Z7_3OKIGJ82OG8RB060QQA1TKB301
Z7_3OKIGJ82OG8RB060QQA1TKB303

Característiques i funcionament

Cobertures

Preguntes freqüents

Com funciona l'assegurança de crèdit pòlissa PY?

La pòlissa PY per a autònoms i pimes és una assegurança de crèdit de la companyia asseguradora Solunion. En contractar l'assegurança, per obtenir la protecció hauràs de censar a la pòlissa tots els clients als quals vens a crèdit.

Hauràs de sol·licitar la classificació dels teus clients i l'asseguradora els classificarà segons el grau de solvència i establirà un límit de cobertura per a cadascun d'ells.

 1. Durant l'anualitat, hauràs d'anar censant els nous clients que incorporis a la teva cartera per obtenir cobertura i la companyia asseguradora monitorarà cada client censat i t'informarà dels canvis que es produeixin en el seu grau de solvència i límit de cobertura.
 2. En cas d'impagament de la factura, hauràs de notificar l'impagament i la companyia asseguradora començarà la gestió de recobrament.
 3. En cas que el deute no es pugui recuperar en el termini previst (120 dies), l'asseguradora indemnitzarà el deute segons allò que estableixi la pòlissa1.

Quines opcions de protecció pots triar?

Pots configurar la pòlissa de l'assegurança de crèdit pòlissa PY segons les teves necessitats de protecció:

 1. Pòlissa Py: servei de classificació de clients deutors, servei de recobrament d'impagats i indemnització per impagament.
 2. Pòlissa Py + Mòdul d'anònims: a més de l'anterior, inclou la possibilitat de contractar cobertura per als teus clients amb puntes de risc inferiors a 3.000 euros sense necessitat d'haver de classificar-los.
 3. Pòlissa Py + Franquícia anual agregada: inclou els serveis de la pòlissa general i la possibilitat d'assumir una quantitat anual de pèrdua no indemnitzable. A partir d'aquesta quantitat, l'asseguradora començaria a assumir el pagament dels sinistres.
 4. Pòlissa Py + Mòdul d'anònims + Franquícia anual agregada: inclou les condicions de les 3 modalitats.

Quines condicions has de complir per poder contractar l'assegurança de crèdit pòlissa PY?

 • Has de ser una pime o un autònom, amb una facturació compresa entre 100.000 € i 6.000.000 €, i fer vendes a crèdit.
 • El termini màxim de les vendes a crèdit assegurables és de fins a 120 dies, des de la data d'emissió de la factura.
 • No pots contractar aquesta pòlissa si realitzes una activitat pertanyent als sectors de lloguers (qualsevol tipus d'arrendament), software i joieria.
 • Els països coberts són: Alemanya, Andorra, Àustria, Bèlgica, el Canadà, Xile, Colòmbia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, els Estats Units, Estònia, Finlàndia, França, Gibraltar, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Luxemburg, Malta, Mèxic, Mònaco, Noruega, Polònia, Portugal, el Regne Unit, República Txeca, Romania, San Marino, Suècia i Suïssa.

Parlem?

Si en vols més informació, apropa’t a qualsevol de les nostres oficines.

Quins serveis i cobertures ofereix l'assegurança de crèdit pòlissa PY1?

1. Classificació i prospecció de clients

 • Coneix el risc dels teus clients actuals o potencials.
 • Tarifa plana de classificació de clients: et permetrà explorar el mercat obtenint la qualitat creditícia dels teus clients potencials.
 • Seguiment continu de la capacitat financera dels teus clients.

2. Recobrament

La companyia asseguradora posa a la teva disposició una xarxa internacional d'experts locals que, en nom teu, podran:

 • Accelerar els terminis de recuperació de deutes.
 • Estalviar temps i recursos interns.
 • Gestionar el recobrament per recuperar pèrdues.
 • Gestionar les reclamacions amb un equip d'advocats especialistes.

3. Indemnització

 • Assegura les vendes i la continuïtat del teu negoci evitant possibles problemes dels impagats.
 • Podràs assumir noves comandes sense riscos ni maldecaps.
 • En cas d'impagament definitiu, la companyia asseguradora indemnitza aquest impagament en el percentatge de cobertura, que escaigui segons la classificació del teu client i els límits establerts segons les condicions de la pòlissa.

