Z7_3OKIGJ82OOEP00QPKJVAKH9E44
Z7_3OKIGJ82OOEP00QPKJVAKH9E46

Coneix el teu número IBAN

Introdueix el número de compte que vols convertir:

Z7_3OKIGJ82O8NCC0Q552OLTNJQB5

Què és el codi IBAN?

Al febrer del 2014 els clàssics comptes corrents (CCC) van deixar d’estar reconeguts i van ser substituïts pel número internacional de compte bancari. Des de llavors, cal disposar del codi IBAN per fer qualsevol operació financera.

El nombre IBAN consta d’un codi de país format per dues lletres seguides de dos dígits de control, als quals s’afegeixen fins a trenta caràcters alfanumèrics que representen el número de compte bancari. Tot i que no s’ha establert una longitud uniforme per als països de la SEPA, el codi IBAN no pot superar els 34 caràcters.

En el cas d’Espanya estaríem parlant de 24 caràcters, els 20 dígits que formen el compte corrent, més el codi de país (ES en el cas d’Espanya) i un codi de control de dos dígits.

Per què és important el convertidor IBAN?

Abans que es pogués calcular l’IBAN era impossible identificar comptes en l’àmbit internacional, ja que cada país tenia el seu propi sistema i, per tant, fer pagaments internacionals, encara que fos dins de la mateixa Unió Europea, era força més complex.

Actualment no només és possible identificar de manera única els comptes oberts en bancs de tot el món, sinó que, a més, les transferències entre entitats intracomunitàries es fan d’una manera molt similar a les estatals, la qual cosa facilita les operacions entre bancs europeus.

Z7_3OKIGJ82OOEP00QPKJVAKH9E47
Z7_3OKIGJ82O8NCC0Q5K10F9ARVP6

Et pot interessar

×
${loading}
×