Cobertura de tipus d’interès

Si tens un finançament a tipus variable, et pot interessar contractar una cobertura de tipus d’interès que et protegeixi de les pujades de tipus.

Gràcies a les cobertures de tipus d’interès podràs:

  • Cobrir-te davant els riscos de pujades imprevistes de tipus.
  • Conèixer amb antelació els costos financers del teu finançament.
  • Protegir-te de les oscil·lacions del mercat.

CAP (opció de tipus d’interès màxim)

Amb el CAP podràs fixar el cost màxim de l’euríbor. I, per tant, coneixeràs el cost màxim del teu finançament, a canvi del pagament d’una prima. Aquesta solució de cobertura la poden contractar tant persones físiques com jurídiques.

Així, protegiràs el teu finançament contra la pujada del tipus d’interès per sobre d’un tipus màxim fixat a l’inici i per un temps determinat. A cada període, si el tipus d’interès supera aquest tipus màxim, el banc et compensarà la diferència.

Es tracta d’un producte flexible tant en l’import com en el termini que s’ha de cobrir: hi ha disponibles CAP per a diferents terminis. Tu tries el CAP que més et convé.

La cobertura és paral·lela al deute; per tant, no requereix que aquesta s’hagi contractat amb el banc. El CAP permet cobrir tant deute nou com deute ja existent.

Aprèn com el CAP permet que et protegeixis dels canvis dels tipus d’interès en aquest videotutorial:IRS (permuta financera de tipus d’interès)p

Amb l’IRS et podràs protegir de les pujades de tipus d’interès del teu finançament a tipus variable mitjançant la contractació d’aquesta cobertura a tipus fix. D’aquesta manera, podràs determinar amb anticipació i precisió els teus costos financers.

EAquesta opció et permet canviar un tipus d’interès variable (com l’euríbor) per un tipus fix, de manera que el banc t’abonarà tipus variable, mentre que tu abones al banc el tipus fix contractat. A cada període, si el tipus fix és superior al tipus variable, pagues la diferència. En cas contrari, és el banc qui la paga.

La contractació d’aquesta cobertura no suposa el pagament d’una prima, ja que la liquidació es fa de manera periòdica per diferències i pot ser a favor del client o en contra. En cas de cancel·lació anticipada, el producte es cancel·la segons el mercat i pot suposar liquidacions negatives per al banc o per al client.

Aquesta solució de cobertura està disponible només per a determinades persones jurídiques que tinguin deute nou o ja existent, ja que e´s un producte específic que liquida de manera separada al finançament.


Raons per confiar en nosaltres

A Banco Santander t’oferim les solucions financeres que s’adapten més bé a la gestió dels riscos de tipus d’interès de la teva empresa, gràcies a la nostra àmplia gamma de productes. Ens adaptem al teu negoci, tant si és petit com si és gran.

A més, tindràs a la teva disposició un equip de professionals a la nostra xarxa d’oficines per assessorar-te.

Parlem?

Si en vols més informació, apropa’t a qualsevol de les nostres oficines.

Et pot interessar

×
${loading}
×