Santander

Actualitat

Administració pime

 

Set estratègies que pots aprendre de les grans cadenes

Set estratègies que pots aprendre de les grans cadenes

Les principals xarxes comercials han assumit la transformació de la botiga com una necessitat per mantenir les seves vendes davant de la competència creixent de la venda en línia. Després d'incorporar Internet com a canal de venda, s'avança en la connexió de la botiga física i virtual, però, a l'espera de definir l'estratègia d'èxit definitiva, es proven i incorporen altres mesures que milloren l'experiència del client a través de nous serveis, convertint la botiga en un lloc més lúdic, amb nous espais on informar-se i entretenir-se. Repassem les pràctiques més innovadores dels gegants del comerç.

22/12/2017

Com pots abordar els viatges de feina a la teva pime?

Com pots abordar els viatges de feina a la teva pime?

Els viatges de negocis internacionals han augmentat exponencialment en tots els sectors durant els últims anys. Concretament, el 2016 van augmentar un 3,5% i les perspectives de futur són encara majors. Per al 2018 s'espera un creixement del 6,1%, mentre que per al 2019 i el 2020 el percentatge s'incrementaria fins al 7%. Aquestes dades i altres factors, com el paper transformador de la tecnologia, estan canviant la manera en què viatgen per feina els empleats de totes les empreses, independentment de la seva mida.

21/12/2017

Contractes temporals: situació actual i últimes novetats

Contractes temporals: situació actual i últimes novetats

Les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) reflecteixen que durant el 2017 més de 540.000 autònoms i més de 800.000 pimes van crear llocs de treball a Espanya. Com tothom sap, molts llocs de treball depenen de l'estacionalitat i dels pics de treball durant l'any. En aquests casos, la modalitat del contracte temporal és l'estrella. Mostra d'això és que Espanya, amb un 26%, és un dels països amb una taxa més elevada de temporalitat a Europa, arribant a duplicar la mitjana. Si com a empresari estàs pensant a signar un contracte d'aquest tipus, aquí t'expliquem les seves característiques principals i les últimes novetats promogudes pel Govern al voltant d'aquest tipus de contractació.

15/12/2017

Deu errors comuns de l'empresa emergent espanyola

Deu errors comuns de l'empresa emergent espanyola

L'ecosistema startup espanyol ja és una realitat. Incubadores, acceleradores, business angels i societats de capital risc aporten coneixement, experiència i finançament als centenars de somnis empresarials que criden anualment a les seves portes. Això no obstant, hi ha una sèrie de males decisions que bloquegen l'accés a aquests recursos: repassem els errors més comuns de l'empresa emergent espanyola.

14/12/2017

Les pimes europees augmenten els seus beneficis

Les pimes europees augmenten els seus beneficis

Les petites i mitjanes empreses d'Europa milloren les seves perspectives i troben un major accés al finançament extern. Així ho demostra l'enquesta Survey on the Access to Finance of Enterprises i l'informe elaborat pel Banc Central Europeu.

12/12/2017

Com pots impulsar un negoci sobre rodes

Com pots impulsar un negoci sobre rodes

El concepte no és nou, i si no que els ho diguin als milers de firaires que han recorregut durant anys els pobles d'Espanya venent patates, frankfurts o xurros o als propietaris dels centenars de camions de gelats que visiten els veïnatges nord-americans. Tanmateix, la realitat és que aquest concepte s'ha reinventat en els últims anys.

11/12/2017

El 71% dels espanyols treballen a pimes

El 71% dels espanyols treballen a pimes

El percentatge que suposen les pimes dins del teixit empresarial espanyol supera el 99%, però, a més, les petites i mitjanes corporacions suposen el 71% dels afiliats a la Seguretat Social, segons un informe de la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPYME) i el portal d'ocupació Randstad.

07/12/2017

El procés d'extinció d'una empresa pas a pas

El procés d'extinció d'una empresa pas a pas

Com si es tractés d'un ens viu, l'empresa també té el seu cicle vital. Un total de 27.357 companyies es van extingir l'any passat a Espanya, segons dades del Col·legi de Registradors. I totes elles van haver d'emprendre un procés de tancament complex per al compliment de la normativa actual.

07/12/2017

4.000 pimes afectades en un frau elèctric

4.000 pimes afectades en un frau elèctric

La Guàrdia Civil ha destapat un frau de gairebé 100 milions d'euros de tretze comercialitzadores d'energia elèctrica que van subministrar llum a preus més baixos amb facturació falsa. L'organització desmantellada en aquest operatiu feia negoci amb el desfasament entre l'energia contractada (i pagada) i la que posteriorment consumia una cartera de prop de 4.000 pimes.

