Santander

La importància de les actualitzacions de programari per a la teva seguretat

La importància de les actualitzacions de programari en la seguretat

Quan portes el cotxe al taller i et diuen que has de canviar les rodes, assumeixes que el desgast dels pneumàtics repercuteix directament en la teva seguretat al volant, oi?

Amb la seguretat en línia passa el mateix: si vols navegar segur per Internet has de mantenir actualitzats i en bon estat els elements que intervenen en la teva connexió.

I el primer, i més important, és el programari dels teus dispositius.


Quin programari has d'actualitzar periòdicament?


Per evitar problemes de seguretat, assegura't de tenir sempre actualitzats als teus dispositius:

 • Navegadors web. Internet Explorer, Chrome, Mozilla Firefox, Safari… són els diferents programes o aplicacions que et permeten de navegar per Internet. Per això, també són la primera porta d'entrada per la qual es pot colar el malware (els programes maliciosos) als teus dispositius. Per mantenir-te lluny dels virus i evitar que puguin accedir de forma remota a la teva informació privada, fes servir sempre l'última versió dels navegadors.

  És especialment important si fas servir serveis de banca en línia o si fas compres per Internet. Els bancs i comerços electrònics utilitzem sistemes de seguretat i prevenció del frau que poden no ser suficients si tu no poses de la teva part. Actualitza't! 
   
 • Sistema operatiu. És el programari principal d'un ordinador, un telèfon mòbil o una tauleta. Bàsicament és el que permet que el dispositiu funcioni correctament. Els fabricants fan actualitzacions periòdiques per millorar el seu funcionament i la seva seguretat. Quan detecten alguna vulnerabilitat, inclouen els anomenats "pegats de seguretat" per solucionar-la. Per això és important que no triguis a instal·lar l'actualització al teu dispositiu: si no ho fas, t'estàs exposant a riscos com el robatori d'informació, la pèrdua de privacitat o la suplantació d'identitat, que, en última instància, et poden acabar causant greus perjudicis econòmics.
   
 • Antivirus i altres programes de seguretat. Són una capa de seguretat addicional important per protegir els teus dispositius, però també cal actualitzar-los periòdicament perquè siguin eficaços, perquè els ciberdelinqüents no descansen i creen contínuament nou malware.

Consells per mantenir-te sempre actualitzat


Abans de posar-te a actualitzar el programari, assegura't que ho fas només des del lloc web oficial del desenvolupador. En cas contrari podries acabar descarregant-te un programa maliciós i creant tu el problema que intentes evitar.

 • Configura les actualitzacions automàtiques per despreocupar-te'n.
 • Evita fer servir versions de programari tan antigues que els mateixos fabricants les han deixat d'actualitzar. Tot i que pensis que tot funciona bé, el risc a què t'exposes és massa elevat.
 • No t'oblidis dels dispositius mòbils: són com petits ordinadors i cada vegada fem més coses amb ells (utilitzar el correu electrònic, accedir al banc, fer una compra en línia...).

Necessites ajuda per actualitzar?


Si necessites més informació sobre com actualitzar els teus navegadors, pots consultar els llocs oficials dels fabricants:
 

     
             
Internet Explorer   Mozilla Firefox   Google Chrome   Safari

 

Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500
Descarrega l'aplicació Santander a Google Play
Descarrega l'aplicació Santander a l'App Store
Canal oficial de Banco Santander Espanya a Twitter
Pàgina oficial de Banco Santander Espanya a Facebook
Canal oficial de Banco Santander Espanya a YouTube
Cuenta oficial de Banco Santander España en Instagram