Santander


El nostre compromís amb la teva seguretatA Banco Santander tenim un compromís ferm amb la seguretat en línia. I treballem perquè puguis accedir als teus comptes i fer operacions en línia amb la màxima confiança.

De vegades, per dotar els nostres sistemes dels màxims estàndards de seguretat hem de fer alguns processos una mica més complexos. Per això és important que coneguis quins sistemes de seguretat utilitzem al Santander perquè puguis fer servir la banca en línia amb tranquil·litat:

  • Clau d'accés i signatura electrònica. El teu NIF és el teu identificador d'accés per fer servir els canals a distància del Santander. I la "clau d'accés" és la teva contrasenya. És important que vagis amb molt de compte amb aquesta informació i no la comparteixis amb ningú. És la clau que assegura els teus comptes. La signatura electrònica és la contrasenya que necessitaràs per signar operacions i contractar productes. És un nivell addicional per a la teva seguretat.

    Recorda que al Santander mai no et demanarem la teva contrasenya ni la teva signatura electrònica completes, tan sols posicions aleatòries per identificar-te. Si reps alguna petició en el nostre nom per revelar alguna d'aquestes dades desconfia i contacta'ns per assegurar-te.

  • OTP ("One Time Password" o contrasenya d'un sol ús) és un nivell de seguretat addicional per garantir la seguretat d'algunes operacions sensibles. El banc t'envia a través d'un missatge SMS una clau única per assegurar que ets tu i no una altra persona qui està ordenant l'operació. Com que el telèfon mòbil és el mitjà que utilitzem per enviar-te la clau és important que mantinguis la informació actualitzada i ens facilitis el teu número de telèfon en cas que l'hagis canviat.

  • Monitoratge del frau. Per protegir els teus diners fem servir metodologia de detecció precoç d'operacions que poden semblar fraudulentes. Això implica que des de Banco Santander podríem contactar-te si en alguna ocasió necessitem confirmar que alguna operació ha estat ordenada per tu i no t'estan suplantant. Si no aconseguíssim localitzar-te per confirmar l'autenticitat d'una operació, procediríem a bloquejar-la fins a tenir tota la informació necessària.

  • Extractes i justificants en línia. Aquest tipus d'informació de les operacions està a la teva disposició a la banca en línia perquè puguis consultar-la de forma periòdica, i et permetrà de detectar a temps qualsevol moviment sospitós.

  • Anàlisis diàries d'intrusió. Fem anàlisis de seguretat periòdiques sobre els nostres sistemes, per assegurar que són lliures d'amenaces i que les dades s'emmagatzemen en llocs segurs. D'aquesta manera protegim la confidencialitat de les teves dades i de les de tots els nostres clients.

  • Dades xifrades. Totes les nostres comunicacions per on viatgen dades confidencials o crítiques estan xifrades. Això significa que en cas que algú aconseguís interceptar una comunicació no tindrien accés a les dades. Per aquesta raó, tant la banca en línia com algunes zones del nostre web en les quals hi ha formularis de dades estan encriptades. Pots identificar quan estàs navegant per una web segura (xifrada), mirant que al teu navegador l'adreça web comenci amb "https://" i no amb l'habitual "http://". A més, veuràs que a les webs segures apareix el símbol d'un cadenat tancat. Per encriptar les zones crítiques dels nostres sistemes comptem amb certificats SSL (Secure Socket Layer, en català "capa de connexió segura").

  • Serveis antiphishing, antimalware i antitroians. Amb l'ajuda d'empreses especialitzades, aquests serveis vetllen per la seguretat dels teus comptes i dispositius, eliminant les possibles amenaces que puguin afectar-te tant a tu com als nostres sistemes.


El teu paper en la seguretat en líniaDe poc serveixen tots els nostres sistemes de seguretat si tu no protegeixes el teu món en línia. Descobreix aquí uns consells de seguretat en línia bàsics per protegir-te. Que no t'agafin desprevingut.

Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500
Descarrega l'aplicació Santander a Google Play
Descarrega l'aplicació Santander a l'App Store
Canal oficial de Banco Santander Espanya a Twitter
Pàgina oficial de Banco Santander Espanya a Facebook
Canal oficial de Banco Santander Espanya a YouTube
Cuenta oficial de Banco Santander España en Instagram