Santander

Termini Fix

Termini fix

Què són els dipòsits a termini fix?
Un dipòsit a termini fix, també conegut com a imposició a termini fix o ITF, és un producte financer mitjançant el qual el particular (persona física) o una empresa (persona jurídica) diposita una quantitat de diners en una entitat financera durant un termini de temps determinat a canvi d'una bonificació a un tipus d'interès fixat prèviament.
La bonificació d'interès es pot realitzar després d'acabar el termini de forma íntegra o de forma periòdica durant el termini que duri el dipòsit.
També cal tenir en compte la liquiditat i saber si hi ha penalització en cas de voler disposar dels diners abans del final del termini fixat.

Quins són els beneficis d'un dipòsit a termini fix?

  • Rendibilitat sense risc: sabem per endavant quina rendibilitat obtindrem pels nostres diners.
  • Inversió garantida: la rendibilitat i el capital invertit estan assegurats i tenen el recolzament del Fons de Garantia de Dipòsits fins als 100.000 euros en cas d'impagament per part de l'entitat financera.
  • Contractació ràpida: la contractació d'un dipòsit a termini fix és un procés molt senzill i ràpid de formalitzar.
  • Major rendibilitat en funció del termini de venciment: com més llarg sigui el termini de venciment, major serà la rendibilitat que s'obtindrà.

Quins són els desavantatges d'un dipòsit a termini fix?

  • Rendibilitat reduïda: en l'entorn de mercat actual les rendibilitats ofertes per aquests productes són menors que en altres tipus de productes.
  • Cancel·lació anticipada: tal com hem comentat anteriorment, tot i que en alguns dipòsits a termini fix no es cobren comissions per cancel·lació anticipada, la majoria dels bancs cobren comissions per retirada anticipada dels diners dipositats.
  • Capital immobilitzat: en aquells casos en què l'entitat no permeti la retirada anticipada, el client no podrà disposar del capital fins a la finalització del termini acordat.
Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500
Descarrega l'aplicació Santander a Google Play
Descarrega l'aplicació Santander a l'App Store
Canal oficial de Banco Santander Espanya a Twitter
Pàgina oficial de Banco Santander Espanya a Facebook
Canal oficial de Banco Santander Espanya a YouTube
Cuenta oficial de Banco Santander España en Instagram