Santander

Lideratge situacional

 


Una de les característiques principals d'un bon líder és la capacitat d'adaptació a les persones, al context i a les circumstàncies en què es trobi la seva empresa. Aquestes circumstàncies canvien contínuament, per això aquesta qualitat és tan important. A tots els equips de treball es produeixen canvis a causa de les diferents fases de desenvolupament per les quals passen els membres del grup. Per això, l'estil de lideratge més eficaç és aquell que s'adapta als col·laboradors en cada situació, és a dir, aquell que exerceix un lideratge adequat a les necessitats de l'equip.


Píndola formativa de la Universitat Politècnica de Madrid. Alejandro Simón parla sobre la teoria del lideratge situacional a l'Aula de competències emocionals i relacionals


Tens clara la diferència entre els quatre estils de lideratge explicats en el vídeo? Quin creus que és el més emprat a la teva empresa? Quina opció consideres més efectiva des del paper del líder: comportament de suport o comportament directiu? Creus que a la teva empresa es practica la teoria del lideratge situacional?

Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500
Pàgina oficial de Santander Advance a Linkedin
Canal oficial de Banco Santander Advance a Twitter
Pàgina oficial de Banco Santander Espanya a Facebook
Canal oficial de Banco Santander a YouTube
Cuenta oficial de Banco Santander España en Instagram