Z7_3OKIGJ82O0UT30QPPIF7MSSSK4
Z7_3OKIGJ82O0UT30QPPIF7MSSSK6

Si vols treure més partit als teus estalvis, una manera de fer-ho és efectuant aportacions periòdiques a un fons d’inversió. Això vol dir que en lloc d’invertir de cop una quantitat de diners en un fons, el que faràs serà aportar-hi mes a mes noves quantitats amb les quals podràs subscriure més participacions.

Què ofereixen les aportacions periòdiques?

Davant d’una aportació puntual, les aportacions periòdiques a fons d’inversió ens ofereixen:

  • Flexibilitat: com a inversor tu decideixes quina quantitat aportaràs mes a mes al teu fons d’inversió, una aportació que pots automatitzar i que també pots suspendre temporalment, ampliar o reduir en funció de les teves circumstàncies. Per petita que sigui aquesta xifra, establiràs un hàbit d’estalvi.
  • Liquiditat: com que fas aportacions periòdiques, no has de dipositar tots els teus estalvis d’una vegada en el fons d’inversió, així que podràs continuar comptant-hi per al que vulguis o quan els necessitis.
  • Diversificació dels riscos del mercat: com que fas subscripcions de participacions cada mes, les pujades i baixades del mercat t’afectaran menys.
  • Planificació de l’estalvi: a través d’aportacions periòdiques a un fons d’inversió podràs planificar millor els teus objectius d’estalvi i inversió a llarg termini, amb vista a la teva jubilació, per exemple, sense que això comprometi la teva estabilitat financera actual. Si estableixes uns objectius realistes i ho fas amb prou antelació, la rendibilitat que hauràs d’exigir a les teves inversions serà més baixa i, per això, més factible d’aconseguir.

A més, quan inverteixes en fons d’inversió a través d’aportacions periòdiques, en la major part dels casos pots disposar dels teus diners en qualsevol moment que ho necessitis, reemborsant (venent) les teves participacions. Així mateix, la fiscalitat és un altre aspecte positiu dels fons, ja que fins que no venguis (reemborsis) les participacions no pagaràs impostos, sempre que siguis persona física resident a Espanya.

Z7_3OKIGJ82O0UT30QPPIF7MSSSK5

Valorar aquest article

Tu valoración ha sido guardada.

Z7_3OKIGJ82OO9360QJHO3RMTOL83
${loading}
×