Santander

Pretegeix-te contra el frau. Aprèn a distinguir entre les comunicacions que t´envía el banc y els intents de phishing amb finalitat fraudulentes.

Has rebut un correu electrònic sospitos?. T´ajudem: envía´ns-ho a phishing@gruposantander.es.

És un phishing? Com identificar un correu electrònic fraudulent

Els atacs de phishing són eficients perquè evolucionen i es tornen cada vegada més sofisticats. De vegades és difícil distingir a primera vista un correu electrònic fals d'un d'original, per això és important que tinguis en compte aquestes cinc senzilles mesures de protecció:

 1. Informació personalitzada amb el teu nom.
  Els correus electrònics que t'envia el Santander sempre van personalitzats a la capçalera. Un ciberdelinqüent pot tenir la teva adreça electrònica però no el teu nom i cognoms, per la qual cosa, si la comunicació no va personalitzada, desconfia. 
   
  Aquesta setmana Santa no surtis de viatge sense la teva targeta de crèdit Món 1l2l3
   
 2. Dades i claus personals.
  Al Santander mai no et demanarem per correu electrònic ni per SMS que ens facilitis les teves claus d'accés a la banca en línia o les dades de les teves targetes de crèdit.
  Si reps una petició d'aquest tipus en el nostre nom desconfia i mai no facilitis aquestes dades.
   
 3. Arxius adjunts.
  A les nostres comunicacions comercials no enviem fitxers adjunts. En general, són un mètode emprat amb freqüència pels ciberdelinqüents per amagar virus, per la qual cosa et recomanem que no obris els arxius adjunts de les comunicacions si no estàs 100% segur de la seva procedència.
   
 4. Adreça del remitent
  Si l'adreça del remitent del correu electrònic es presenta de forma inusual, desconfia. Els correus que t'envia el Santander acaben en @emailing.bancosantander.es o @emailing.bancosantander-mail.es, però en ocasions els ciberdelinqüents són capaços de falsejar l'aparença del remitent, per la qual cosa no ho tinguis en compte com a únic criteri per confiar en una comunicació.
   
 5. Compte amb on et porten els enllaços
  Els correus electrònics que t'envia el Santander mai no estaran enllaçats a la pàgina d'accés de la banca en línia
  , ni a una pàgina amb un formulari on et sol·licitin dades personals (número complet de la teva targeta, CVV, data de caducitat, usuari i clau de banca en línia...). Com a norma general, desconfia de qualsevol correu electrònic que inclogui un enllaç a una pàgina web d'aquest tipus. Sempre és preferible que escriguis tu l'url de la pàgina a la qual vols dirigir-te al navegador

Altres pistes per identificar un phishing o intent de pesca amb finalitats fraudulentes:

 

 

 

 

Aprèn a identificar-ne les pistes

 

 

 

 


Què has de fer si penses que has rebut un correu electrònic fraudulent:

 • No accedeixis a les peticions de sol·licitud d'informació.
 • No contestis en cap cas als correus.
 • No obris els fitxers adjunts.
 • Elimina el correu i passa l'antivirus.
 • Ja tens el programa de seguretat Trusteer Rapport? Si no el tens encara, descarrega'l des d'aquí per donar una capa de protecció addicional als teus accessos a la banca en línia. És gratuït per a clients del Santander.
 • En cas de dubte, si el correu sospitós arriba en nom del banc, envia'l a phishing@gruposantander.es i posa't en contacte amb Superlínia perquè, si és necessari, et puguem ajudar amb les mesures addicionals de protecció. 

 

Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500
Descarrega l'aplicació Santander a Google Play
Descarrega l'aplicació Santander a l'App Store
Canal oficial de Banco Santander Espanya a Twitter
Pàgina oficial de Banco Santander Espanya a Facebook
Canal oficial de Banco Santander Espanya a YouTube
Cuenta oficial de Banco Santander España en Instagram