05/12/2017

La UE vol augmentar les contractacions públiques a pimes

La UE vol augmentar les contractacions públiques a pimes

Si a Espanya el 99% de les empreses són pimes, quan parlem d'Europa aquest percentatge s'incrementa fins al 99,8%, excloent el sector financer, però la realitat és que només el 45% poden accedir als mercats de contractació pública. Aquest ha estat un dels temes més destacats que s'han discutit durant la XI edició de l'Assemblea Europea de les Petites i Mitjanes Empreses celebrada a Tallin, la capital d'Estònia. En aquest sentit, Brussel·les s'ha proposat que, si actualment només aconsegueixen accedir a aquest mercat el 45% de les pimes, aviat aquesta xifra s'elevi fins al 58%.

04/12/2017

Tot sobre la tercera edició del Madrid Retail Congress

Tot sobre la tercera edició del Madrid Retail Congress

El comerç físic s'enfronta al repte de reinventar-se si no vol perdre posicions davant del comerç electrònic. Sota aquesta premissa, i amb el lema "Reinventar-se", la tercera edició del Madrid Retail Congress 2017 va reunir els dies 21 i 22 de novembre més de 900 comerciants i professionals de tota mena de sectors i de mides molt diferents, des de grans empreses de distribució fins a petits comerços. En aquesta ocasió l'esdeveniment buscava donar resposta a les inquietuds que actualment provoquen els grans canvis produïts en el sector.

30/11/2017

El repte de passar dels 50

El repte de passar dels 50

Iberdrola, Inditex, Repsol, Banco Santander... Són algunes de les grans empreses cotitzades de l'Ibex 35. Són noms de companyies que tots els espanyols coneixen i per a les quals treballen més d'un milió de persones. Tanmateix, aquestes grans companyies només representen el 0,1% del teixit empresarial del nostre país.

28/11/2017

Aquestes són les 500 pimes més prometedores d'Espanya

Aquestes són les 500 pimes més prometedores d'Espanya

A Espanya hi ha més de tres milions de pimes. Totes fan diàriament un esforç per subsistir en un món globalitzat en el qual el nivell competitiu és màxim. La Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepime) ha dut a terme un projecte ambiciós per identificar, seleccionar i impulsar un conjunt de 500 empreses que lideren el creixement empresarial, tant pels resultats obtinguts en els últims anys com per la seva capacitat per generar activitat i ocupació, el seu potencial d'innovació i la seva projecció internacional.

24/11/2017

Plans de pensions d'ocupació (també) per a pimes

Plans de pensions d'ocupació (també) per a pimes

Les empreses públiques i privades poden subscriure plans de pensions a favor dels seus treballadors, són els coneguts com plans d'ocupació. De fet, a Espanya, segons les dades de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions, 14.000 empreses disposen d'un pla per als seus treballadors. Tanmateix, la realitat és que només el 0,3% del total corresponen a plans subscrits per petites i mitjanes empreses, sector en què es concentren el 80% dels empleats del país.

23/11/2017

On es troba l'hectàrea agrícola més cara d'Espanya?

On es troba l'hectàrea agrícola més cara d'Espanya?

Amb 66.571 euros, Canàries té el preu mitjà més elevat de l'hectàrea agrícola de tota Espanya. Al pol oposat s'ubica la terra extremenya, amb un cost de 4.248 euros. De mitjana, el valor de mercat per una hectàrea agrícola va augmentar un 1,25% el 2016, assolint un preu de 10.582 euros.

21/11/2017

Les pimes espanyoles gasten 210 dies en tasques administratives

Les pimes espanyoles gasten 210 dies en tasques administratives

L'estudi internacional Sweating the Small Stuff: the impact of bureaucracy burden realitzat per Sage, companyia anglesa de sistemes de comptabilitat al núvol, té la finalitat d'analitzar els costos i la reducció de la productivitat que suposa per a les petites i mitjanes empreses no digitalitzar les seves tasques administratives. En concret, a Espanya es van emprar 210 dies l'any en els últims dotze mesos, enfront de la mitjana europea de 120 dies, la qual cosa suposa un impacte de 32.000 milions d'euros en el PIB.

21/11/2017

Més ajuts per als autònoms i emprenedors madrilenys

Més ajuts per als autònoms i emprenedors madrilenys

En l'últim mes la Comunitat de Madrid ha sumat 3.198 nous autònoms, la qual cosa suposa la major pujada en un mes d'octubre des del 2007. D'aquesta manera, el nombre d'autònoms a la regió se situa en 387.261, per sobre de la xifra d'afiliats al RETA del començament de la crisi, ja que el gener del 2008 la Comunitat tenia 385.803 autònoms.

