PRODUCTO SIMPLE

Compravenda d’accions per a particulars

La Borsa és un mercat en què compradors i venedors negocien la compravenda d’accions, un punt de trobada perquè empreses i inversors connectin per satisfer els seus objectius respectius.

En la seva funció de mercat primari, les empreses van a buscar finançament addicional perquè els seus negocis puguin continuar creixent. Per a això, emeten capital (en forma d’accions) que venen a inversors.

Un cop emeses, es poden comprar i vendre i donar lloc a un mercat secundari en què intervenen inversors, tant particulars com institucions, que busquen obtenir una rendibilitat als diners que tenen per invertir.

Els inversors tenen a la seva disposició múltiples alternatives d’inversió i, en el cas de la borsa, són les accions que formen el capital de les diferents empreses.

Què són les accions?

A l’hora d’invertir en borsa, els inversors tenen a la seva disposició diferents productes d’inversió i un d’aquests són les accions.

La persona titular d’una acció és, per tant, propietària d’una part alíquota de la societat emissora i té drets polítics (com la participació i el vot en les juntes d’accionistes) i econòmics (com la participació en els resultats que obtingui la societat a través dels dividends que es reparteixin).

La inversió en accions no té un venciment definit, no està garantida i la seva rendibilitat (dividends i plusvàlues/minusvàlues) dependrà de l’evolució de la companyia i del comportament dels mercats financers.

 Qui pot invertir en borsa?

Qualsevol persona pot invertir en accions, però abans de fer-ho ha d’avaluar la seva situació personal, les necessitats de liquiditat a curt termini, mitjà termini i llarg termini i els objectius que vol assolir.

La inversió en renda variable pot ser tant a curt termini com a mitjà i llarg termini i depèn de l’estratègia d’inversió del client. També permet a l’inversor diversificar la seva cartera de manera senzilla per geografies i sectors.

El preu de les accions d’una companyia depèn, d’una banda, de l’acompliment de l’empresa (els resultats que hagi obtingut i els que prevegi obtenir, així com la seva política de repartiment de dividends) i, de l’altra, dels factors que afecten el mercat o mercats en què opera (estabilitat política, regulatòria, econòmica, etc.).

Com puc comprar accions?

Si vols començar a invertir en accions, Banco Santander està a la teva disposició perquè trobis el producte en què estàs interessat.

Aquestes són les borses en què podràs operar: Alemanya, Bèlgica, Canadà, Dinamarca, Estats Units d’Amèrica, França, Grècia, Holanda, Irlanda, Itàlia, Noruega, Portugal, Regne Unit, Suècia i Suïssa.

  • BANCA EN LÍNIA
    Si ets client, entra a la teva àrea privada i accedeix als productes d’inversió de Banco Santander i a la plataforma d’inversió SO:FIA, l’eina més completa per fer les operacions en mercats estatals i internacionals.
    Tot això a partir de només 3 euros per operació, fins a 2.000 euros1.
    En cas contrari, fes-te’n client.

  • OFICINES SANTANDER
    A la nostra xarxa d’oficines podràs obtenir més informació sobre els productes d’inversió en què estiguis interessat i contractar els que siguin del teu interès.

Troba

Si vols començar a invertir, aconsegueix aquí els productes per començar ara mateix.

Borsa

Icon / check Created with Sketch. Accedeix al mercat de valors.

Icon / check Created with Sketch. Inverteix en el capital de companyies.

Icon / check Created with Sketch. Controla les teves inversions en línia.

Et pot interessar

×
${loading}
×