Z7_3OKIGJ82OG8D50QPUQJ9485L97

Què és una mula de diners?

El blanqueig de capitals o el blanqueig de diners és una activitat delictiva i perseguida per la llei. Hi ha figures intermediàries en el procés, col·laboradors necessaris, com és el cas de la mula o mulater bancari. Avui expliquem què és i quines conseqüències té.

Què és?

Una mula és un individu reclutat per una altra persona, grup o crim organitzat per actuar com a mitjancer en el blanqueig de diners. El mulater bancari rebrà al seu compte fons obtinguts il·legalment i els transferirà a altres comptes, generalment a l’estranger, cobrant una suma de diners per cada operació.

Generalment, aquestes persones són contactades a través d’anuncis de feina en aparença legals, publicacions a Internet i xarxes socials amb ofertes de feina que garanteixen l’obtenció de guanys de manera ràpida i senzilla. Encara que no sigui conscient de la comissió d’un delicte, el mulater bancari haurà de fer front a responsabilitats judicials que poden ser castigades amb penes de presó, multes i serveis a la comunitat, depenent de la legislació del país on es jutgi.

Com es preveu?

L’Associació Espanyola de Banca està participant en una iniciativa d’Europol, Eurojust i la Federació de Banca Europea, donant suport a l’European Money Muling Action (EMMA3), conscienciant la societat sobre els riscos i les responsabilitats de convertir-se en mula en els casos de blanqueig de diners. Es tracta d’un delicte greu i castigat amb penes dures, encara que els mulaters no coneguin la procedència dels diners o fins i tot declarin que no són conscients que estan cometent un delicte.

Per evitar situacions de risc és recomanable valorar què ofereixen i d’on procedeixen els anuncis de feina que prometen diners de manera ràpida i senzilla i calibrar si estem davant d’una situació compromesa relacionada amb un possible delicte de blanqueig de capitals o blanqueig de diners.

Z7_3OKIGJ82OG8D50QPUQJ9485LP6

Et pot interessar

×
${loading}
×