De manera addicional, a la pòlissa es poden afegir els mòduls següents:


 • Mòdul d'anònims: inclou la possibilitat de contractar cobertura per als teus clients amb puntes de risc inferiors a 3.000 € sense necessitat d'haver de classificar-los.
 • Mòdul de franquícia anual agregada: inclou la possibilitat d'assumir una quantitat anual de pèrdua no indemnitzable. A partir d'aquesta quantitat, la companyia asseguradora començaria a assumir el pagament dels sinistres.


El percentatge de cobertura d'indemnització per impagament és del 85% per a clients classificats amb Grade assignat per la companyia entre 1 i 7. Per a aquells amb Grade entre 8 i 10, serà del 0%. El límit de cobertura d'indemnització anual s'estableix entre 52.800 i 430.000 €, segons la facturació declarada

Si la cobertura té anònims, el percentatge de cobertura per a indemnització d'impagaments de clients dels quals no se sol·liciti classificació serà del 60% i sobre un límit de risc de crèdit de 3.000 €.

No es cobreixen operacions de menys de 300 €.

Parlem?

Si en vols més informació, apropa’t a qualsevol de les nostres oficines.

Preguntes freqüents sobre l'assegurança pòlissa Py

Quina és la durada de l'assegurança de crèdit pòlissa Py? Icon / PlusCreated with Sketch.Icon / minusCreated with Sketch.

La pòlissa de l'assegurança té una durada anual i és renovable automàticament a cada venciment. És possible anul·lar la pòlissa al seu venciment amb un preavís per part de l'assegurador o l'assegurat, comunicat amb dos mesos d'antelació.

Puc incloure franquícia a la pòlissa? Icon / PlusCreated with Sketch.Icon / minusCreated with Sketch.

Sí. La pòlissa Py afegeix la possibilitat al client d'incloure franquícia anual agregada que permet assumir una quantitat anual de pèrdua no indemnitzable a partir de la qual la companyia asseguradora començaria a assumir el pagament dels sinistres i segons les condicions de cobertura establertes en la pòlissa. Aquesta franquícia anual és fixa i s'estableix en funció de la facturació. 

Quant costa l'assegurança de crèdit? Icon / PlusCreated with Sketch.Icon / minusCreated with Sketch.

El cost total de la pòlissa es calcula automàticament en funció de la facturació i de la inclusió o no de les modalitats opcionals de cobertura d'anònims i de franquícia. Aquest cost engloba els següents elements:

 • La prima de l'assegurança.
 • El cost dels serveis de classificació, prospecció i recobrament.

Pots obtenir una oferta adreçant-te a la teva oficina Santander més propera, a través del teu gestor personal o al web/aplicació de Banco Santander.

Puc fraccionar el pagament de l'assegurança? Icon / PlusCreated with Sketch.Icon / minusCreated with Sketch.

Es pot fraccionar la prima de l'assegurança i triar entre la forma de pagament anual, semestral o trimestral. El cost dels serveis de classificació, prospecció i recobrament no és fraccionable i es cobra a l'inici de l'assegurança.

Què he de fer en cas d'impagament d'un dels meus clients? Icon / PlusCreated with Sketch.Icon / minusCreated with Sketch.

Hauràs de notificar a Solunion a través de l'eina en línia MiSolunion l'impagament de la factura després de la data de venciment, sense superar el termini de notificació que estableix la pòlissa. Solunion iniciarà la gestió de recobrament i, en cas que el deute no es pugui recuperar en el termini previst (120 dies), l'asseguradora indemnitzarà el deute segons allò que estableixi la pòlissa1.

Podràs accedir a la informació de la tramitació i situació del sinistre a través de MiSolunion.

Quines operacions no estan cobertes en funció de l'import? Icon / PlusCreated with Sketch.Icon / minusCreated with Sketch.

No es cobreixen operacions de menys de 300 €.

Parlem?

Si en vols més informació, apropa’t a qualsevol de les nostres oficines.

Preguntes freqüents

  Quina és la durada de l'assegurança de crèdit pòlissa Py? Puc incloure franquícia a la pòlissa?
Z7_3OKIGJ82OG8RB060QQA1TKB3G0

Assegurança de crèdit pòlissa PY

Icon / check Created with Sketch. Protegir-te davant de possibles impagaments dels teus clients.

Icon / check Created with Sketch. Conèixer el grau de solvència dels teus clients actuals i potencials.

Icon / check Created with Sketch. Optimitzar la recuperació de deutes pendents per vendes a crèdit.

Z7_3OKIGJ82OG8RB060QQA1TKB3G2
Z7_3OKIGJ82OG8RB060QQA1TKB3G3

Et pot interessar

×
${loading}
×