Simulador d'ajuts directes
Coneix l'import dels ajuts directes de què es podria beneficiar el teu negoci.
L'Administració de les Illes Balears ha publicat una línia Covid d'ajuts directes a autònoms i empreses per pal·liar els efectes de la COVID. Aquesta convocatòria d'ajuts públics forma part del Reial decret 5/21, l'objectiu del qual és posar a disposició d'empreses i autònoms 7.000 milions d'euros en ajuts públics.
L'ajut consisteix en una quantia econòmica que s'haurà de destinar exclusivament a satisfer el deute i pagaments a proveïdors i altres creditors, financers i no financers, així com els costos fixos incorreguts pel sol·licitant de l'ajut, sempre que aquests s'hagin produït entre l'1 de març del 2020 i el 31 de maig del 2021 i procedeixin de contractes anteriors al 13 de març del 2021.
Aquests ajuts de caràcter finalista inclouen la següent classificació de línies:
Els ajuts s'estendran a (i) subsectors amb una caiguda molt rellevant de l'activitat i que, per la seva difícil inclusió dins de la classificació dels codis CNAE del RD 5/2021, necessitaven d'una inclusió particular, (ii) sectors estratègics de l'economia balear que, a causa de les seves particularitats, cal protegir, (iii) sectors que formen la cadena de valor de l'activitat turística; i (iv) sectors econòmics que han estat subjectes a decisions del GOIB per reduir la seva activitat durant els mesos posteriors a juny del 2020 per poder controlar l'evolució de la pandèmia.
Addicionalment, a la convocatòria es van incloure com a empreses beneficiàries d'ajuts les empreses viables que el 2019 van tenir un resultat net negatiu per estar afectades per la fallida de Thomas Cook, així com les empreses que hagin realitzat fortes inversions el 2019 sense les quals no haguessin tingut un resultat net negatiu en aquest exercici.
Finalment, pel que fa a la quantia de l'ajut, a diferència del RD 5/2021, s'amplia el límit màxim de l'ajut a 500.000 euros en el cas de beneficiaris de la Línia 2.
Els beneficiaris de l'ajut hauran de complir els requisits següents:
Addicionalment als requisits exigits, els beneficiaris de l'ajut hauran d'assumir les següents obligacions:
Així mateix, l'Administració no considerarà beneficiaris els empresaris o professionals, entitats i grups consolidats que, en la declaració de l'IRPF, mètode d'estimació directa, impost de societats o impost sobre la renda de no residents corresponent al 2019 hagin declarat un resultat net negatiu.
L'import de l'ajut serà equivalent al total de les despeses subvencionables que se sol·licitin al formulari, tenint en compte els següents límits segons el tipus de beneficiari:
Així mateix, és important ressaltar que, si un cop assignat el crèdit per als sol·licitants de la Línia 1 i els beneficiaris de la Línia 2, resultés crèdit romanent sense concedir, el crèdit es repartirà entre la resta dels beneficiaris de la Línia 2 mitjançant un sistema de prorrateig, respectant els diferents límits màxims establerts anteriorment.
Durant la tramitació de la sol·licitud l'Administració de la comunitat autònoma exigirà la presentació, juntament amb el formulari, de documents que justifiquin les declaracions del sol·licitant. En aquest sentit, s'han establert dos procediments per obtenir la informació:
Certificat de l'AEAT acreditatiu de la delegació o delegació especial en què es trobi el domicili fiscal.
Certificat de l'AEAT acreditatiu dels epígrafs de l'impost sobre activitats econòmiques i codis CNAE que es consideren equivalents en què es classifica l'activitat exercida pel sol·licitant en els anys 2019, 2020 i 2021.
Certificat del cens d'empresaris, professionals i retenidors gestionat per l'AEAT que acrediti que el sol·licitant continua en l'exercici de la seva activitat en el moment de la sol·licitud i la data d'alta en el cens.
Certificat de l'AEAT acreditatiu de l'aplicació del règim d'estimació objectiva en l'IRPF en el 2019 o 2020.
Certificat de l'AEAT2 acreditatiu de la delegació o delegació especial en què es trobi el domicili fiscal.
Certificat de l'AEAT acreditatiu dels epígrafs de l'impost sobre activitats econòmiques i codis CNAE que es consideren equivalents en què es classifica l'activitat exercida pel sol·licitant en els anys 2019, 2020 i 2021.
Certificat del cens d'empresaris, professionals i retenidors gestionat per l'AEAT que acrediti que el sol·licitant continua en l'exercici de la seva activitat en el moment de la sol·licitud i la data d'alta en el cens.
Certificat de l'AEAT acreditatiu del volum d'operacions anual declarat o comprovat per l'administració en l'impost sobre el valor afegit i, si escau, en l'impost general indirecte canari en el 2019 i 2020, si aquest volum d'operacions en l'any 2020 ha caigut més d'un 30% respecte del 2019, i el percentatge de caiguda.