20/11/2017

Impulsant Pimes arriba a la seva recta final

Impulsant Pimes arriba a la seva recta final

Impulsant Pimes va visitar Alacant el 8 de novembre i a la seva trobada van assistir més d'un centenar d'empresaris desitjosos d'escoltar els portaveus de les deu multinacionals que estan donant a conèixer durant tota aquesta edició les seves claus per afrontar la transformació digital i aconseguir l'èxit.

17/11/2017

Què pot aprendre el petit comerç de la gran distribució?

Què pot aprendre el petit comerç de la gran distribució?

Localitzacions més properes, reforç de l'oferta de producte fresc a supermercats, atenció personalitzada, facilitat per a la devolució de productes... En els últims anys les grans xarxes de distribució comercial han fet un esforç important per connectar amb els seus usuaris, una estratègia que les ha portat a adaptar als seus formats de botiga molts dels valors que el consumidor abans només identificava amb el petit comerç. Una estratègia que també pot tenir un recorregut invers: què pot aprendre el comerç independent de les grans cadenes comercials?

17/11/2017

Compte enrere per al Madrid Retail Congress 2017

Compte enrere per al Madrid Retail Congress 2017

Madrid celebrarà durant el 21 i 22 de novembre, al Palau Municipal de Congressos, la tercera edició del Madrid Retail Congress amb la mirada posada en la transformació dels negocis.

16/11/2017

Tots els tràmits per al cessament d'activitat d'una empresa

Tots els tràmits per al cessament d'activitat d'una empresa

Què passa quan el cicle de vida empresarial arriba al seu terme? L'empresari té dues opcions: el cessament de l'activitat, que permeti de conservar l'entitat suspenent-ne l'activitat, o l'extinció, cas que implica la dissolució definitiva. En els dos casos l'empresari es veurà implicat en una successió de tràmits administratius només comparables als del dia en què va decidir obrir la seva empresa. Resumim tots els passos a fer centrant-nos en el primer dels supòsits: el cessament de l'activitat.

15/11/2017

Espanya, entre els trenta països amb millor clima per fer negocis

Espanya, entre els trenta països amb millor clima per fer negocis

Espanya s'ha aconseguit situar en la 28a posició del rànquing de Doing Business que elabora anualment el Banc Mundial, aconseguint estar, d'aquesta manera, per primera vegada entre els trenta primers llocs amb millor clima per als negocis des que aquest indicador es va començar a elaborar el 2008. Així, passa per davant d'altres països europeus com França (31), Holanda (32), Suïssa (33), Itàlia (46) o Bèlgica (52).

14/11/2017

Com pots treballar amb seguretat en hostaleria

Com pots treballar amb seguretat en hostaleria

Més d'1,6 milions de treballadors s'enfronten a Espanya a l'enfeinada jornada laboral hostalera a prop de 280.000 empreses. Tot i que és una de les activitats amb més ocupabilitat, el seu índex de sinistralitat és mitjà, ocupant el setè lloc amb 328 accidents amb baixa laboral per cada 100.000 treballadors entre el gener i l'agost del 2017, segons el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Tanmateix, l'objectiu del sector és reduir al màxim aquesta estadística.

13/11/2017

Quants negocis d'alt potencial hi ha a Espanya?

Quants negocis d'alt potencial hi ha a Espanya?

PwC defineix les empreses d'alt potencial de creixement com aquelles "fundades o dirigides per un emprenedor o grup d'emprenedors, que tenen un alt potencial de creixement i que, en fases avançades, ja ho han demostrat, amb alguna innovació rellevant, que es troben en qualsevol de les seves fases entre la creació de l'empresa i la sortida o pèrdua de control executiu dels seus fundadors, independentment del sector o de l'antiguitat de la companyia".

10/11/2017

Ja no es creen tantes empreses

Ja no es creen tantes empreses

Ja es coneixen les dades del còmput total d'empreses creades durant el segon trimestre del 2017 a Espanya: 25.255, la qual cosa suposa una caiguda interanual del 14,7% segons les dades del Centre d'Informació d'Estadística del Notariat. Una notícia negativa per al nostre país, ateses les perspectives de consum i les bones previsions econòmiques que feien esperar una alça en el nombre de negocis posats en marxa.

09/11/2017

Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500
Pàgina oficial de Santander Advance a Linkedin
Canal oficial de Banco Santander Advance a Twitter
Pàgina oficial de Banco Santander Espanya a Facebook
Canal oficial de Banco Santander a YouTube
Cuenta oficial de Banco Santander España en Instagram