Organitzar un casament a Espanya costa de mitjana prop de 21.600 euros, segons les estimacions de Statista. Aquesta quantitat pot ser difícil d'assumir de cop per moltes parelles, que opten per sol·licitar un préstec per a casaments.

En aquest cas, el primer que ha de fer la parella és estimar les despeses que suposa organitzar l'enllaç, per poder calcular l'import del préstec que necessiten demanar per finançar el casament.

Quines són les despeses principals d'un casament

El cost d'organitzar un casament depèn del tipus de celebració: si és íntima o, en canvi, hi haurà nombrosos convidats; si se celebra durant tot el dia o només a la tarda; si hi haurà música en directe o no; si té lloc en un únic punt o en canvi cal desplaçar-se d'un lloc a un altre, etc. Tanmateix, en línies generals aquestes són les despeses més habituals:

  • La partida més abundant correspon al banquet, que voreja els 100 euros de mitjana per cobert.
  • El viatge de lluna de mel sol situar-se al voltant dels 4.500 euros.
  • També suposen un desemborsament significatiu el vestit de núvia, al voltant dels 1.500 euros si és nou, i el vestit de nuvi, una mica menys de 1.000 euros, així com els complements.
  • Altres partides que cal comptabilitzar a l'hora d'organitzar un casament són els serveis de fotografia i vídeo, que poden arribar als 2.000 euros.

Així mateix, en el pressupost d'un casament cal tenir en compte les invitacions, les aliances, els arranjaments florals, la música, els detalls per als convidats i el transport al lloc de la cerimònia o el banquet, així com una quantitat per als imprevistos que puguin sorgir.

Com sol·licitar un préstec per a casaments

Un cop calculat l'import de l'enllaç, i descomptada la part que es pot assumir recorrent als estalvis, és l'hora d'apropar-se al banc i demanar un préstec per a casaments. Com per a qualsevol altre préstec personal, l'entitat fixa un màxim de diners que prestarà sota aquesta modalitat, a un tipus d'interès establert. Dins d'aquest límit, els nuvis podran sol·licitar la quantitat que necessitin i tornar-la a terminis pagant els interessos i les comissions acordats.

Igual que en qualsevol altre préstec al consum, els sol·licitants hauran de demostrar la seva solvència financera, sia amb una nòmina (declaracions de la renda i pagaments de l'IVA si són autònoms), sia amb altres ingressos. És important que demanin pressupost, factura proforma o normalitzada de tots els serveis que contractin relacionats amb el casament, ja que l'entitat bancària els requerirà aquesta documentació a l'hora de formalitzar el préstec.

Abans de fer el pas de sol·licitar finançament per al casament, pots calcular el teu préstec amb el nostre simulador de préstecs personals. Descobriràs quina seria la quota mensual que hauries de pagar en el termini de devolució previst, així com si el préstec compleix les condicions per estar preautoritzat.

Valorar aquest article

Tu valoración ha sido guardada.

${loading}
×