Certificat de l'AEAT en cas que no es doni el supòsit previst a la lletra anterior en què s'indiqui, en el cas de declarants de l'IRPF, l'import dels ingressos declarats en les autoliquidacions de pagaments fraccionats corresponents als exercicis 2019 i 2020.
Certificat de l'AEAT acreditatiu de la base imposable prèvia declarada en l'últim pagament fraccionat dels anys 2019 i 2020, respectivament, en cas que aquests pagaments fraccionats es calculin d'acord amb allò disposat a l'article 40.3 de la Llei 27/2014, del 27 de novembre, de l'impost sobre societats, per a contribuents de l'impost sobre societats o de l'impost sobre la renda de no residents amb establiment permanent, quan el sol·licitant de l'ajut tingui el domicili fiscal a les ciutats de Ceuta o Melilla o faci exclusivament operacions que no obliguen a presentar autoliquidació periòdica de l'impost sobre el valor afegit o de l'impost general indirecte, i no apliqui el règim d'estimació objectiva en l'IRPF en els anys 2019 o 2020.
Certificat de l'AEAT acreditatiu de la base imposable prèvia declarada el 2019 i 2020, respectivament, en cas que els pagaments fraccionats es calculin d'acord amb allò disposat a l'article 40.2 de la Llei 27/2014, del 27 de novembre, de l'impost sobre societats, per a contribuents de l'impost sobre societats o de l'impost sobre la renda de no residents amb establiment permanent, quan el sol·licitant de l'ajut tingui el domicili fiscal a les ciutats de Ceuta o Melilla o faci exclusivament operacions que no obliguen a presentar autoliquidació periòdica de l'impost sobre el valor afegit o de l'impost general indirecte canari, segons la informació proporcionada prèviament a l'agència tributària per la comunitat autònoma de Canàries, i no apliqui el règim d'estimació objectiva en l'IRPF en els anys 2019 o 2020.
Certificat de l'AEAT acreditatiu del nombre d'empleats tenint en compte el nombre mitjà en l'any 2020 de perceptors de rendiments dineraris del treball consignats en les declaracions mensuals o trimestrals de retencions i ingressos per endavant.
Certificat de l'AEAT acreditatiu de no haver obtingut un resultat net negatiu a la declaració de l'IRPF corresponent al 2019.
Certificat de l'AEAT acreditatiu de si el sol·licitant està donat d'alta al cens d'empresaris, professionals i retenidors, i per al cas que s'hagi produït l'alta o la baixa l'any 2019 o 2020, informació sobre les dates d'alta i baixa en aquest cens, i causa de la baixa.
Certificat de l'AEAT acreditatiu de la caiguda de l'activitat al territori, en relació amb els grups i els empresaris, professionals o les entitats el volum d'operacions dels quals el 2020 hagi estat superior a 10 milions d'euros i que desenvolupin la seva activitat econòmica en més d'un territori autonòmic o en més d'una ciutat autònoma.
Certificat de l'AEAT d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries.
Certificat de l'agència tributària de les Illes Balears d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb la comunitat autònoma de les Illes Balears.
Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social d'estar al corrent del pagament de les seves obligacions.
En el cas de grups, l'empresa dominant haurà d'aportar la documentació establerta als apartats iv., v. i vii. anteriors, així com la relació d'empreses que formaven part del grup en els exercicis 2019, 2020 i 2021 en què ha de fer constar, si escau, el NIF, la raó social i si tributen en una hisenda foral.
Un cop presentada la sol·licitud, l'agència tributària de les Illes Balears comprovarà a cada sol·licitud el compliment de tots els requisits per poder ser beneficiari d'acord amb la informació i les dades facilitades o certificades per l'agència estatal d'administració tributària o per les que aporti l'interessat.
Així mateix, cal indicar que les sol·licituds de subvenció que es presentin a càrrec de la Línia 1 es tramitaran per ordre d'entrada de dia i hora un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds (28 de juny del 2021).
En el cas de la Línia 2 també serà necessari que hagi finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, però en aquest cas, totes les sol·licituds presentades que compleixin els requisits rebran l'ajut segons els criteris establerts a l'article 6. 3. del Butlletí Oficial de les Illes Balears del 29 de maig del 2021.
La presentació de la justificació dels ajuts es farà en format electrònic mitjançant el Portal de l'agència tributària de les Illes Balears i es podrà presentar des del dia següent de la data de pagament fins al 31 de març del 2022, adjuntant els següents documents:
Les sol·licituds es poden presentar des del 14 de juny fins al 12 de juliol del 2021, tots dos inclosos.
La presentació de sol·licituds, juntament amb la documentació requerida, es realitzarà exclusivament per via telemàtica mitjançant el DNI electrònic o un dels certificats electrònics reconeguts per l'agència tributària.
