Santander

Compte amb els falsos correus de l'Agència Tributària

Compte amb els falsos correus de l'Agència Tributària

La campanya de la Renda ha arrencat, com altres anys, amb una onada de correus fraudulents suplantant l'Agència Tributària que intenten enganyar els usuaris per robar dades personals o infectar ordinador i mòbils amb un virus.

La policia ha alertat d'un últim cas de pesca o phishing que consisteix en el següent:

  • Un correu electrònic amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT) com a remitent.
  • Assumpte del correu: "Missatge de devolució d'impostos".
  • El text del correu inclou un enllaç a un lloc web que simula ser el de l'AEAT, amb un formulari on sol·liciten dades amb l'excusa de tornar determinada quantitat de diners (nom, NIF, número de targeta, data de caducitat, codi PIN, data de naixement).

No és la primera vegada que els ciberdelinqüents intenten robar dades personals i bancàries fent-se passar per l'AEAT i l'enginyeria social és un sistema que encara continua essent eficaç i molts usuaris cauen en la trampa.

Per protegir-te i evitar ser víctima d'un frau, recorda els consells contra el phishing:

  • No obris els correus d'origen desconegut o aquells que incloguin arxius adjunts estranys.
  • Precaució en fer clic als enllaços dels correus. Sempre és millor escriure l'url directament al navegador per arribar al web que estem cercant.
  • Molt de compte amb descarregar fitxers adjunts, encara que te'ls enviï un contacte conegut.
  • Para atenció a la forma del correu. Tot i que els ciberdelinqüents sofistiquen les seves tècniques cada vegada més, encara hi ha pistes que t'han de fer desconfiar: errors gramaticals al text, faltes d'ortografia o missatges d'urgència són les pistes més comunes.

Recorda que és important seguir aquests consells a tots els teus dispositius: al teu ordinador i mòbil corporatius, però també als equips informàtics que facis servir a casa. La millor manera d'evitar problemes és la teva formació i la dels teus, de manera que t'animem que difonguis aquesta informació entre els teus contactes.

Si has rebut aquest correu phishing i has emplenat les dades et recomanem que et posis en contacte amb Superlínia perquè et puguin orientar sobre les mesures oportunes a dur a terme per a la teva protecció: 915 123 123

I per mantenir-te informat i aprendre a protegir la teva informació i els teus comptes, segueix els consells de seguretat en línia que trobaràs a les nostres pàgines de Facebook o Twitter.
 

Consells de seguretat en línia

Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500
Descarrega l'aplicació Santander a Google Play
Descarrega l'aplicació Santander a l'App Store
Canal oficial de Banco Santander Espanya a Twitter
Pàgina oficial de Banco Santander Espanya a Facebook
Canal oficial de Banco Santander Espanya a YouTube
Cuenta oficial de Banco Santander España en Instagram