la seguretat, així que és necessari que no tardis a instal·lar-les. Quan apareix alguna vulnerabilitat en els sistemes, es creen pedaços de seguretat que s’inclouen en aquestes actualitzacions, així que instal·la-les al més aviat possible per evitar el possible robatori d’informació o la suplantació d’identitat i evitar problemes més grans.

CONSELLS SOBRE ACTUALITZACIONS DE PROGRAMARI MALICIÓS

  1. Fes servir només pàgines oficials per descarregar les actualitzacions de programari. Així evites programes maliciosos.
  2. Configura les actualitzacions de manera automàtica. D’aquesta manera no hauràs d’estar pendent de dates i els dispositius s’actualitzaran sols.
  3. No facis servir versions de programari antigues. Si els fabricants les han deixat de fer servir, per alguna cosa serà. Evita-les encara que tot funcioni bé.
  4. Actualitza també els dispositius mòbils. Cada vegada hi fas més gestions, així que has de tenir-hi la mateixa cura que amb qualsevol ordinador.

Et pot interessar

×
${loading}
×