El sol·licitant haurà d'accedir al formulari de la sol·licitud de l'ajut a través del mòdul anomenat «Línia Covid d'ajuts directes a autònoms i empreses (finançada pel govern d'Espanya)» publicat a la seu electrònica de l'agència tributària de les Illes Balears.
Per a més informació en relació amb la convocatòria de l'ajut públic, es pot adreçar al Butlletí Oficial de les Illes Balears on s'inclouen els detalls de la convocatòria.
ANNEX. CNAE DE SECTORS ADDICIONALS DESTINATARIS DELS AJUTS APROVATS PER LA COMISSIÓ DEL PACTE PER A LA REACTIVACIÓ I TRANSFORMACIÓ ECONÒMICA DE LES ILLES BALEARS:
CNAE-2009 |
DESCRIPCIÓ ACTIVITAT |
---|---|
1011 |
Processat i conservació de carn. |
1013 |
Elaboració de productes carnis i avícoles. |
1043 |
Fabricació d'oli d'oliva. |
1053 |
Fabricació de formatges. |
1054 |
Preparació de llet i altres productes lactis. |
1102 |
Elaboració de vins. |
1104 |
Elaboració d'altres begudes no destil·lades. |
1105 |
Fabricació de cervesa. |
1107 |
Fabricació de begudes no alcohòliques. |
1512 |
Fabricació d'articles de marroquineria, viatge. |
1520 |
Fabricació de calçat. |
1622 |
Fabricació de sòls de fusta acoblats. |
1623 |
Fabricació d'altres estructures de fusta i peces de fusteria i ebenisteria per a la construcció. |
1629 |
Fabricació d'altres productes de fusta; articles de goma, cistelleria i esparteria. |
2041 |
Fabricació de sabons, detergents i altres articles de neteja i abrillantament. |
2042 |
Fabricació de perfums i cosmètics. |
2059 |
Fabricació d'altres productes químics, ncaa. |
2219 |
Fabricació d'altres productes de goma. |
2222 |
Fabricació d'envasos i embalatges de plàstic. |
2229 |
Fabricació d'altres productes de plàstic |
2561 |
Tractament i revestiment de metalls. |
2594 |
Fabricació de productes de perns. |
3101 |
Fabricació de mobles d'oficina. |
3102 |
Fabricació de mobles de cuina. |
3109 |
Fabricació d'altres mobles. |
4631 |
Comerç a l'engròs de fruites i hortalisses. |
4632 |
Comerç a l'engròs de carns i productes carnis. |
4633 |
Comerç a l'engròs de productes lactis, ous, olis i greixos comestibles. |
4635 |
Comerç a l'engròs de productes de tabac. |
4645 |
Comerç a l'engròs de productes de perfumeria i cosmètica. |
4675 |
Comerç a l'engròs de productes químics. |
4752 |
Comerç al detall de ferreteria, pintura i vidre. (souvenirs) |
4761 |
Comerç al detall de llibres en establiments especialitzats. |
5811 |
Edició de llibres. |
6010 |
Activitats de radiodifusió. |
6201 |
Activitats de programació informàtica. |
6202 |
Activitats de consultoria informàtica. |
6203 |
Gestió de recursos informàtics. |
6209 |
Altres serveis relacionats amb les tecnologies de la informació i la informàtica. |
6311 |
Processos de dades, hosting i activitats relacionades. |
6312 |
Portals web. |
6391 |
Activitats de les agències de notícies. |
6399 |
Altres serveis d'informació ncaa. |
7312 |
Serveis de representació de mitjans de comunicació. |
8510 |
Educació primària (escoletes). |
8551 |
Educació esportiva i recreativa. |
8552 |
Educació cultural. |
8553 |
Activitat de les escoles de conducció i pilotatge. |
8559 |
Altres educacions ncaa Acadèmies, centres de formació i centres privats d'ensenyança no reglada. |
1. Aquest requisit exceptua els grups d'empreses o d'empresaris, professionals o entitats el volum d'operacions dels quals l'any 2020 hagi estat superior a 10 milions d'euros i que desenvolupen la seva activitat econòmica en més d'un territori autonòmic o en més d'una ciutat autònoma, o d'entitats no residents no financeres que operin a les Illes Balears a través d'establiment permanent.
2. Agència estatal de l'administració tributària.
Simulador d'ajuts directes
Coneix l'import dels ajuts directes de què es podria beneficiar el teu negoci.
Comunitat de Madrid
Comunitat Valenciana
Et pot interessar
Quins tipus d’IVA existeixen i a quins productes i serveis s’apliquen
BLOG SANTANDER
Claus per a un bon pla d'expansió
BLOG SANTANDER
En vull saber més
Set llibres per aprendre economia el 2024
BLOG SANTANDER